Video

«Στόχος μας ένα ανθρωποκεντρικό Χαλάνδρι» – VIDEO

Συνέντευξη του δημάρχου Χαλανδρίου και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΣΕ ΔΡΑΣΗ Γιώργου Κουράση στο enypografa.gr.

Ποια είναι τα 5 βασικότερα προβλήματα της πόλης στα οποία ο συνδυασμός σας θα δώσει προτεραιότητα εάν ασκήσει διοίκηση την επόμενη πενταετία;

Τα βασικότερα προβλήματα του Χαλανδρίου εντοπίζονται στην καθημερινότητα των δημοτών, κυκλοφοριακό, καθαριότητα, βασικές υποδομές κ.λπ. Στη διάρκεια της θητείας μας, δώσαμε λύσεις σε προβλήματα που επί χρόνια ταλαιπωρούσαν την πόλη και σκοπεύουμε να συνεχίσουμε με τον ίδιο ζήλο εφόσον επανεκλεγούμε.

Υλοποιήσαμε ένα σημαντικό πρόγραμμα τεχνικών έργων, με πρώτο και κύριο, την αύξηση της παροχετευτικότητας της Ρεματιάς για την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής. Διανοίξαμε δρόμους, κατασκευάσαμε στο Πάτημα αγωγούς ακαθάρτων και εξωτερικές συνδέσεις. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη το έργο κατασκευής της οδού Φραγκοκλησιάς, που θα βοηθήσει στην κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση της περιοχής. Επιπλέον, αξιοποιώντας τον θεσμό της αυτεπιστασίας, δώσαμε λύσεις και κάναμε έργα της καθημερινής ατζέντας, όπως αποκατάσταση πεζοδρομίων, συντηρήσεις και επισκευές σε σχολεία και κοινόχρηστους χώρους κ.λπ.

Στον τομέα της καθαριότητας, προχωρήσαμε στην προμήθεια και τοποθέτηση σε διάφορα σημεία της πόλης 400 νέων κάδων, ενώ είμαστε μέσα στους πρώτους 10 δήμους της Αττικής στην ανακύκλωση.

Ιδιαίτερα σε ό, τι αφορά την κοινωνική λειτουργία του Δήμου ποιες αλλαγές σκοπεύετε να προωθήσετε;

Δώσαμε μεγάλη έμφαση στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής δεδομένου ότι όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας ζουν σε συνθήκες φτώχειας. Έχουμε αναπτύξει τις Κοινωνικές Δομές που περιλαμβάνουν Κοινωνικό Φαρμακείο, Κοινωνικό Παντοπωλείο, Δομή Παροχής Συσσιτίων και Γραφείο Διαμεσολάβησης. Οι Κοινωνικές Δομές έχουν βοηθήσει πάνω από 800 συμπολίτες μας.

Επιπλέον, λειτουργήσαμε Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών- θυμάτων βίας που εξυπηρετεί όλο τον Βόρειο Τομέα της Αττικής. Ιδρύσαμε Κέντρο Διά Βίου Μάθησης για τη δωρεάν, συνεχή επιμόρφωση ενηλίκων.

Στην επόμενη θητεία μας, εάν οι δημότες μας εμπιστευτούν και πάλι, θα συνεχίσουμε το κοινωνικό μας έργο. Σκοπεύουμε να ενισχύσουμε το δίκτυο κοινωνικής προστασίας με νέες δράσεις και παρεμβάσεις, όπως κάναμε και στο πρόσφατο παρελθόν με δράση συλλογής τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, το οποίο αγκαλιάστηκε από πολύ κόσμο, δημότες και επιχειρήσεις. Επίσης, θα δώσουμε έμφαση στην προσπάθεια καταπολέμησης της ανεργίας σε τοπικό επίπεδο, με αξιοποίηση νέων προγραμμάτων προώθησης της τοπικής απασχόλησης, στα οποία εξάλλου ήδη συμμετέχουμε (ΤΟΠΣΑ και ΤΟΠΕΚΟ).

Από ποιες πηγές σκοπεύετε να αντλήσετε χρηματοδότηση για την υλοποίηση των παρεμβάσεών σας προκειμένου να επιλύσετε τα παραπάνω προβλήματα;

Καταφέραμε να νοικοκυρέψουμε τα οικονομικά του Δήμου και να έχουμε ταμειακό υπόλοιπο ύψους περίπου 8 εκατ. ευρώ. Όμως, παρότι είμαστε ένας Δήμος οικονομικά υγιής, με ρευστότητα, ρίξαμε μεγάλο βάρος στην απορρόφηση όλων των διαθέσιμων ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών προγραμμάτων, υποβάλοντας αμέσως τις απαιτούμενες μελέτες. Πετύχαμε πράγματα που μας ξεχωρίζουν από τους περισσότερους δήμους της χώρας. Δεσμεύσαμε 13 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ και άλλα 3 εκατ. ευρώ από το «Πράσινο Ταμείο». Με αποκλειστική χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ, κατασκευάσαμε δύο παιδικούς σταθμούς στο Πάτημα. Για την υλοποίηση των έργων που σχεδιάζουμε, θα συνεχίσουμε με τον ίδιο ζήλο και επιμονή να αξιοποιούμε κάθε ευκαιρία χρηματοδότησης.

Ποιο είναι το στοιχείο που πιστεύετε ότι διαφοροποιεί τον δικό σας συνδυασμό από τους υπόλοιπους που επίσης διεκδικούν την ψήφο των δημοτών;

Είμαστε στο τιμόνι της διοίκησης του Δήμου περίπου 3,5 χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι αποκτήσαμε την εμπειρία να διαχειριζόμαστε άμεσα και αποτελεσματικά τα προβλήματα, ένα συγκριτικό πλεονέκτημα σε σχέση με τους συνυποψηφίους μας.

Επιπλέον, έχουμε ήδη ξεκινήσει μια σειρά τεχνικών έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη, τα οποία θα βελτιώσουν την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Παράλληλα, απεμπλάκησαν πολεοδομικά θέματα που χρόνιζαν, ιδιαίτερης βαρύτητας για την πόλη μας, όπως η αναθεώρηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου και οι εντάξεις των περιοχών Πεύκο Πολίτη-Πευκάκια-Ρουπάκια-Ζώνη Δ. Πλακεντίας και περιοχή Έθνους. Ακόμη 12 ώριμες μελέτες βρίσκονται στο οπλοστάσιό μας και με την έγκρισή τους θα μπορέσουμε να υλοποιήσουμε έργα και επενδύσεις άνω των 9 εκατ. ευρώ.

Για το καλό της πόλης μας και των δημοτών μας, δεν πρέπει να ανακοπεί η πορεία του έργου μας και γι΄ αυτό παλεύουμε.

Ποιο θεωρείτε ως το μεγαλύτερο διακύβευμα για την πόλη σας σε αυτές τις εκλογές;

Πιστεύω ότι σε αυτές τις εκλογές το μεγαλύτερο διακύβευμα για την πόλη μας είναι, με δεδομένο το γενικότερο δυσμενές οικονομικό περιβάλλον, να προκύψει μια διοίκηση ικανή να διαχειριστεί τα σοβαρά προβλήματα και παράλληλα να προχωρήσει σε έργα ουσίας. Εμείς, στο μικρό σχετικά διάστημα που διοικήσαμε, δουλέψαμε σκληρά και συστηματικά και καταφέραμε αρκετά, άλλα μικρά, άλλα μεγάλα. Όμως, πάντα κινηθήκαμε με γνώμονα τη διαφάνεια και το συμφέρον των δημοτών.

Στόχος μας στην επόμενη θητεία μας είναι η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών, των υποδομών και των υπηρεσιών του Δήμου, καθώς και η άσκηση ουσιαστικής κοινωνικής πολιτικής. Στόχος μας, είναι, το νέο Χαλάνδρι να είναι ανθρωποκεντρικό.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet