Με περηφάνια εορτάστηκε η 28η Οκτωβρίου στον Δήμο Κηφισιάς
Κοινωνία

Με περηφάνια εορτάστηκε η 28η Οκτωβρίου στον Δήμο Κηφισιάς

Με περηφάνια και λαμπερά πρόσωπα γέμισε το πρωί της Παρασκευής 28 Οκτωβρίου 2016 το κέντρο της Κηφισιάς. Παρά το κρύο και το ψιλόβροχο οι μαθητές από τα Δημοτικά, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια αλλά και οι πρόσκοποι, οι οδηγοί και τα αθλητικά σωματεία του Δήμου παρήλασαν με παλμό γιορτάζοντας το «ΟΧΙ» της 28ης Οκτωβρίου και τιμώντας τους ήρωες του έπους.

Στα πεζοδρόμια πολύς κόσμος διαφόρων ηλικιών, κρατώντας σημαιάκια στα χέρια, θαύμαζε τους νέους και τις νέες της Κηφισιάς, της Νέας Ερυθραίας και της Εκάλης που περνούσαν μπροστά τους υπό τους ήχους εμβατηρίων. Η παρέλαση ξεκίνησε με το τμήμα της Κηφισιάς του Λυκείου Ελληνίδων με τις ελληνικές παραδοσιακές ενδυμασίες και έκλεισε με τη Φιλαρμονική του Δήμου Κηφισιάς υπό τον μαέστρο και συνθέτη, Φίλιππο Χίου.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες απέσπασαν το πιο θερμό χειροκρότημα του δημάρχου Κηφισιάς Γιώργου Θωμάκου, αλλά και των επισήμων που βρίσκονταν εκεί για να θαυμάσουν τη νεολαία μας. Είχε προηγηθεί εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον δήμαρχο Κηφισιάς, Γιώργο Θωμάκο, ο οποίος σύντομος και περιεκτικός μίλησε για την εθνική επέτειο, αλλά και για τη σημασία του πατριωτισμού την εποχή μας.

Ο δήμαρχος Κηφισιάς μεταξύ άλλων τόνισε:

«Στην εποχή μας ίσως είναι και δύσκολο να απαντήσουμε πώς θα εκφράσουμε έμπρακτα τον πατριωτισμό μας.

»Με ανθρωπιά και αλληλεγγύη μεταξύ των συμπολιτών. Συμπολίτες αποδιώξτε τη σύγχρονη ανθρωποφαγία.

»Με σύγχρονη ανάπτυξη που σημαίνει τόλμη, καινοτομία, αλλά και παραγωγή νέου πολιτισμού που δεν επαναπαύεται στις δάφνες του παρελθόντος.

»Με αντίσταση στη λήθη. Αν αφήσουμε να θαμπώσει το παρελθόν μας, σβήνουμε το μέλλον μας.

»Με έξωση του τυφλού κομματισμού και των άγονων διαιρέσεων».

Μετά το πέρας της παρέλασης, το τμήμα Παραδοσιακών Χορών του Νομικού Προσώπου «Δημήτριος Βικέλας» χόρεψε ελληνικούς χορούς σε διδασκαλία Δέσποινας Σκέρλου, στον υπαίθριο χώρο πάνω από το parking Πλάτανος απέναντι από το Άλσος Κηφισιάς, ενώ στον ίδιο χώρο ακολούθησε και το παραδοσιακό κέρασμα.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις είχαν ξεκινήσει από το πρωί της Εθνικής Εορτής, με τη Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου. Ακολούθως πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Πεσόντων στην Κηφισιά και κατάθεση στεφάνων από τον δήμαρχο Γιώργο Θωμάκο, εκπροσώπους της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και των πολιτικών κομμάτων.

Τις εκδηλώσεις της επετείου της 28ης Οκτωβρίου τίμησαν με την παρουσία τους οι βουλευτές Γιώργος Κουμουτσάκος, Άννα Καραμανλή, ο πρώην υπουργός Αργύρης Ντινόπουλος, ο πρόεδρος του Δ.Σ., αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, οι πρόεδροι των Δημοτικών Ενοτήτων, κοινοτικοί σύμβουλοι και πλήθος κόσμου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet