Διεύρυνση ωραρίου κυκλοφορίας της γραμμής 640 ζητά ο Δήμος Ηρακλείου
Κοινωνία

Διεύρυνση ωραρίου κυκλοφορίας της γραμμής 640 ζητά ο Δήμος Ηρακλείου

Την επέκταση της διάρκειας λειτουργίας της τοπικής λεωφορειακής γραμμής 640 ζητά, με επιστολή του, από τον ΟΑΣΑ ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής.

Συγκεκριμένα, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των Ηρακλειωτών, αλλά και των υπολοίπων πολιτών που κινούνται στην πόλη δίχως αυτοκίνητο, ο Δήμος προτείνει τη διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας της εν λόγω γραμμής για κάποιες επιπλέον ώρες, πέραν του υφιστάμενου χρονικού ορίου του τελευταίου δρομολογίου, δηλαδή 22:35 τις καθημερινές και 20:20 τα Σαββατοκύριακα.

Ένας επιπλέον, καίριος λόγος για το αίτημα, όπως αναφέρει ο Δήμος στην επιστολή του, είναι ότι η διευρυμένη λειτουργία της γραμμής 640 επέχει σημαντικό ρόλο στον σχεδιασμό της δημοτικής Αρχής για τη μείωση της κυκλοφορίας ειδικά στην περιοχή του κέντρου, από όπου περνάει το λεωφορείο για να συνδέσει τις γειτονιές της πόλης με τον τοπικό σταθμό ΗΣΑΠ.

Απώτερος στόχος της δημοτικής Αρχής είναι, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, η πεζοδρόμηση των οδών γύρω από την πλατεία για τη διάθεσή τους αποκλειστικά στους πεζούς και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, πλάνο που έχει ήδη μπει μπροστά με την επέκταση των χώρων πρασίνου της πλατείας και τη μεταφορά της πιάτσας των ταξί από την οδό Μελίνας Μερκούρη, στην οδό Ναρκίσσων, μεταξύ άλλων και για να διευκολυνθεί η κυκλοφορία του λεωφορείου του ΟΑΣΑ.

Η επέκταση της λεωφορειακής γραμμής 640 για περισσότερες ώρες αποτελεί, σύμφωνα με τον Δήμο, και ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων της πόλης οι οποίοι, με αυτόν τον τρόπο, θα έχουν ισχυρότερο κίνητρο για την ελάττωση της χρήσης του προσωπικού τους Ι.Χ.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet