«Αυλαία» συνεργασίας ΣΒΑΠ με Θέατρο «Κάρολος Κουν» από τα Βριλήσσια
Αυτοδιοίκηση

«Αυλαία» συνεργασίας ΣΒΑΠ με Θέατρο «Κάρολος Κουν» από τα Βριλήσσια

Η παράσταση του Θεάτρου Τέχνης «Κάρολος Κουν», «Αδαμαντία», ήταν το βασικό «μενού» στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Σύνδεσμος για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη Πόλεων (ΣΒΑΠ) την Τετάρτη 2  Νοεμβρίου 2016, στα γραφεία του Συνδέσμου.

Πρόκειται για την έναρξη μιας συνεργασίας του ΣΒΑΠ με το Θέατρο Τέχνης «Κάρολος Κουν», για σειρά θεατρικών παραστάσεων που θα πραγματοποιηθούν στους Δήμους-Μέλη του Συνδέσμου, στο πλαίσιο του διετούς προγράμματος Διαδημοτικών Πολιτιστικών Συναντήσεων «Εν Άστει».

Η πρώτη θεατρική παράσταση «Αδαμαντία» γίνεται σε συνεργασία με τον Δήμο Βριλησσίων και έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα 7/11 και ώρα 19:30 στο Πνευματικό Κέντρο Βριλησσίων, στην αίθουσα Μουσών.

Η είσοδος για το κοινό είναι δωρεάν και η μόνη συνεισφορά είναι σε τρόφιμα, είδη καθαρισμού και ατομικής υγιεινής για τις ανάγκες του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Βριλησσίων.

Μετά την παράσταση θα ακολουθήσει συζήτηση των συντελεστών του έργου με το κοινό για το έργο.

Στη συνέντευξη Τύπου παρέστησαν εκπρόσωποι των ΜΜΕ, ο σκηνοθέτης της παράστασης κ. Κ. Καπελώνης, η ηθοποιός κα Μ. Παπαδημητρίου, η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Βριλησσίων, Ιωάννη Κυρίτση, ο αντιδήμαρχος Βριλησσίων και μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου, Αλέξης Μαυραγάνης, καθώς και οι συνεργάτες του Συνδέσμου στον τομέα των Πολιτιστικών.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Γιώργος Κουράσης, αναφέρθηκε στη μεγάλη σημασία των Διαδημοτικών Εκδηλώσεων που είναι δωρεάν για το κοινό, σε μια περίοδο κρίσης που ο κόσμος αδυνατεί να πληρώσει για να ψυχαγωγηθεί.

Ο γενικός γραμματέας του Συνδέσμου, Παύλος Καμάρας, τόνισε την αναγκαιότητα της συνεργασίας μεταξύ των δήμων στον τομέα των πολιτιστικών και της ανάδειξης των πολιτιστικών δομών τους, μέσα στις δικές τους υποδομές, χωρίς τη μεσολάβηση τρίτων.

Ο κ. Αλέξης Μαυραγάνης, αντιδήμαρχος Βριλησσίων και μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου, επεσήμανε την ανάγκη για τέτοιες ποιοτικές συνεργασίες με τους Δήμους, όπως αυτή του Θεάτρου Τέχνης «Κάρολος Κουν», που καθιστούν την επαφή των δημοτών με την τέχνη εφικτή.

Ο σκηνοθέτης Κωστής Καπελώνης και η ηθοποιός Μάνια Παπαδημητρίου αναφέρθηκαν στην παράσταση, περιγράφοντας το πώς ξεκίνησε η ιστορία της «Αδαμαντίας» και δίνοντας επιγραμματικά το στίγμα της παράστασης, δεσμευόμενοι τα υπόλοιπα να αποκαλυφθούν επί της σκηνής.

Επίσης, ο σκηνοθέτης αναφέρθηκε και στη δεύτερη θεατρική παράσταση, «Η ζωή είναι ωραία» του Τσέχοφ, που θα γίνει και πάλι σε συνεργασία του Θεάτρου Τέχνης«Κάρολος Κουν» με τον ΣΒΑΠ και τον Δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης, τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016, στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης.

Πρόσκληση παράστασης

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet