Φόρος τιμής σε δύο συνεργάτες του Ελεύθερου Πανεπιστημίου από τον Δήμο Κηφισιάς
Κοινωνία

Φόρος τιμής σε δύο συνεργάτες του Ελεύθερου Πανεπιστημίου από τον Δήμο Κηφισιάς

Φόρο τιμής σε δύο πολύτιμους συνεργάτες του Ελεύθερου Πανεπιστημίου «Νίκος Αντωνόπουλος» του Δήμου Κηφισιάς που «έφυγαν» πρόσφατα από τη ζωή αποτίει ο Δήμος.

Πρόκειται για τους καθηγητές Χρύση Πελεκίδη και Σπύρο Μοσχονά.

Συγκεκριμένα, σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Κηφισιάς σημειώνεται:

Ένας από τους πρωτεργάτες του θεσμού Ελεύθερου (Λαϊκού) Πανεπιστημίου στον Δήμο μας, που συμπληρώνει φέτος 12 χρόνια συνεχούς λειτουργίας του, ήταν ο συμπολίτης μας Χρύσης Πελεκίδης, ομότιμος καθηγητής Αρχαίας Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Ως πανεπιστημιακός δάσκαλος, μας πρόσφερε ανιδιοτελώς και ανελλιπώς  τις υπηρεσίες του επί 9 χρόνια (μέχρι που αναγκάστηκε να αποσυρθεί για λόγους υγείας), αλλά δεν έπαψε, μέχρι το τέλος της ζωής του, το περασμένο Σάββατο, να υποστηρίζει κάθε προσπάθεια διάδοσης της ιστορικής γνώσης στο ευρύ κοινό.

Οφείλουμε επίσης να αποτίσουμε φόρο τιμής και στον ομότιμο καθηγητή Φιλοσοφίας Σπύρο Μοσχονά, ακούραστο δάσκαλο και πολύτιμο συνεργάτη του Ελεύθερου Πανεπιστημίου που απεβίωσε το καλοκαίρι. Υπήρξε συνδιευθυντής στο Βαρβάκειο στη δεκαετία του 1970, ενώ συνέχεια εξελέγη καθηγητής Φιλοσοφίας στο ΤΕΦΑΑ Αθηνών. Εργαζόταν με πάθος για την προαγωγή της φιλοσοφίας στην εκπαίδευση και δική του έκδοση είναι το γνωστό περιοδικό «Φιλοσοφία και Παιδεία». Δεν έπαψε να προσφέρει τη γνώση του ανιδιοτελώς μέχρι το τέλος της ζωής του.

Ο Δήμος Κηφισιάς εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των εκλιπόντων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet