Νέα μείωση τελών Καθαριότητας & Ηλεκτροφωτισμού στον Δήμο Αγ. Παρασκευής
Κοινωνία

Νέα μείωση τελών Καθαριότητας & Ηλεκτροφωτισμού στον Δήμο Αγ. Παρασκευής

Τη μείωση των τελών Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού και τη συνέχιση της πλήρους απαλλαγής ευπαθών ομάδων για το 2017 αποφάσισε την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016 το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίας Παρασκευής, εγκρίνοντας με πολύ μεγάλη πλειοψηφία τη σχετική πρόταση της δημοτικής Αρχής.

Συγκεκριμένα με την εν λόγω απόφαση:

  • Μειώνονται 3% τα τέλη για οικίες, καταστήματα, ιδιωτικά σχολεία και ιδιωτικές κλινικές.
  • Απαλλάσσονται πλήρως, με εισοδηματικά κριτήρια, από ανταποδοτικά τέλη μακροχρόνια άνεργοι, άποροι, άτομα με αναπηρία, πολύτεκνοι, τρίτεκνοι και μονογονεϊκές οικογένειες.

Υπενθυμίζεται ότι η δημοτική Αρχή έχει μειώσει τα τέλη κατά 6% το 2015 και 3% το 2016  (ειδικά για τα καταστήματα έως 60 τ.μ. η μείωση το 2015 ήταν 15%).

Ταυτόχρονα, και όπως ενημερώνει η δημοτική Αρχή, προχωρούν σημαντικές δράσεις του σχεδίου ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων και ανακύκλωσης όπως:

  • Η δημιουργία Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) και κομποστοποίησης από διαδημοτική συνεργασία των Δήμων Αγίας Παρασκευής, Παπάγου – Χολαργού και Ζωγράφου, που άρχισε να υλοποιείται με την απόφαση για υποβολή  κοινής πρόταση χρηματοδότησης του έργου από το ΕΣΠΑ.
  • Η απόκτηση και δημιουργία ιδιόκτητου χώρου στάθμευσης για τα απορριμματοφόρα και τα λοιπά οχήματα της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Αγίας Παρασκευής.
  • Η δημιουργία Πράσινου Σημείου (Green Point) που θα χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια Αττικής.
  • Η εγκατάσταση των υπόγειων κάδων, που υπήρξε εξαιρετικά επιτυχημένη στην κεντρική πλατεία, σε όλες τις περιοχές του Δήμου Αγίας Παρασκευής.
  • Η διαδικασία απόκτησης του αναγκαίου εξοπλισμού που θα ξεκινήσει εντός του 2016.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet