Κοινή Διακήρυξη υπεγράφη μεταξύ αυτοδιοικητικών θεσμών Ελλάδος – Γερμανίας
Αυτοδιοίκηση

Κοινή Διακήρυξη υπεγράφη μεταξύ αυτοδιοικητικών θεσμών Ελλάδος – Γερμανίας

Ηχηρό μήνυμα ότι μόνο με μία ισχυρή Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορούν τα κράτη – μέλη της ευρωπαϊκής οικογένειας να αναπτυχθούν κοινωνικά και οικονομικά έστειλε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος Γιώργος Πατούλης, κλείνοντας τις εργασίες της 6ης ετήσιας Συνδιάσκεψης της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης με θέμα «Η αυτοδιοίκηση ενωμένη με το βλέμμα στο μέλλον της Ευρώπης» που πραγματοποιήθηκε στο Ναύπλιο.

Οι ιδιαίτερα γόνιμες και εποικοδομητικές συζητήσεις που διεξήχθησαν κατά τις εργασίες της τριήμερης Συνδιάσκεψης επισφραγίστηκαν με την υπογραφή Κοινής Διακήρυξης από εκπροσώπους αυτοδιοικητικών θεσμών των δύο χωρών.

Το κείμενο υπέγραψαν ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης, ο συντονιστής της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης για τη Νότιο Γερμανία F. Edelmann, ο έπαρχος του Σβέμπις Χαλ G. Bauer και ο αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Τ. Χιβιδόπουλος.

Στην Κοινή Διακήρυξη επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, ότι μέσα από τις συνεργασίες και τις συνέργειες των αυτοδιοικητικών δομών της Ευρώπης ενισχύονται οι κοινές ευρωπαϊκές αξίες και η ευρωπαϊκή συνοχή και υπογραμμίζεται ότι στόχος είναι η βελτίωση της αποδοτικότητας και της αποτελεσματικότητας του θεσμού της Αυτοδιοίκησης.

Στην ομιλία του ο κ. Γ. Πατούλης τόνισε ότι τα αποτελέσματα των εργασιών της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης θα αποτελέσουν εργαλείο και πρότυπο για τη συνεργασία της Ελλάδας και με άλλες ευρωπαϊκές χώρες προκειμένου, όπως ανέφερε, η Αυτοδιοίκηση με ωριμότητα και υπευθυνότητα να ξεδιπλώσει την αναπτυξιακή της δυναμική.

«Με δεδομένο ότι το ευρωπαϊκό οικοδόμημα περνάει κρίση», τόνισε, «πρέπει να ξεπεραστούν προκαταλήψεις και ιδεοληψίες που οδηγούν σε αδιέξοδα και να διαμορφωθεί ένα κοινό ευρωπαϊκό μέτωπο, με επίκεντρο τις τοπικές κοινωνίες». Παράλληλα, υπογράμμισε την ανάγκη ανταλλαγής βέλτιστων πρακτικών μεταξύ των αυτοδιοικητικών θεσμών της Ευρώπης σε ζητήματα που σχετίζονται με τη διοικητική μεταρρύθμιση, την ανάπτυξη, αλλά και την επιχειρηματικότητα.

Επιπρόσθετα επισήμανε την ανάγκη να δρομολογηθούν άμεσα μεταρρυθμίσεις στη χώρα μας προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στις τοπικές κοινωνίες να αποφασίζουν μόνες τους χωρίς κηδεμονίες για τα συμφέροντα των πολιτών τους.

Με αφορμή τη διοργάνωση της Συνδιάσκεψης της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ επισήμανε την ανάγκη επικαιροποίησης των σχέσεων εμπιστοσύνης των δύο χωρών, για γόνιμες συνέργειες χωρίς ιδεοληψίες, με πρωταγωνιστή μία ισχυρή Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Κλείνοντας τον χαιρετισμό του ευχαρίστησε για τη γόνιμη συνεργασία και τη φιλοξενία τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Τατούλη και τον δήμαρχο Ναυπλιέων Δ. Κωστούρο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet