Σε συγκέντρωση υπέρ Κούρδων δημάρχων μετείχε ο δήμαρχος Χαλανδρίου
Κοινωνία

Σε συγκέντρωση υπέρ Κούρδων δημάρχων μετείχε ο δήμαρχος Χαλανδρίου

Σε κινητοποίηση συμπαράστασης στον λαό του Κουρδιστάν και σε διωκόμενους από το τουρκικό κράτος Κούρδους δημάρχους που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016 στο κέντρο της Αθήνας συμμετείχε ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος.

Σε χαιρετισμό που απηύθυνε τόνισε:

Εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλανδρίου σας μεταφέρω τον πιο εγκάρδιο, αγωνιστικό χαιρετισμό. Σε αυτές τις δύσκολες μέρες που πάντοτε μετριούνται οι φίλοι, πρέπει να γνωρίζετε ότι στην πόλη μας έχετε συντρόφους και συναγωνιστές.

Στεκόμαστε με σεβασμό απέναντι στην ιστορία, τους αγώνες και τις πολύχρονες θυσίες του λαού σας για λευτεριά, ειρήνη και δικαιοσύνη.

Όχι μόνο γιατί δεν λογίζεται σαν άνθρωπος, όποιος δεν αισθάνεται δική του, τη θλίψη και την οργή για την αδικία και τη θανάτωση αθώων όπου γης, αλλά και γιατί κανείς δεν μπορεί να αισθάνεται ασφαλής όταν, λίγα χιλιόμετρα από τα σύνορά μας, ποδοπατούνται τόσο βάναυσα άνθρωποι και δικαιώματα.

Είμαστε βαθιά πεισμένοι ότι η αυταρχική, φασιστική συμπεριφορά του τουρκικού καθεστώτος απέναντι στους Κούρδους αποτελεί απειλή για όλους τους λαούς της περιοχής.

Γνωρίζουμε άλλωστε και από τη δική μας ιστορία ότι ο σωβινισμός και η εθνικιστική μισαλλοδοξία συμβάδιζαν πάντα με την καταπίεση, τις φυλακίσεις, τις διώξεις και τα βασανιστήρια των δημοκρατικών ανθρώπων στο εσωτερικό της χώρας.

Αγαπητοί φίλοι
Πριν πολλά χρόνια υψώναμε τη φωνή μας ενάντια στο ολοκαύτωμα Κούρδων και Τούρκων συντρόφων στα Λευκά Κελιά.

Προσπαθήσαμε με τη συμμετοχή μας στον ξεσηκωμό του ελληνικού λαού να ξεπλύνουμε την ντροπή για την άθλια παράδοση του Οτσαλάν στους τρομοκράτες της Άγκυρας.

Κλάψαμε μαζί σας παρακολουθώντας τις σφαγές των γυναικόπαιδων στο Τσίζρε, στο Σούρ, στο Ρομπόσκι και τη Σιλόπη.

Στηρίξαμε όπως μπορούσαμε τους ξεριζωμένους από την κλεμμένη σας πατρίδα ανθρώπους που βρέθηκαν στη χώρα μας.

Μεταφέραμε βοήθεια στο μακρινό Σουρούτς και γιορτάσαμε μαζί σας το Νεβρόζ στη Ρεματιά του Χαλανδρίου.

Και θα είμαστε μαζί σας μέχρι την ημέρα που οι σημαίες της λευτεριάς υψωθούν στην πλατεία του Ντιγιάρμπακιρ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet