Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η παράσταση «Οι γειτονιές του κόσμου»
Κοινωνία

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η παράσταση «Οι γειτονιές του κόσμου»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσαν από κοινού ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Αμαρουσίου (μέλος της ΟΓΕ), το Παράρτημα Αμαρουσίου της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ και η Ταξική Αγωνιστική Συσπείρωση Εργαζομένων Νοσοκομείου ΚΑΤ την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016 στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου ΚΑΤ, όπου παρουσιάστηκε από τη θεατρική ομάδα του ΠΑΜΕ η θεατρική παράσταση «Οι γειτονιές του κόσμου» του Γιάννη Ρίτσου.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με σύντομο χαιρετισμό της προέδρου του Συλλόγου Προοδευτικών Γυναικών Αμαρουσίου, Ειρήνης Σίμου, η οποία μεταξύ άλλων σημείωσε ότι:

«Η επίθεση που δεχόμαστε δεν έχει τέλος, αν δεν την σταματήσουμε εμείς. Συμβιβασμός με αυτήν την κατάσταση και τις αιτίες που την προκαλούν σημαίνει κόλαση για τις σημερινές και τις επόμενες γενιές. Το πραγματικό δίλημμα δεν είναι το α ή β μείγμα διαχείρισης, αλλά το ή θα επιβιώσουν τα μονοπώλια ή εμείς γιατί τα συμφέροντα και οι ανάγκες μας δεν εφάπτονται πουθενά με τα δικά τους, ούτε σε καιρό ειρήνης ούτε στον πόλεμο. Εμείς οι γυναίκες της ΟΓΕ, που φέτος κλείνει 40 χρόνια αγωνιστικής πορείας, απευθυνόμαστε σε σας, που βλέπετε τη ζωή σας μέρα τη μέρα να χειροτερεύει και σας καλούμε να οργανώσουμε την αντεπίθεσή μας, διεκδικώντας ανάκτηση των απωλειών.
Να παλέψουμε για τη γυναικεία ισοτιμία και την ικανοποίηση των αναγκών μας…  Απέναντι στον δικό τους σχεδιασμό, με τον οποίο θέλουν να ισοπεδώσουν τις ζωές μας, εμείς θα αντιπαραθέσουμε το δικό μας.

»Όσο δύσκολη και αν φαίνεται η κατάσταση, πολλά μπορούν να συμβούν, αν αποφασίσουμε να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Σπάμε τις αλυσίδες του φόβου μας και ξεφορτωνόμαστε την όποια απογοήτευση υπάρχει. Βγαίνουμε από το μικρόκοσμό μας, γιατί ξέρουμε ότι δεν υπάρχει λύση εκεί για εμάς και τις οικογένειές μας.

»Τα προβλήματά μας δεν λύνονται με ατομικό τρόπο. Αυτό που χρειάζεται είναι καθημερινός, οργανωμένος και συλλογικός αγώνας, παντού, σε κάθε χώρο δουλειάς, στις γειτονιές, στα σχολεία, στις σχολές. Συντονίζουμε τον βηματισμό μας με Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, σωματεία, που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, με τις ριζοσπαστικές συσπειρώσεις των αυτοαπασχολούμενων, των αγροτών, των φοιτητών. Στους σχεδιασμούς τους απαντάμε με πανεργατική απεργία στις 8 Δεκέμβρη.

»Είναι επιτακτικό να γίνουμε περισσότεροι, σας καλούμε να πάρετε θέση μάχης, αυτό που λέμε όλοι το “κάτι πρέπει να γίνει” να γίνει αγώνας για ένα ρωμαλέο εργατικό κίνημα, για να δυναμώσει η πάλη κατά των μονοπωλίων και την ιμπεριαλιστική εμπλοκή, για να στεριώσει η Λαϊκή Συμμαχία».

​Στη συνέχεια ακολούθησε χαιρετισμός του προέδρου του Παραρτήματος Αμαρουσίου της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, Γιάννη Λαμπρόπουλου, ο οποίος μεταξύ άλλων σημείωσε ότι:

«Η σημαία του αγώνα δεν μπορεί να μπει δίπλα στη σημαία της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ, που η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τη σηκώνουν ψηλά. Οι  αγώνες της ΕΑΜικής Αντίστασης και του ΔΣΕ δεν μπορούν να μπουν στον ίδιο τορβά με τις διαπραγματεύσεις και τους αντιλαϊκούς συμβιβασμούς της συγκυβέρνησης με την Ε.Ε., την ΕΚΤ και το ΔΝΤ. Οι μεγάλοι αγώνες του λαού μας δεν χωράνε στον λιτό βίο που διακηρύσσουν»,

Χαιρετισμό απηύθυνε και το μέλος της Ταξικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εργαζομένων Νοσοκομείου ΚΑΤ, Μαρία Νταβάρα, η οποία μεταξύ άλλων τόνισε την ανάγκη συμπαράταξης των εργαζομένων με το ταξικό εργατικό κίνημα.

Ακολούθησε η θεατρική παράσταση «Οι γειτονιές του κόσμου» από τη θεατρική ομάδα του ΠΑΜΕ, ενώ η εκδήλωση έκλεισε με τραγούδια από τη χορωδία του ΠΑΜΕ.

Στον χώρο πραγματοποιήθηκε, επίσης, έκθεση φωτογραφίας και έκθεση βιβλίου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet