Οι 4 παρεμβάσεις του Στρ. Σαραούδα στην 21η συνεδρίαση του Δ.Σ. Μεταμόρφωσης
Πολιτική

Οι 4 παρεμβάσεις του Στρ. Σαραούδα στην 21η συνεδρίαση του Δ.Σ. Μεταμόρφωσης

Τα προβλήματα στο 2ο Λύκειο Μεταμόρφωση, το οξύ ζήτημα στάθμευσης στον σταθμό του Προαστιακού, το επαναλαμβανόμενο αίτημα για προσκόμιση στο Δημοτικό Συμβούλιο της «σύμβασης Λιανάκη» και το αντιπλημμυρικό έργο στην οδό Θεοτοκοπούλου ήταν το «τετράπτυχο» των παρεμβάσεων του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Ελπίδα για τη Μεταμόρφωση, Στράτου Σαραούδα, στην 21η συνεδρίαση του Σώματος.

Ειδικότερα, όπως μας ενημερώνει η παράταξη σε ανακοίνωσή της, μαθητές του 2ου Λυκείου της Μεταμόρφωσης έδωσαν δυναμικό «παρών» στη συγκεκριμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου προκειμένου να ενημερώσουν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και να ζητήσουν από την δημοτική Αρχή να δεσμευτεί για τη λύση τους. Η συγκεκριμένη παρέμβαση ήταν η συνέχεια της πρόσφατης κατάληψης που πραγματοποίησαν.

Τα παιδιά του Λυκείου τοποθετήθηκαν εμπεριστατωμένα και κέρδισαν αμέσως τον σεβασμό και την εκτίμηση όλων όσων βρίσκονταν στην αίθουσα, σύμφωνα με την παράταξη, ενώ οι απαντήσεις του δημάρχου κρίθηκαν ως «μη πειστικές» από τον κ. Σαραούδα, ο οποίος και ενημέρωσε τους μαθητές για το πώς λειτουργεί η σχέση Δήμου – Λυκείου και με ποιον τρόπο θα μπορέσουν να ικανοποιήσουν τα αιτήματά τους.

«Η δημοτική Αρχή δεν μπορεί να φτιάξει μία τουαλέτα και λέει ότι θα… βυθίσει τη Λ. Τατοΐου»

Αρχικά, ο κ. Σαραούδας αναφέρθηκε στις «αστοχίες» της δημοτικής Αρχής, σημειώνοντας: «Ο δήμαρχος θα μπορούσε να έχει μιλήσει ήδη με τα παιδιά. Τα προβλήματα του Λυκείου είναι γνωστά από το τέλος της περσινής σχολικής χρονιάς. Τότε είχαμε μιλήσει και τα είχαμε καταγράψει. Ερχόμαστε τώρα μέσα στον Νοέμβριο και συνεχίζει ο δήμαρχος να μιλάει επί ώρες χωρίς να λύνει τα προβλήματα».

Επίσης, στηλίτευσε την τακτική που ακολούθησε ο δήμαρχος στη συζήτηση με τους μαθητές, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η δημοτική Αρχή, “μπακαλίστικα”, ζητάει από τα παιδιά να της βρουν μια διαδρομή που θα περνάει το λεωφορείο για να τα πάει στο σχολείο. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Όπως δεν είναι σοβαρό να μην μπορεί να φτιάξει μία τουαλέτα και να λέει ότι θα “βυθίσει” τη Λ. Τατοΐου».

Στη συνέχεια, απευθυνόμενος στους μαθητές, υπογράμμισε: «Κάποια από τα αιτήματά σας δεν είναι στην αρμοδιότητα του Δήμου να τα λύσει. Μπορούμε όμως να τα διεκδικήσουμε όλοι μαζί.

»Όσον αφορά στα προβλήματα που θα μπορούσε να λύσει ο Δήμος, η δημοτική Αρχή θα έπρεπε να τα έχει καταγράψει και κάθε χρόνο να κάνει έναν απολογισμό με αυτά που κατάφερε και έλυσε. Παράλληλα, όφειλε να προγραμμάτιζε κι αυτά που θα αντιμετώπιζε τη νέα χρονιά.

»Εφτά χρόνια συζητάμε τα προβλήματα με τη μόνωση, με τους υαλοπίνακες, με τα λουτρά. Θα έπρεπε να υπάρχει μία μελέτη που θα λέει τι ακριβώς απαιτείται και ο Δήμος να εξασφάλιζε τη χρηματοδότηση. Είμαστε όμως σε έναν Δήμο που δεν υπάρχει καμία μελέτη».

Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση της παράταξης, μετά από μία εξαντλητική συζήτηση, τα παιδιά αποχώρησαν εμφανώς απογοητευμένα από όσα άκουσαν από τη διοίκηση, «η οποία έμεινε πάλι στα λόγια».

Η «αόρατη» Σύμβαση Λιανάκη

Σε μία ακόμα συνεδρίαση, την πέμπτη κατά σειρά, ο επικεφαλής της Ελπίδας για τη Μεταμόρφωση έθεσε το θέμα της “σύμβασης Λιανάκη”, καθώς -όπως τονίζεται- η διοίκηση δεν λέει να ανταποκριθεί σε αυτό το αίτημα και να την προσκομίσει στο Δημοτικό Συμβούλιο.

«Μας έχουν παραδώσει αυτά που έλεγε η σύμβαση αφού τους πληρώσαμε ή πληρώσαμε τη σύμβαση χωρίς να ξέρουμε τι μας παρέδωσαν; Δεν είναι δυνατόν ενώ έγινε τόσο πρόσφατα να μην μπορείτε να μας την προσκομίσετε» είπε ο κ. Σαραούδας, «αλλά -όπως και τις προηγούμενες φορές- η αρμόδια αντιδήμαρχος «παρέπεμψε την απάντησή της για την επόμενη συνεδρίαση», σημειώνει η παράταξη.

Ούτε το μοναδικό αντιπλημμυρικό έργο δεν υλοποίησαν

Κατά τη διάρκεια των ερωτήσεων, ο κ. Σ. Σαραούδας επανέφερε και το θέμα της μεγάλης καθυστέρησης του αντιπλημμυρικού έργου στην οδό Θεοτοκοπούλου, επιρρίπτοντας ευθέως την ευθύνη στη δημοτική Αρχή, δηλώνοντας: «Η καθυστέρηση στο αντιπλημμυρικό έργο της Θεοτοκοπούλου, το μοναδικό αντιπλημμυρικό έργο που γίνεται στη Μεταμόρφωση, είναι αποκλειστική ευθύνη της δημοτικής Αρχής, καθώς έχει ενταχθεί στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας και η μελέτη, ενώ είναι έτοιμη δύο χρόνια, δεν δόθηκε για να ξεκινήσει η κατασκευή».

Η παράταξη επισημαίνει ότι αρνητική εντύπωση προκάλεσε η αδυναμία της αντιδημάρχου να απαντήσει σε βασικά ερωτήματα γύρω από το μοναδικό αντιπλημμυρικό έργο στη Μεταμόρφωση και το ότι ζήτησε από τον κ. Σαραούδα να τις τα καταθέσει γραπτώς για να τα ψάξει.

Κάτι πρέπει να γίνει στον σταθμό του Προαστιακού

Τέλος, ο κ. Σαραούδας έθεσε τα σοβαρά προβλήματα στάθμευσης λόγω της μετεπιβίβασης στον Προαστιακό σταθμό, μεταφέροντας το παράπονο πολλών πολιτών και εμπόρων της περιοχής.

Όπως χαρακτηριστικά επισήμανε, «υπάρχει πρόβλημα με τη στάθμευση στον Προαστιακό. Δεν βρίσκεις να παρκάρεις και τις ώρες που δεν έχει κίνηση. Καλό θα είναι ο Δήμος να ασχοληθεί με αυτό το θέμα. Υπάρχει δίπλα από τον σταθμό ένα οικόπεδο που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί, ενώ ίσως να έπρεπε να τοποθετούνταν κάποιες πινακίδες για απαγόρευση στάθμευσης σε συγκεκριμένες ώρες και σημεία. Πάντως το θέμα είναι σημαντικό και θα πρέπει να λυθεί άμεσα». 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet