Β. Γιαννακόπουλος: Λίγες, αλλά σημαντικές διαφορές με τον Γ. Μυλωνάκη
Πολιτική

Β. Γιαννακόπουλος: Λίγες, αλλά σημαντικές διαφορές με τον Γ. Μυλωνάκη

Λίγες, αλλά σημαντικές χαρακτηρίζει τις διαφωνίες που οδήγησαν στο πολιτικό «διαζύγιο» μεταξύ της Συμμαχίας Ευθύνης και του Γιάννη Μυλωνάκη ο επικεφαλής της παράταξης Συμμαχία Ευθύνης Βασίλης Γιαννακόπουλος.

Ο πρώην δήμαρχος Αγίας Παρασκευής ευχαριστεί τον δημοτικό σύμβουλο, του εύχεται να πετύχει τους νέους στόχους του, να διακριθεί σε ό,τι καινούργιο κάνει και «να καταφέρει να τον αγαπήσουν και οι νέοι φίλοι του όπως τον αγάπησαν και οι παλιοί», όπως χαρακτηριστικά σημειώνει στην ακόλουθη ανακοίνωσή του.

Μπορούν οι δημοτικές παρατάξεις να ανανεωθούν και να προσαρμοστούν στα σημερινά δεδομένα;

Ο Γιάννης Μυλωνάκης αποχώρησε από την παράταξή μας, ισχυριζόμενος ότι χρειάζεται νέος τρόπος ανάλυσης και οργάνωσης των θεμάτων που αφορούν τους Δήμους.

Είναι βέβαιο και θα συμφωνήσω μαζί του στην κριτική που ασκεί στη σημερινή δημοτική Αρχή, η οποία αρνείται να προσαρμοστεί στα πρότυπα της νέας εποχής και να μην μπορεί να αντιληφθεί ποιες είναι οι καθημερινές ανάγκες και προτεραιότητες των πολιτών. Θα συμφωνήσω επίσης μαζί του στο ότι ο δήμαρχος Σταθόπουλος αρνείται να δεχθεί οποιαδήποτε πρότασή μας, διοικώντας με αυταρχικότητα, χωρίς συλλογικό πνεύμα, χωρίς να αντιλαμβάνεται τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες.

Διανύοντας τον τρίτο χρόνο θητείας δεν έχει καταφέρει να υλοποιήσει προγράμματα και υπηρεσίες που θα βοηθούσαν τις ευπαθείς ομάδες της πόλης μας να ξεφύγουν από τη μιζέρια της εποχής που ζούμε, να ενισχύσει την κοινωνική συνοχή, δίνοντας λόγο στους πολίτες, δεν επιδίωξε να αξιοποιήσει κάθε διαθέσιμο πόρο εθνικό η ευρωπαϊκό ώστε να υλοποιηθούν δράσεις που θα εστιάζουν σε ένα ευρύ φάσμα κοινωνικών παροχών.

Χωρίς κανένα σχέδιο για την πόλη, χωρίς κάποιο όραμα για την ευημερία των πολιτών, αλλά με συνεχείς καθημερινές αντιπαραθέσεις μικροπολιτικού χαρακτήρα μεταξύ του ίδιου και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι οποίες γίνονται θέμα ημερήσιας διάταξης με αποτέλεσμα οι πολίτες απογοητευμένοι να γυρνούν την πλάτη τους στους ανθρώπους που αντιπροσωπεύουν αυτές τις πολιτικές.

Στους λόγους που οδήγησαν τον Γιάννη Μυλωνάκη να πάρει αυτή την απόφαση αναφέρεται ότι οι άλλες παρατάξεις είναι κοινωνικά απομονωμένες.

Στα δύσκολα χρόνια που περνάμε, σε μια συνεχή πολιτική και οικονομική κρίση, στην εξαπάτηση του από την σημερινή κυβέρνηση, η οποία και διαιωνίζει, αλλά και διογκώνει τα προβλήματα με λάθος πολιτικές, χωρίς να έχει καμία διάθεση επίλυσης των προβλημάτων, οι πολίτες απογοητεύονται, εξοργίζονται και απομακρύνονται από την πολιτική.

Χρέος δικός μας να τους δείξουμε ότι τους χρειαζόμαστε για να παλέψουμε συλλογικά, να δουλέψουμε όλοι μαζί για ένα καλύτερο αύριο.

Ο Γιάννης Μυλωνάκης πιστεύει ότι δεν χρειάζονται μεγαλεπίβολα σχέδια και παραμυθένια έργα, αλλά λύσεις σε καθημερινά προβλήματα.

Όμως για μας, για την παράταξή μας, κανένα σχέδιο δεν θεωρείται μεγαλεπίβολο όταν έχει ως γνώμονα την ευημερία των πολιτών.

Για μας, όλα όσα αφορούν τον πολίτη και τη βελτίωση των συνθηκών της ζωής του μέσα στην πόλη είναι ένα όραμα. Γιατί οι άνθρωποι, και οι παρατάξεις ως ζωντανοί οργανισμοί δεν μπορούν να προχωρήσουν, να εξελιχθούν χωρίς όραμα.

Όραμα μας είναι να δημιουργήσουμε ένα όμορφο περιβάλλον σε συνάρτηση μια καλύτερης ποιότητας ζωής αξιοποιώντας προγράμματα, υπηρεσίες, και ανθρώπινο δυναμικό, μέσα από τον εθελοντισμό, κάθε ζωντανό οργανισμό της πόλης μας, συλλόγους, επιχειρηματίας, ιδιώτες που έχουν όραμα να βοηθήσουν τους συνανθρώπους μας, να προσφέρουν στον δήμο μας.

Γνωρίζοντας καλά από την εποχή που διοικούσαμε τον Δήμο ότι τα μεγαλεπίβολα σχέδια μπορούν να γίνουν πραγματικότητα, δεν θα σταματήσουμε να παλεύουμε, δεν θα σταματήσουμε να ονειρευόμαστε το καλύτερο για τους πολίτες.

Μεγαλεπήβολο σχέδιο έμοιαζε η αναμόρφωση του Τσακού, το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο της Πατριάρχου Γρηγορίου και Ελ. Βενιζέλου. Η διαμόρφωση των πεζοδρομίων στους δρόμους Π. Γρηγορίου, Ελ. Βενιζέλου, Κυκλάδων, Σολωμού, έμοιαζαν μεγαλεπήβολα ωστόσο πραγματοποιήθηκαν.

Ιδιαίτερα θα μπορούσαμε να αναφέρουμε το 2008, το αφιερώναμε ως έτος Κοντόπευκου και μαζί σχεδιάζαμε γι΄ αυτή τη συνοικία, κανείς δε μπορούσε να φανταστεί ότι θα βρίσκαμε 9.000.000 ευρώ και θα φέρναμε το Κοντόπευκο στη σημερινή του μορφή.

Η παράταξή μας πάντα έδινε την ίδια σημασία, την ίδια αξία στα μικρά καθημερινά και στα μεγαλεπίβολα θέματα, γιατί πάντα είχε ως προτεραιότητα τις ανάγκες των πολιτών σε όλους τους τομείς.

Όραμα μας είναι να βοηθήσουμε τις ευπαθείς ομάδες, όπως όραμα μας είναι να βελτιώσουμε το περιβάλλον της πόλης, να αναβαθμίσουμε τις πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες, να εμπνεύσουμε τους πολίτες και να συστρατευθούν μαζί μας, ενθαρρύνοντας τους στην ενεργό δράση, γιατί πάντα όλα τα προβλήματα επιλύονται μέσα από την συλλογικότητα, όταν είμαστε και δουλεύουμε όλοι μαζί.

Οι διαφωνίες μας λοιπόν φίλε Γιάννη είναι πολύ λίγες. Είναι όμως διαφωνίες σημαντικές που δυστυχώς μας οδηγούν σε διαφορετικούς δρόμους, γιατί πιστεύω ότι οι παρατάξεις είναι ζωντανοί οργανισμοί και εξελίσσονται διαρκώς και διαμορφώνονται από τα πρόσωπα που κάθε φορά τις στελεχώνουν.

Εμείς έχουμε την τιμή να είμαστε σε μια παράταξη με τη μεγαλύτερη χρονική διάρκεια δημαρχειακής θητείας από τη μεταπολίτευση μέχρι και σήμερα στην Αγ. Παρασκευή, με τη μεγαλύτερη προσφορά στην πόλη όπως και εσύ αναγνωρίζεις.

Η δε σύνδεσή της με το αυτοδιοικητικό κίνημα παννελήνια την κάνει συμμέτοχο σε όλες τις μεγάλες αυτοδιοικητικές αλλαγές που έγιναν στη χώρα μας, «Καποδίστριας», «Καλλικράτης», δημοκρατική λειτουργία στους δήμους, κανονισμοί λειτουργίας,διασφαλίσεις πόρων κ.λπ.

Ευχαριστώ τον Γιάννη για τα καλά του λόγια στο πρόσωπό μου στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Εγώ λοιπόν εύχομαι στον Γιάννη Μυλωνάκη να πετύχει τους νέους στόχους, να διακριθεί σε ότι καινούργιο κάνει, να καταφέρει να τον αγαπήσουν και οι νέοι φίλοι του όπως τον αγάπησαν και οι παλιοί.

Η παράταξή μας έδινε πάντα τη μάχη και θα συνεχίσει να τη δίνει ακόμα και χωρίς τον Γιάννη για να βελτιώσουμε τις συνθήκες ζωής των πολιτών και να ανταποκριθούμε στον ρόλο για τον οποίο μας επέλεξαν οι πολίτες.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet