Μελωδικό διήμερο στο 2ο Ηράκλειο Φεστιβάλ Χορωδιών
Πολιτισμός

Μελωδικό διήμερο στο 2ο Ηράκλειο Φεστιβάλ Χορωδιών

Δύο μαγικές βραδιές χάρισαν στην πόλη οι ενωμένες, μελωδικές φωνές των χορωδών, που συμμετείχαν στο 2ο Ηράκλειο Φεστιβάλ Χορωδιών, το οποίο διοργάνωσε και φιλοξένησε ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής. Γνωστές χορωδίες από Δήμους και συλλόγους της Αττικής ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου, δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό στην ερμηνεία κλασικών τραγουδιών από το ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο.

Το Φεστιβάλ, το οποίο πλέον γίνεται θεσμός, διοργανώθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Στις φετινές συναυλίες συμμετείχαν η Δημοτική Χορωδία Ηλιούπολης, η Χορωδία του Δήμου Παλλήνης, η Μικτή Χορωδία του Δήμου Περιστερίου, ο Σύλλογος Φίλων Θρησκευτικής Μουσικής «Χορωδία Λουτρακίου», η Μικτή Χορωδία του ΠΕΑΠ Λυκόβρυσης – Πεύκης και, φυσικά, η Χορωδία του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, υπό τον μαέστρο Νίκο Φυλακτό.

«Προσπαθούμε πάντα να δίνουμε νότες χαράς σε δύσκολες εποχές για την ελληνική κοινωνία. Το Ηράκλειο Φεστιβάλ Χορωδιών υπηρετεί ακριβώς αυτόν τον σκοπό, αναδεικνύοντας, παράλληλα, τη σπουδαία δουλειά που γίνεται στον καλλιτεχνικό τομέα σε επίπεδο δήμων, όπως πράττει άλλωστε και η Χορωδία του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, με δεκαετίες πολιτιστικής προσφοράς στην πόλης», τόνισε στον χαιρετισμό του ο δήμαρχος, Νίκος Μπάμπαλος.

«Ανανεώνουμε το ραντεβού με το Φεστιβάλ Χορωδιών για του χρόνου. Η ανταπόκριση του κόσμου, οι όμορφες στιγμές που μας χαρίζει, το έχει καταστήσει πια θεσμό για την πόλη», συμπλήρωσε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού, Μανώλης Κουτσογιαννάκης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet