Στηρίζουν οι εργοδότες την εθνική γραμμή για απολύσεις & κλαδικές συμβάσεις
Κοινωνία

Στηρίζουν οι εργοδότες την εθνική γραμμή για απολύσεις & κλαδικές συμβάσεις

Την προσήλωσή τους στην εθνική γραμμή για τα εργασιακά σε ό,τι αφορά στις ομαδικές απολύσεις και τις κλαδικές συμβάσεις εξέφρασαν οι εκπρόσωποι των εργοδοτικών φορέων σε συνάντησή τους με την υπουργό Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου.

ΣΕΒ, ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ και ΣΕΤΕ επανέλαβαν τις διατυπωμένες θέσεις τους, όπως αυτές είχαν εκφραστεί στις 19 Ιουλίου 2016, στην κοινή δήλωση των Κοινωνικών Εταίρων, ισχυροποιώντας τα όπλα της κυβέρνησης έναντι των δανειστών που πιέζουν για νέα σκληρά μέτρα.

Υπενθυμίζεται ότι η κοινή δήλωση των εθνικών Κοινωνικών Εταίρων της 19ης Ιουλίου 2016 επιβεβαίωσε εκ νέου τα συμφωνηθέντα στις τριμερείς συναντήσεις που διεξήχθησαν υπό την αιγίδα της ΔΟΕ την 30ή Σεπτεμβρίου 2014 στη Γενεύη και την 26η Νοεμβρίου 2015 στο Ζάππειο, αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

«Στη συμφωνία της Γενεύης, οι εθνικοί Κοινωνικοί Εταίροι υποστήριξαν τη θέση της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO), ότι το ισχύον νομικό πλαίσιο στο πεδίο των ομαδικών απολύσεων εναρμονίζεται με τα κοινοτικά και διεθνή εργασιακά πρότυπα».

»Η συμφωνία του Ζαππείου τονίζει, μεταξύ άλλων, την ανάγκη αποκατάστασης της επεκτασιμότητας των κλαδικών συμβάσεων, για λόγους ίσης μεταχείρισης των εργαζομένων και αποφυγής αθέμιτου ανταγωνισμού μεταξύ των επιχειρήσεων» προστίθεται.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet