Δράση με ιατρικό & κοινωνικό χαρακτήρα υλοποίησε ο Δήμος Αμαρουσίου
Αθλητισμός

Δράση με ιατρικό & κοινωνικό χαρακτήρα υλοποίησε ο Δήμος Αμαρουσίου

Η Ελληνική Ομοσπονδία Γουσού Κουνγκ Φου, η ΚΕΔΑ (Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Αμαρουσίου) και το Αυτοτελές Γραφείο Εθελοντισμού & Νέας Γενιάς Δήμου Αμαρουσίου, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού πραγματοποίησαν, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Αθλητικού προγράμματος BEACTIVE, μια μοναδική εκδήλωση για τη σημασία της άθλησης και της υγείας.

Είναι η πρώτη φορά που έλαβαν μέρος στις αθλητικές επιδείξεις αθλητές της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γουσού Κουνγκ Φου και 10 Σύλλογοι του Λεκανοπέδιου Αττικής, οι οποίοι πρόβαλαν τις μορφές του Γουσού Κουνγκ Φού, και παρουσίασαν τον χορό του λιονταριού που είναι αναπόσπαστο κομμάτι της κινεζικής κουλτούρας και πολιτισμού.

Η συμμετοχή των αθλητικών συλλόγων ξεπέρασε κάθε προσδοκία, αφού από διάφορα σημεία της Αττικής έδωσαν στον Δήμο Αμαρουσίου ένα βροντερό «παρών». Οι συμμετέχοντες σύλλογοι είναι οι εξής:

  1. Αθλητικός Σύλλογος η Ατραπός Νέου Κόσμου.
  2. Αθλητικός Σύλλογος Ανάτασις.
  3. Αθλητικός Σύλλογος Αετός Γαλατσίου.
  4. Αθλητικός Σύλλογος Σαολίν Γου Κουνγκ Βορείων Προαστίων.
  5. Αθλητικός Όμιλος Αείροον.
  6. Αθλητικός Σύλλογος Μαχητικών Τεχνών Περάματος.
  7. Αθλητικό Σωματείο Ερμής Περάματος.
  8. Αθλητικός Σύλλογος η Δύναμη.
  9. Αθλητικός Σύλλογος Κέντρο Μάχης.
  10. Flow Tai Chi Cente.

Παράλληλα με τις αθλητικές εκδηλώσεις έγινε και μια εκτενής ενημέρωση μέσα από ενημερωτικά έντυπα για τον καρκίνο του μαστού και τον σημαντικό ρόλο της Άθλησης, καθώς επίσης δόθηκε και ένας οδηγός Πρώτων Βοηθειών ο όποιος είναι χρήσιμος και απαραίτητος για κάθε οικογένεια και φέρει την υπογραφή του δήμαρχου Αμαρουσίου χειρουργού ορθοπαιδικού Γιώργου Πατούλη.

Στη διεξαγωγή της εκδήλωσης συνέβαλε, όπως ενημερώνει ο Δήμος, η εταιρεία Coco mat η οποία στηρίζει με την ανθρωπιστική της δράση ένα μεγάλο ποσοστό γυναικών που έχουν έρθει αντιμέτωπες με τον καρκίνο του μαστού, δημιουργώντας μόνο για αυτές τα «Μαξιλαράκια της Καρδιάς» τα όποια και προσέφεραν στους πολίτες.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης αναφερόμενος στη δράση αυτή τόνισε ότι: «Η σημερινή πετυχημένη εκδήλωση είναι μια μέρα γιορτής του ευ αγωνίζεσθε, αλλά και του ευ ζην. Συγχαίρω όλους όσοι εργάστηκαν για αυτή τη μοναδική εκδήλωση, καθώς η παρουσία όλων αποτελεί έμπρακτη απόδειξη ότι οποιεσδήποτε πρωτοβουλίες με χαρακτήρα πολιτιστικό, οικολογικό, ψυχαγωγικό, αθλητικό και ιατρικό μπορούν να συμβάλουν στην εμπέδωση της λογικής πως οι άνθρωποι μπορούν να είναι μαζί, να διασκεδάζουν, να επικοινωνούν και να δημιουργούν. Η ενεργοποίηση των νέων ανθρώπων προς υγιείς κατευθύνσεις θα τους βοηθήσει στην ανάπτυξη νέων στάσεων, αντιλήψεων και εναλλακτικών τρόπων ζωής».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους:
Ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γουσού Κουνγκ Φου Λάμπρος Σταμούλης, η αντιδήμαρχος Αθλητισμού –Πολιτισμού Ρένα Χαλιώτη, ο πρόεδρος της ΚΕΔΑ Νικόλαος Πέππας, ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος –Καθαριότητας Βασίλης Κόκκαλης, ο Α΄ αντιπρόεδρος του ΠΣΑΤ Θεόδωρος Νταβελος, ο επίτιμος πρόεδρος του ΠΣΑΤ και δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Κορυδαλλού Παύλος Γερακάρης, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αμαρουσίου Γιάννης Νικολαράκος, η υπεύθυνη ευρωπαϊκών προγραμμάτων διαφάνειας αθλητισμού Κατερίνα Τζηκα-Θεοδωρακοπούλου και οι δημοτικοί σύμβουλοι Δημήτρης Καρλαύτης και Πέτρος Κόνιαρης.

Τιμητική πλακέτα απένειμε ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης στον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Λαμπρό Σταμούλη για την πολύτιμη συνεργασία του, καθώς και τιμητικοί έπαινοι σε όλους τους συμμετέχοντες συλλόγους. Επίσης, τιμητική πλακέτα για τη στήριξή του προς την Ομοσπονδία απένειμε στον δήμαρχο και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γουσού Κουνγκ Φου.

Ο Δήμος Αμαρουσίου με ανακοίνωσή του ευχαριστεί το σούπερ μάρκετ Α.Β. ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ για τη χορηγία, όπως επίσης και την ομάδα εθελοντών Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αμαρουσίου για την πολύτιμη βοήθειά τους σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Υποστηρικτές της εκδήλωσης ήταν ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) και ο Εμπορικός Σύλλογος Αμαρουσίου (ΕΣΑ).

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet