Καταγγελία ΣΕΔΑΠ για τα τροφεία στους Παιδικούς Σταθμούς Αγ. Παρασκευής
Κοινωνία

Καταγγελία ΣΕΔΑΠ για τα τροφεία στους Παιδικούς Σταθμούς Αγ. Παρασκευής

Την επιλογή της δημοτικής Αρχής Αγίας Παρασκευής να προχωρήσει στην παροχή έκπτωσης 50% στα τροφεία που καταβάλλουν στους παιδικούς σταθμούς της πόλης οι υπάλληλοι του Δήμου καταγγέλλει ο Σύλλογος των τελευταίων με ανακοίνωσή του, στην οποία υποστηρίζει ότι είχε τη θετική απόφαση του ΝΠΔΔ Παιδικοί Σταθμοί Δήμου Αγίας Παρασκευής (ΠΑΙΣΔΑΠ) και τη δέσμευση της διοίκησης για πλήρη απαλλαγή από την καταβολή τροφείων.

Στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Αγίας Παρασκευής (ΣΕΔΑΠ) αναφέρει:

Εν όψει της νέας σχολικής περιόδου των ΠΑΙΣΔΑΠ (9ος/2016 – 6ος/2017), ο ΣΕΔΑΠ επανέφερε το αίτημα για απαλλαγή των τροφείων για τα παιδιά των εργαζόμενων του Δήμου, όπως διεξοδικά έχουμε αναλύσει το ζήτημα, τόσο γραπτώς όσο και προφορικώς (Δημ. Συμβ. 10/11/15), και η απόφαση των ΠΑΙΣΔΑΠ ήταν θετική.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο που κατατέθηκε για να επικυρωθεί η απόφαση, η δημοτική Αρχή, αντίθετα από τις διαβεβαιώσεις που είχαμε, τροποποίησε την απόφαση σε παροχή έκπτωσης 50%.

Καταγγέλλουμε την ενέργεια αυτή της δημοτικής Αρχής που διαχωρίζει τους εργαζομένους σε δύο ταχύτητες, όπως τους διαχωρίζει και το κράτος, αποκλείοντας τους δημοσίους υπαλλήλους από το επιδοτούμενο πρόγραμμα ΕΣΠΑ περί «εναρμόνισης οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής», όπου ιδιαιτέρως αναφέρεται ότι: «ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ: ΟΙ ΤΑΚΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΤΩΝ Ν.Π.Δ.Δ. ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΚΑΙ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΩΝ Ο.Τ.Α. (α’ και β’ βαθμού).

Θεωρούνται μήπως για κάποιο λόγο προνομιούχοι; Ο ΣΕΔΑΠ επανειλημμένως έχει ζητήσει, βάσει της αρχής της ισότητας και ισονομίας, να απαλλαγεί από τα τροφεία το σύνολο των εργαζομένων του Δήμου, όπως νόμιμα ισχύει για κάποιους συναδέλφους.

Εδώ και έξι χρόνια, μετά από περικοπές του 40%, τουλάχιστον, του μισθού μας, συν την αύξηση της φορολογίας, είναι αδιανόητο να θεωρείται ότι είμαστε εύποροι. Εκτός εάν υπάρχει η πεποίθηση ότι ο μισθός του δημοσίου υπαλλήλου μας καθιστά τόσο ευκατάστατους ώστε να επιβαρυνόμαστε με τα τροφεία των παιδιών μας από τον εργοδότη μας!

Ο ΣΕΔΑΠ αγωνίζεται, μαζί με τους γονείς, γιατί πλήττεται η λαϊκή οικογένεια από τις αντιλαϊκές πολιτικές, ζητά την απαλλαγή των τροφείων και καταδικάζει την πολιτική των ξενόφερτων «voucher», που στόχο έχει την πλήρη υποβάθμιση οικονομικά ασθενέστερων περιοχών.

Δεν παύουμε να διεκδικούμε το αίτημα της δωρεάν φιλοξενίας βρεφών – νηπίων. Ζητάμε την άμεση ανταπόκριση στο χρόνιο και πάγιο αίτημά μας για απαλλαγή από τα τροφεία στο σύνολο των εργαζομένων του Δήμου.

Το Δ.Σ.
Δημ/ση : 21/11/2016

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet