«Γύρω – γύρω Μήνες» στο Αθλητικό Κέντρο Ν. Ψυχικού
Πολιτισμός

«Γύρω – γύρω Μήνες» στο Αθλητικό Κέντρο Ν. Ψυχικού

Δύο μουσικοπαιδαγωγικές παραστάσεις παρουσιάζονται την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016 στο Αθλητικό Κέντρο Νέου Ψυχικού. Μια για παιδιά 3 – 5 χρόνων και μια για παιδιά 6 – 10 χρόνων από τη νέα δουλειάς της θεατρικής ομάδας «Μικρός Νότος», η οποία στο παρελθόν έχει ανεβάσει τις παραστάσεις «Μυλωνού», «Κουκουμπλής» και «Αισώπου κόμιξ».

Η νέα παράσταση με τίτλο «Γύρω – γύρω Μήνες», χωρίζεται σε τέσσερις ενότητες, μία για κάθε εποχή του χρόνου. Παίζοντας με το παραμύθι «Η Κυρά Καλή και οι 12 μήνες», γνωρίζουμε έθιμα, παιχνίδια, μουσικές και παραδόσεις, σε μια παράσταση που αλλάζει, όπως αλλάζουν οι εποχές.

Η 1η παράσταση της σειράς είναι αφιερωμένη στο Φθινόπωρο (διάρκεια: 60΄). Διανθίζεται με «Νυχτέρια» με γλωσσοδέτες, παροιμίες και πολλά παιχνίδια, ενώ τα διαδραστικά μέρη της ακολουθούν τα τραγούδια, τα παιχνίδια και τα έθιμα, όπως τα συναντάμε στην παράδοσή μας, συνδεδεμένα με τον κύκλο των εποχών και των μηνών.

Συντελεστές  που μαζί φρόντισαν ώστε η συμμετοχή των παιδιών να είναι ουσιαστική και άμεση, εμπλουτίζοντας την αφήγηση με πολλά θεατρικά και μουσικά παιχνίδια :

  • Ο σκηνοθέτης και μουσικός Πέτρος Δαμουλής έγραψε το παραμύθι σε έμμετρο λόγο, δένοντάς τον με παραδοσιακά, αλλά και σύγχρονα ακούσματα, που φέρνουν στη σκηνή ήχους και εικόνες από τη φύση.
  • Η μουσικοπαιδαγωγός Ελένη Τσούτσια-Λουλάκη συνέλεξε και επιμελήθηκε το λαογραφικό υλικό.
  • Η φιλόλογος-ειδικευμένη στο Drama in Education Φλώρα Σπύρου σχεδίασε και δίδαξε τα θεατρικά παιχνίδια και έθιμα.
  • Η ηθοποιός Χρύσα Διαμαντοπούλου επέλεξε και συνέθεσε το εκτός παραμυθιού υλικό.

Πότε: 11:00 & 13:00
Πού: Αθλητικό Κέντρο Νέου Ψυχικού,

Εισιτήριο: 6ευρώ. Απαραίτητη η κράτηση θέσης στο [email protected]  (οι θέσεις είναι περιορισμένες στις δύο παραστάσεις λόγω των διαδραστικών παιχνιδιών και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας στα mail που θα αποσταλούν).

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet