Ρ. Δούρου: Η Ελευσίνα είναι οικουμενικό στοίχημα Πολιτισμού
Περιφέρεια Αττικής

Ρ. Δούρου: Η Ελευσίνα είναι οικουμενικό στοίχημα Πολιτισμού

«Η Ελευσίνα πλέον δεν είναι υπόθεση τοπική, περιφερειακή ή εθνική, είναι το οικουμενικό στοίχημα του Πολιτισμού, που έχουμε υποχρέωση να κερδίσουμε όλοι μαζί», ανέφερε μεταξύ άλλων η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, κατά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Ελευσίνας, με αφορμή την επιλογή της πόλης ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021. Η περιφερειάρχης έκανε λόγο για «ημέρα δικαίωσης» ενός αγώνα που ο καθένας έδωσε από τη δική του θέση ευθύνης.

Επίσης, τόνισε ότι «δώσαμε έναν αγώνα, όχι απλώ για την επιλογή μίας πόλης, αλλά ενός ισχυρού συμβόλου. Συμβόλου του διαλόγου και της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών και των πολιτισμών, ειδικά μάλιστα στη σημερινή συγκυρία που βλέπουμε να σηκώνουν ξανά κεφάλι οι κάθε είδους λαϊκισμοί, εθνικισμοί και ξενοφοβικές τάσεις».

Η ίδια αναφέρθηκε στην άριστη συνέργεια του πρώτου και του δεύτερου βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης προκειμένου να είναι η Ελευσίνα η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021, επισημαίνοντας ότι η συνέργεια αυτή «λειτούργησε υποδειγματικά».

Ακολούθως, υπογράμμισε ότι η Περιφέρεια Αττικής στάθηκε από την πρώτη στιγμή αρωγός του εγχειρήματος και θα συνεχίσει να βρίσκεται με όλες τις δυνάμεις στο πλευρό της Ελευσίνας.

Τέλος, η περιφερειάρχης παρατήρησε ότι «αν κρίνουμε από την πορεία της διαδικασίας της υποψηφιότητας, έχουμε κάθε λόγο να αισιοδοξούμε και για την τελική φάση».

Στη συνέντευξη Τύπου παρευρέθηκαν η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λυδία Κονιόρδου, ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, Γιάννης Βασιλείου, η αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Νεότητας, Εύη Αποστολάκη, ο δήμαρχος Ελευσίνας, Γιώργος Τσουκαλάς και η προϊσταμένη της Υπηρεσίας Τύπου της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Κλημεντίνη Διακομανώλη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet