Εκδήλωση για τη βία κατά γυναικών πραγματοποίησε ο Δήμος Αμαρουσίου
Κοινωνία

Εκδήλωση για τη βία κατά γυναικών πραγματοποίησε ο Δήμος Αμαρουσίου

Εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, πραγματοποιήθηκε στον Δήμο Αμαρουσίου, με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων.

Καταξιωμένοι και ειδικοί επιστήμονες μίλησαν για το σημαντικό πρόβλημα της βίας, λεκτικής, ψυχολογικής, σωματικής που δέχεται το γυναικείο φύλο σε παγκόσμια  διάσταση, χωρίς διαχωρισμό μεταξύ συνόρων, πολιτισμών ή πλούτου.

Το μήνυμα του δημάρχου Αμαρουσίου, προέδρου της ΚΕΔΕ Γιώργου Πατούλη μετέφερε η αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού Ρένα Χαλιώτη, κατά το καλωσόρισμα των παριστάμενων στην εκδήλωση.
«Ο Δήμος Αμαρουσίου υποστηρίζει τις δομές και τις οργανώσεις για την εξάλειψη της βίας και κάθε μορφής διάκρισης κατά των γυναικών και στέκεται αρωγός και συμπαραστάτης στην προσπάθεια της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων για την αφύπνιση της κοινωνίας» υπογράμμισε η κα Χαλιώτη, επισημαίνοντας ότι «είναι έμπρακτη από τον δήμαρχο Αμαρουσίου η προώθηση και η στήριξη των γυναικών σε θέσεις ευθύνης».

Την εκδήλωση χαιρέτησε, επίσης, η πρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ, γραμματέας του Πανελληνίου Δικτύου Εκλεγμένων Γυναικών Ελένη Λέκκα, η οποία σημείωσε ότι «ο ΟΚΟΙΠΑΔΑ προσφέρει πολύπλευρες υπηρεσίες, που αφορούν στην υποστήριξη των γυναικών και γενικότερα ατόμων που ανήκουν σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες μέσα από το δίκτυο των  υπηρεσιών του, όπως το Κέντρο Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης, το Γραφείο Κοινωνικής Στήριξης και οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί, μέσω της εναρμόνισης της επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής».

Για τις πολιτικές και άλλες δράσεις της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών μίλησε η εκπρόσωπος της Γενικής Γραμματείας, σύμβουλος κοινωνικής στήριξης του Συμβουλευτικού Κέντρου της Αθήνας Χριστίνα Παπαδημητρίου.

Το θέμα της ενδοοικογενειακής βίας ανέπτυξε η νομική σύμβουλος του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Χαλανδρίου Μιρέλα Παπαχλιμίντζου, ενώ για τις επιπτώσεις της βίας στην ψυχοσύνθεση και τη συμπεριφορά του γυναικείου φύλου και τον δρόμο για τη θεραπευτική αλλαγή, μίλησε η ψυχολόγος Κατερίνα Νταλαγιώργου.

Εκδήλωση για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, στο δημαρχείο Αμαρουσίου
Εκδήλωση για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, στο δημαρχείο Αμαρουσίου

Το θέμα «Δεν είδα… δεν άκουσα… δεν ξέρω… πόσο ακόμα θα αδιαφορείς για τη βία γύρω σου» ανέλυσε η ψυχολόγος τους Κέντρου Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης του Δήμου Αμαρουσίου Νικολέτα Καλογεροπούλου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης οι δημοτικοί σύμβουλοι Δημήτρης Καρλαύτης, Πέτρος Κόνιαρης και ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Λευτέρης Μαγιάκης. Την ευθύνη του συντονισμού της εκδήλωσης είχε η αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού Ρένα Χαλιώτη.

Για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών, οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στο Κέντρο Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης του Δήμου Αμαρουσίου. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 213 2031923 /924.

Επίσης, για άμεση βοήθεια σε έκτακτα και επείγοντα περιστατικά βίας στη Γραμμή 15900, Υπηρεσία Εθνικής Εμβέλειας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet