10ος Λαϊκός Ηράκλειος Δρόμος… παντός καιρού
Αυτοδιοίκηση

10ος Λαϊκός Ηράκλειος Δρόμος… παντός καιρού

Δεκάδες Ηρακλειώτες, μικροί και μεγάλοι, αψήφησαν τον καιρό και έτρεξαν στους δρόμους της πόλης, συμμετέχοντας στον 10ο Λαϊκό Ηράκλειο Δρόμο, τον οποίο διοργάνωσε ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής. «Ένας αγώνας πρώτα για τη χαρά του αθλητισμού και μετά για τη νίκη, ο Λαϊκός Δρόμος είναι πλέον ισχυρός θεσμός για το Ηράκλειο και τον ερασιτεχνικό αθλητισμό της πόλης», όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του Δήμου.

Για τις ανάγκες του αγώνα σε… στίβο μετατράπηκε η οδός Κουντουριώτου – Ελ. Βενιζέλου, για 1,5 χιλιόμετρα για τα παιδιά, για 4 χιλιόμετρα για τους μεγάλους. Άλλοι γρήγορα, άλλοι πιο χαλαρά, όλοι όμως ολοκλήρωσαν τη διαδρομή, χωρίς ανταγωνισμό αλλά με άμιλλα και στο πνεύμα του «ευ αγωνίζεσθαι». Άλλωστε, όλοι οι συμμετέχοντες έλαβαν δίπλωμα συμμετοχής, ενώ κύπελλα και μετάλλια απονεμήθηκαν στους τρεις πρώτους της κάθε κατηγορίες (παιδιά – αγόρια, κορίτσια, ενήλικες – άντρες, γυναίκες).

Πολύτιμη δε ήταν η συνεισφορά του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, το οποίο παρείχε ασθενοφόρο και νοσηλευτές για τις ανάγκες του αγώνα, το οποίο βρισκόταν σε ιατρική και υπηρεσιακή ετοιμότητα, στην περίπτωση που κρινόταν απαραίτητο.

«Με τέτοιες εκδηλώσεις, με τόση συμμετοχή, σηματοδοτούμε και αποδεικνύουμε ότι η πόλη μας δεν ανήκει μόνο στη ρουτίνα της καθημερινότητας. Μπορεί και πρέπει να είναι τόπος χαράς, άθλησης, τόπος που αξίζει να ζεις. Γι’ αυτόν τον στόχο εργαζόμαστε καθημερινά», τόνισε στο μήνυμά του ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος, ο οποίος έτρεξε και ο ίδιος στον αγώνα.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet