Στοιχεία από τις φορολογικές δηλώσεις ακινήτων ζητεί από το ΥΠΟΙΚ η ΚΕΔΕ
Αυτοδιοίκηση

Στοιχεία από τις φορολογικές δηλώσεις ακινήτων ζητεί από το ΥΠΟΙΚ η ΚΕΔΕ

Το αίτημα να δοθεί η έγκριση από τον υπουργό Οικονομίας, Ευκλείδη Τσακαλώτο, για την αποστολή στοιχείων τετραγωνικών μέτρων από τις φορολογικές δηλώσεις ακινήτων, διατυπώνει με επιστολή του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ.

Ο κ. Γιώργος Πατούλης επισημαίνει ότι η αξιοποίηση των στοιχείων θα συμβάλλει καθοριστικά στην επικαιροποίηση των βάσεων δεδομένων που υπάρχει στη ΔΕΗ και κατά συνέπεια θα μπορέσει να υπάρξει βελτίωση των οικονομικών εσόδων των δήμων μέσω των δημοτικών τελών.

Ειδικότερα ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ επισημαίνει στην επιστολή του προς τον υπουργό:

Κύριε Υπουργέ,

Όπως γνωρίζετε η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας έχει υπογράψει Πρωτόκολλο Συνεργασίας με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων στο πλαίσιο κυρίως της εξασφάλισης αποδοτικής παραγωγικής λειτουργίας των υποδομών και πόρων που διατίθενται και των ηλεκτρονικών υπηρεσιών που παρέχονται προς όλους τους χρήστες των συστημάτων.

Η συνεργασία μας αυτή αναμένεται να επιφέρει σημαντικά οφέλη σε τομείς όπως η μεταφορά τεχνογνωσίας από την ΓΓΠΣ στον τομέα της διαλειτουργικότητας πληροφοριακών συστημάτων, αλλά και άντλησης πληροφοριών του υπουργείου Οικονομικών, οι οποίες είναι απαραίτητες στους Δήμους για την ορθή και δίκαιη άσκηση των αρμοδιοτήτων τους απέναντι στους πολίτες.

Σημαντικό μέρος των στοιχείων που μας είναι απαραίτητα είναι τα τετραγωνικά μέτρα των ακινήτων των Δήμων και οι μεταβολές τους.

Ειδικότερα, όπως γνωρίζετε, οι Δήμοι έχουν ως σημαντική πηγή εσόδων τις εισπράξεις υπέρ Τέλους Ακίνητης Περιουσίας και Δημοτικών Τελών που αποδίδονται μέσω της ΔΕΗ.

Επειδή οι δηλώσεις ακινήτων (Ε9) του κάθε φορολογούμενου πολίτη συνδέονται πια και με τον αριθμό παροχής του ηλεκτροδοτούμενου ακινήτου του, ζητάμε την πρόσβαση των Δήμων σε δηλωμένα στοιχεία του Ε9 τα οποία  μας είναι απαραίτητα για τη λειτουργία μας και δεν αποτελούν προσωπικά δεδομένα.

Εκτιμούμε ότι η αμφίδρομη συνεργασία μας μπορεί να έχει πολλαπλά οφέλη για τους πολίτες, αλλά και για τους ίδιους τους Δήμους, που βρίσκονται σε πολύ δύσκολη δημοσιονομική κατάσταση, κυρίως λόγω της συνεχιζόμενης οικονομικής ύφεσης και της μείωσης επιπλέον 10% για το 2017 των πόρων μας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet