Κατασκευή βιοκλιματικού σχολείου στην Αγ. Φιλοθέη
Κοινωνία

Κατασκευή βιοκλιματικού σχολείου στην Αγ. Φιλοθέη

Ενημερωτική συνάντηση είχε ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης με εκπροσώπους των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του 8ου Γυμνασίου και 9ου Λυκείου για τις τελευταίες εξελίξεις όσον αφορά στην ανέγερση του νέου βιοκλιματικού σχολικού συγκροτήματος στην Αγία Φιλοθέη για τη στέγαση των δύο σχολείων, παρουσία του αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Δημήτρη Σμυρνή.

Κατά τη συζήτηση οι πρόεδροι και τα μέλη των Συλλόγων ενημερώθηκαν, σύμφωνα με την ανακοίνωση, από τη δημοτική αρχή ότι μετά την επιτυχή έκβαση της γεωτεχνικής μελέτης, η κατασκευή του νέου σχολικού συγκροτήματος που θα στεγάσει το 8ο Γυμνάσιο και 9ο Λύκειο εισέρχεται στην τελική ευθεία με την ένταξη για χρηματοδότηση σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα βάσει βιοκλιματικών χαρακτηριστικών.

«Συνεχίζουμε το ίδιο δυναμικά, ενωμένοι και αποφασισμένοι όπως έχουμε πράξει έως σήμερα, από τη διεκδίκηση και παραχώρηση του οικοπέδου της ΚΕΔ στον Δήμο που θα κατασκευαστεί το σχολείο έως και την πρόσφατη δυναμική κινητοποίησή μας με κατοίκους, φορείς, καθηγητές και μαθητές στην είσοδο του Σταθμού Ελέγχου Σπόρων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Σπόρων για την πραγματοποίηση των απαραίτητων μετρήσεων του εδάφους και την ολοκλήρωση της απαραίτητης μελέτης για την ανέγερση του κτιρίου. Σύντομα η κατασκευή του νέου σχολικού συγκροτήματος θα πάρει σάρκα και οστά και η σχολική κοινότητα θα έχει στη διάθεσή της ένα σύγχρονο βιοκλιματικό σχολείο» υπογράμμισε ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης.

Στη συνάντηση εκ μέρους του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 8ου Γυμνασίου συμμετείχαν ο πρόεδρος Γιώργος Πετσάλης, ο αντιπρόεδρος Γιώργος Πρίνος, ο ειδικός γραμματέας Παναγιώτης Μαρκέτος και το μέλος Πέτρος Μαστροδήμος. Αντίστοιχα εκ μέρους του 9ου Λυκείου παραβρέθηκαν η πρόεδρος Ελένη Θωμά, ο αντιπρόεδρος Αλφόνσο Πάγκας και το μέλος Έφη Μργαρίτη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet