Γιάννης Σιδέρης: Όταν οι νέοι άνθρωποι εκφράζουν και νέα πολιτικά ήθη
Πρόσωπα

Γιάννης Σιδέρης: Όταν οι νέοι άνθρωποι εκφράζουν και νέα πολιτικά ήθη

Μπορεί το αντικείμενό του να είναι το Περιβάλλον, αλλά έδειξε ότι διαθέτει ουσιαστικό λόγο και στον Πολιτισμό. Ο λόγος για τον αντιδήμαρχο της Αγίας Παρασκευής Γιάννη Σιδέρη, η παρέμβαση του οποίου στο Δημοτικό Συμβούλιο στην -ούτως ή άλλως- εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συζήτηση για την απόκτηση του κτήματος Ιόλα (Ένα βήμα μπρος… πολλοί προβληματισμοί πίσω για το κτήμα Ιόλα) δεν μπορούσε να περάσει απαρατήρητη.

Ο κ. Γ. Σιδέρης δήλωσε ευθαρσώς ότι η δημοτική Αρχή δύο χρόνια μετά την ανάληψη των καθηκόντων της «δεν έχει απαντήσει» στο ερώτημα «τι πολιτισμό θέλουμε;», όπως επίσης δεν έχει ξεκαθαρίσει τι θα κάνει τον χώρο του γνωστού κτήματος από τη στιγμή που θα τον αποκτήσει. «Εμένα δεν με καλύπτει απόλυτα η τοποθέτηση του δημάρχου, να το πάρουμε και μετά βλέπουμε τι θα κάνουμε εκεί» είπε ο αντιδήμαρχος, θεωρώντας ότι στο όλο θέμα «πάμε ανάποδα», αφού η επικείμενη αγορά προηγείται της όποιας μελέτης για τη διαχείριση και αξιοποίηση του ακινήτου. Μάλιστα, κάνοντας λογοπαίγνιο, ο κ. Γ. Σιδέρης κατέληξε στην τοποθέτησή του λέγοντας ότι λέει «όχι» στη λογική του «Ι-ΟΛΑ ή τίποτα».

Ο αντιδήμαρχος φυσικά ψήφισε την εισήγηση της διοίκησης για την αγορά του κτήματος, όπως και η πλειονότητα των δημοτικών συμβούλων, αφού συμμερίζεται και ο ίδιος το ειδικό πολιτιστικό βάρος που διαθέτει ο συγκεκριμένος χώρος.

Ωστόσο, η παρέμβασή του άφησε πολύ θετικές πολιτικές εντυπώσεις. Κι αυτό γιατί είναι πράγματι ελπιδοφόρο το γεγονός ότι σε ένα γενικά «δύστροπο» Δημοτικό Συμβούλιο υπάρχουν νέοι άνθρωποι (κι ευτυχώς ο κ. Σιδέρης δεν είναι ο μόνος) που διατυπώνουν τις απόψεις και τις ενστάσεις τους με σαφήνεια, νηφαλιότητα και τεκμηρίωση, κάτι που ο ίδιος έχει αποδείξει και σε πλείστες άλλες τοποθετήσεις του στο κορυφαίο όργανο της τοπικής Δημοκρατίας. Και στην περίπτωσή του αντιδημάρχου υπάρχει ένας ακόμη λόγος για να μας κάνει αισιόδοξους, αφού η διατύπωση της άποψής του στο προαναφερόμενο θέμα ερχόταν σε αντίθεση με τη γενικότερη πολιτική θέση που επιδίωκε να «περάσει» στο Δημοτικό Συμβούλιο η διοικούσα παράταξη του δημάρχου Γιάννη Σταθόπουλου.

Αναμφίβολα, αν το δει κάποιος πέρα και πάνω από το συζητούμενο θέμα, η πολιτική στάση του κ. Σιδέρη είναι αυτό που τόσο λείπει από το σύγχρονο πολιτικό γίγνεσθαι και όχι μόνο στην Αυτοδιοίκηση…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet