Λαϊκή Συσπείρωση: Δεν συμμετέχουμε στα «παζαρέματα» για το Mall
Ποιότητα Ζωής

Λαϊκή Συσπείρωση: Δεν συμμετέχουμε στα «παζαρέματα» για το Mall

Στο θέμα της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΠΜΕ) για το εμπορικό και ψυχαγωγικό υπερ-κέντρο The Mall Athens, στο Μαρούσι, αναφέρεται με ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση.

Όπως αναφέρει σχετικά, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης, στις 29 Νοεμβρίου 2016, «παίχτηκε ένα ακόμη επεισόδιο στην προσπάθεια τακτοποίησης του μεγαλύτερου αυθαιρέτου στην Ευρώπη». Η Λαϊκή Συσπείρωση υποστηρίζει ότι με τη σχετική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, την οποία -όπως λέει- συνέταξε η ίδια η εταιρεία, «έρχεται ο μονοπωλιακός όμιλος συμφερόντων Λάτση να “συμμορφωθεί” με την απόφαση του ΣτΕ και να διαπραγματευθεί με την κυβέρνηση, την Περιφέρεια και τη δημοτική Αρχή τα “ανταλλάγματα” που θα δώσει προκειμένου να νομιμοποιήσει το περιβαλλοντικό, και όχι μόνο, έγκλημα που συντελέστηκε με την ανέγερση του τεράστιου υπερτοπικού εμπορικού κέντρου».

Επίσης, η δημοτική παράταξη τονίζει ότι  «εμείς δεν πέφτουμε στην παγίδα να αντιπροτείνουμε μια άλλη χωροταξική προσέγγιση, που θα περιλαμβάνει π.χ. μια ευρύτερη περιοχή, αφού σε κάθε περίπτωση οι λαϊκές ανάγκες δεν χωράνε στον καπιταλιστικό χωροταξικό σχεδιασμό. Ούτε ξεπέφτουμε στη λογική του ξεπουλήματος δημόσιων χώρων έναντι αντισταθμιστικών, που θα παζαρέψουν κάποιοι με τον Όμιλο Λάτση. Αυτό ας το κάνουν αυτοί που ενστερνίζονται τη λογική του μικρότερου κακού».

Και η ανακοίνωσή της Λαϊκής Συσπείρωσης καταλήγει: «Καταψηφίζουμε τη ΣΜΠΕ και το ΕΧΣ στο οποίο αναφέρεται και το ίδιο θα κάναμε και για κάθε άλλη εκδοχή του αφού, δηλωμένος και στην πράξη διαπιστωμένος, στόχος τους είναι να κατοχυρώσουν τα κέρδη του Ομίλου σε βάρος του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής των λαϊκών στρωμάτων της περιοχής».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet