Ξεκίνησαν οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στην Αγία Παρασκευή
Κοινωνία

Ξεκίνησαν οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στην Αγία Παρασκευή

Ξεκίνησαν το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016, με το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δένδρου από τον δήμαρχο Γιάννη Σταθόπουλο και τα εγκαίνια της χριστουγεννιάτικης πολιτείας στην κεντρική πλατεία Αγίας Παρασκευής, οι εκδηλώσεις και τα δρώμενα του Δήμου, που θα αγκαλιάσουν όλη την πόλη έως τις 4 Ιανουαρίου 2017.

Οι εκδηλώσεις είναι αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας της αντιδημαρχίας Παιδείας και Πολιτισμού, όλων των συλλόγων της πόλης, του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού – ΠΑΟΔΑΠ, των Παιδικών Σταθμών και της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

Είχαν προηγηθεί ο στολισμός του δένδρου από παιδιά με τη συνεργασία της Ένωσης Συλλόγων Γονέων, του Συλλόγου Σπουδαστών Εργαστηρίων Τέχνης, των Προσκόπων και του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού και το «κτίσιμο» της Χριστουγεννιάτικης Πολιτείας με τη συνεργασία του Δήμου Αγίας Παρασκευής και της Ένωσης Επαγγελματιών Εμπόρων Βιοτεχνών Αγίας Παρασκευής – ΕΝΕΒΑΠ, για τα παιδιά της πόλης, που εκεί μαζί με τα «ξωτικά» των Χριστουγέννων, κατασκευάζουν  ξύλινα  σπίτια, γέφυρες και  παιχνίδια, ζωγραφίζουν τα στολίδια για να ομορφύνουν την κάθε γωνιά της πλατείας, προετοιμάζουν το χωριό του Αϊ Βασίλη,  κάνουν πατινάζ στον πάγο κ.ά.

Το άναμμα του δένδρου ακολούθησε η ρίψη πυροτεχνημάτων και στη συνέχεια οι «Χριστουγεννιάτικες Μουσικές Στιγμές» από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αγίας Παρασκευής υπό τη Διεύθυνση του Ξενοφώντα Τζανίνη.

Παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες στην πλατεία επικράτησε γιορτινή ατμόσφαιρα που πρόσφερε χαρά σε όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα στα παιδιά που έπαιξαν με τους ξυλοπόδαρους και τα ξωτικά και επισκέφτηκαν τον Αι Βασίλη στο «σπίτι» του.

Την ερχόμενη Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016 η γιορτή μεταφέρεται στην πλατεία Τσακού, στις 12:00 μ.μ., με χριστουγεννιάτικο γλέντι, παραδοσιακούς χορούς και κάλαντα απ΄ όλη την Ελλάδα και την Κύπρο. Συμμετέχουν ο Σύλλογος Κατοίκων Τσακού, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κρητών & Φίλων Κρήτης και το συγκρότημα «Μεσόγειος». Σε περίπτωση βροχής η εκδήλωση θα μεταφερθεί στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Παρασκευής.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet