Ξεκίνησε το πρόγραμμα ανακύκλωσης χαρτιού στα δημοτικά σχολεία Βριλησσίων
Κοινωνία

Ξεκίνησε το πρόγραμμα ανακύκλωσης χαρτιού στα δημοτικά σχολεία Βριλησσίων

Ξεκίνησε την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016 το πρόγραμμα ανακύκλωσης χαρτιού «Έλα στον κύκλο μας» σε σχολεία του Δήμου Βριλησσίων, στο πλαίσιο του σχετικού προγράμματος που υλοποιεί ο Ειδικός Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) και η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τον Δήμο Βριλησσίων.

Το πρωί της ίδιας μέρας, ο δήμαρχος Ξ. Μανιατογιάννης συναντήθηκε με την υπεύθυνη του προγράμματος περιφερειακή σύμβουλο Αττικής και μέλος της Ε.Ε. του ΕΔΣΝΑ Σ. Κορωναίου. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Αλ. Μαυραγάνης και οι πρόεδροι της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, κα Παρασκευοπούλου και κ. Εγκολφόπουλος, αντίστοιχα, καθώς και υπηρεσιακά στελέχη του ΕΔΣΝΑ.

Ο δήμαρχος Βριλησσίων εξέφρασε την υποστήριξη του Δήμου στην εφαρμογή του προγράμματος και σημείωσε ότι «η διαλογή στην πηγή προχωρεί και στα σχολειά μας, γιατί από κει και μόνο μπορούμε να επιτύχουμε τα πιο σημαντικά και μακροχρόνια αποτελέσματα».

Στη συνέχεια, ο κ. Μανιατογιάννης και η κα Κορωναίου, συνοδευόμενοι από τον αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος, την πρόεδρο της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής και τον πρόεδρο της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, καθώς και από υπηρεσιακά στελέχη του ΕΣΔΝΑ επισκέφτηκαν το 3ο & 5ο Δημοτικό και το 2ο Γυμνάσιο, όπου πραγματοποιήθηκαν προγραμματισμένες παρουσιάσεις στους μαθητές από τους εκπροσώπους των αρμόδιων αρχών.

Βασικός στόχος του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση και η ενεργός συμμετοχή μαθητών στη χωριστή διαλογή του χαρτιού για επαναχρησιμοποίηση και ευρύτερα στην εμπέδωση της κουλτούρας και των πρακτικών της ανακύκλωσης που μπορούν να ωφελήσουν τα μέγιστα τον τόπο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet