ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ: “Δεν θέλουμε Δήμο Α.Ε.”
Πολιτική

ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ: “Δεν θέλουμε Δήμο Α.Ε.”

Τις θέσεις της δημοτικής κίνησης ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ για τη γενικότερη πολιτική στον Δήμο, αλλά και την ειδικότερη στα θέματα που αφορούν στο κέντρο της πόλης, κατέθεσε στην πρόσφατη συζήτηση που διοργάνωσε με τους υποψηφίους δημάρχους ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος “Η Κασταλία” ο επικεφαλής της παράταξης, υποψήφιος δήμαρχος Δημήτρης Πολυχρονιάδης. Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:

Στο πλαίσιο της συνάντησης – συζήτησης που διοργάνωσε το Δ.Σ. του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Κέντρου Αμαρουσίου «Η Κασταλία» με τη συμμετοχή τεσσάρων (Βλάχος Κ.Μαγιάκης Λ. Κλαπάκης Δ.Πολυχρονιάδης Δ.) υποψηφίων δημάρχων – επικεφαλής δημοτικών κινήσεων που διεκδικούν την ψήφο των πολιτών του Αμαρουσίου στις επικείμενες δημοτικές εκλογές, η οποία έγινε τη Δευτέρα 28 – 4 – 2014, η δημοτική μας κίνηση εκπροσωπήθηκε από τον επικεφαλής (υποψήφιο δήμαρχο Αμαρουσίου) Δημήτρη Πολυχρονιάδη.

Στα θέματα – προβλήματα που ετέθησαν από το Δ.Σ. του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Κέντρου Αμαρουσίου «Η ΚΑΣΤΑΛΙΑ» και τους κατοίκους της περιοχής η τοποθέτηση του εκπροσώπου της Αριστερής Ριζοσπαστικής Δημοτικής Κίνησης ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ Δ. Πολυχρονιάδη ήταν η ακόλουθη:

Βασική προϋπόθεση για την οποιαδήποτε σοβαρότητα και φερεγγυότητα έχουν οι προτάσεις που καταθέτουμε σήμερα όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι στη συνάντηση αυτή είναι να ξεκαθαρίσουμε πρώτα από όλα τι Δήμο θέλουμε και κάτω από ποιες προϋποθέσεις μπορούμε να εγγυηθούμε για την υλοποίηση των προτάσεών μας.

Εμείς, ως Αριστερή Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ, θέλουμε έναν Δήμο με Δημόσιο και Δωρεάν χαρακτήρα, σε ό,τι αφορά τις παροχές προς τους Δημότες του, έναν Δήμο που δε θα λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, δηλαδή όχι έναν Δήμο Α.Ε., αλλά έναν Δήμο εγγυητή των λαϊκών δικαιωμάτων και κατακτήσεων και πιστεύουμε ότι όλα τα προηγούμενα, αλλά και όσα λέμε παρακάτω, υπηρετούνται εφόσον διαγραφούν τα τεράστια χρέη (δημοτικά & εθνικά) που δεν δημιούργησαν οι πολίτες, βγούμε από τη μέγγενη του ευρώ και αποδεσμευτεί η χώρα μας από την Ε.Ε. και φυσικά καταργηθούν μνημόνια και Καλλικράτης που έχουν αλλάξει και το πρόσωπο και τη λειτουργία των ΟΤΑ.

Για τα ειδικότερα θέματα που τέθηκαν από το Δ.Σ. του Συλλόγου «Η Κασταλία» και οι κάτοικοι της περιοχής του κέντρου Αμαρουσίου δεσμευόμαστε για:

  • Την ανάθεση και την εκπόνηση επιστημονικής κυκλοφοριακής μελέτης που θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα που υφίσταται στο κέντρο της πόλης του Αμαρουσίου αναφορικά με τη διαμπερή κυκλοφορία των οχημάτων.
  • Την επαναφορά της πλατείας Αγίας Λαύρας στην προηγούμενη κατάσταση, πριν τη δήθεν «ανάπλασή» της από τη δημοτική αρχή Πατούλη, στο πλαίσιο της φερόμενης ως «Βιοκλιματικής» ανάπλασης του κέντρου της πόλης στην οποία αντιταχτήκαμε μαζί με τους κατοίκους, αποτρέποντας την καταστροφή του πάρκου της Αγίας Λαύρας.
  • Την ανάπτυξη και ανανέωση της Δημοτικής Συγκοινωνίας και τη δωρεάν χρήση της από τους Δημότες και τους επισκέπτες της πόλης, ώστε να αποφεύγεται η χρήση των αυτοκινήτων στο κέντρο του Αμαρουσίου.
  • Την κατασκευή δημοτικών – δημόσιων υπόγειων χώρων στάθμευσης (όπου κάτοικοι και επισκέπτες θα σταθμεύουν δωρεάν) σε αδόμητους χώρους στις παρυφές του κέντρου της πόλης, ώστε να λυθεί το έντονο πρόβλημα στάθμευσης που αντιμετωπίζει το κέντρο του Αμαρουσίου, με προτεραιότητα στην εξεύρεση χώρων στάθμευσης για τους κατοίκους του κέντρου της πόλης. Καταγγελία της σύμβασης που έχει υπογράψει η δημοτική αρχή Πατούλη με ιδιώτη εργολάβο για την επιβολή και εκμετάλλευση του αντιλαϊκού συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης.
  • ΟΧΙ στην κατασκευή του υπόγειου σταθμού αυτοκινήτων στην πλατεία ΕΥΤΕΡΠΗΣ που προωθεί η δημοτική αρχή Πατούλη, εκχωρώντας το σε ιδιώτη. ΟΧΙ στην ανέγερση πολυδύναμου αστυνομικού τμήματος στην οδό Σουρή (που ετοιμάζεται να υλοποιήσει η δημοτική αρχή Πατούλη), επιβαρύνοντας πολεοδομικά και κυκλοφορικά ακόμα περισσότερο το κέντρο της πόλης. Άμεσος έλεγχος στις πολεοδομικές παραβάσεις του υπό ανέγερση κτηρίου – εμπορικού καταστήματος Lidl (οικόπεδο Παναγόπουλου).
  • Ασφαλτόστρωση όλων των δρόμων του κέντρου και πέριξ αυτού (π.χ. οδός Δ. Γούναρη) με ψυχρή άσφαλτο και λήψη μέτρων ήπιας κυκλοφορίας για την κίνηση των οχημάτων στους δρόμους του κέντρου και πέριξ αυτού.
  • Απομάκρυνση του αντιαισθητικού στεγάστρου της πλατείας Ηρώων.
  • Επισκευή όλων των πεζοδρομίων της πόλης και εγκατάσταση καθιστικών για τους Δημότες στους πεζόδρομους και τις πλατείες – απομάκρυνση των τραπεζοκαθισμάτων που έχουν πνίξει τους ελεύθερους χώρους της πόλης με την ανοχή της δημοτικής αρχής.
  • Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τις οδούς Σαλαμίνος – Αναβρύτων σύμφωνα με τις προτάσεις των κατοίκων των δρόμων αυτών.
  • Το κέντρο της πόλης να παραμείνει περιοχή κατοικίας, με ήπιες δραστηριότητες εμπορικού χαρακτήρα.

Η δημοτική αρχή Πατούλη ήταν και είναι ο εκφραστής και εφαρμοστής των πιο ανάλγητων – αντιλαϊκών – μνημονιακών πολιτικών στον Δήμο Αμαρουσίου, επιδεικνύοντας ιδιαίτερη ανοχή απέναντι στα συμφέροντα του κατασκευαστικού κεφαλαίου που επί χρόνια ασέλγησαν και ασελγούν σε βάρος της πόλης του Αμαρουσίου, με πρόσφατο παράδειγμα τις υποθέσεις: α) του οικοπέδου Παναγόπουλου, β) της κατασκευής υπόγειου σταθμού αυτοκινήτων στην πλατεία Ευτέρπης, γ) τη δήθεν «Βιοκλιματική» ανάπλαση του κέντρου, δ) την εκχώρηση των ΧΕΥ της Αττικής οδού μέσω ΤΑΙΠΕΔ κ.λπ. Όλα τα παραπάνω μπορούν και πρέπει να αλλάξουν στις 18 Μάη του 2014.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ – ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ – ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΙΣ 18 ΜΑΗ 2014 ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΨΗΦΟ ΡΗΞΗΣ & ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ – ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ

Δημήτρης Πολυχρονιάδης

Αιρετός & Ανακλητός Εκπρόσωπος στο Δημ. Συμβούλιο Αμαρουσίου

Υποψήφιος Δήμαρχος Αμαρουσίου

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet