Πλήθος κόσμου στη φωταγώγηση του δένδρου στον Δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης
Κοινωνία

Πλήθος κόσμου στη φωταγώγηση του δένδρου στον Δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης

Στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Μπάντας και τον ενθουσιασμό του κόσμου φωταγωγήθηκε το χριστουγεννιάτικο δένδρο του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016, σε μια λαμπερή εορταστική ατμόσφαιρα καλλιτεχνικής έκφρασης και πολιτιστικών αξιών.

Ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης Τάσος Μαυρίδης και η πρόεδρος του ΝΠΔΔ ΠΕΑΠ Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη υποδέχθηκαν τους εκατοντάδες πολίτες του Δήμου στον προαύλιο χώρο του Θεάτρου που πραγματοποιήθηκε η αφή του χριστουγεννιάτικου δένδρου και αντάλλαξαν ευχές αγάπης και ελπίδας για τη νέα χρονιά που πλησιάζει. Η γιορτινή βραδιά ξεκίνησε με τον τραγουδιστή Διονύση Σχοινά, ο οποίος συμμετείχε αφιλοκερδώς, μετά από πρόσκληση της προέδρου του ΠΕΑΠ, και ξεσήκωσε μικρούς και μεγάλους με το ρεπερτόριό του. Η χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Πεύκης πλαισιωμένη από τους καθηγητές τραγούδησε γνωστές χριστουγεννιάτικες μελωδίες και παραδοσιακά κάλαντα υπό τη διδασκαλία της Ντέπυς Σακελλαρίου και την καλλιτεχνική επιμέλεια και διεύθυνση της Κατερίνας Βαφειάδου. Το μουσικό πρόγραμμα εμπλούτισαν με την παρουσία τους και συνόδευσαν οι μαθητές του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου & Νηπιαγωγείου Κωφών και Βαρηκόων του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης. Φινάλε έκαναν τα τμήματα της παιδικής, νεανικής και μεικτής χορωδίας του ΠΕΑΠ υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια της μαέστρου Ελευθερίας Βούλγαρη (πιανιστική συνοδεία: Δήμητρα Μπράτση), ενώ πολλά από τα τραγούδια τα συνόδευσαν με χορογραφίες οι χορεύτριες Κατερίνα Σαμαρά και Παυλίνα Φρούντζου, από σχολή χορού του Ηρακλείου.

Οι εκδηλώσεις χαράς και κεφιού ξεκίνησαν από νωρίς στην αίθουσα «Μανόλης Αναγνωστάκης» όταν οι μικροί φίλοι του ΠΕΑΠ συμμετείχαν σε ένα πρωτότυπο χριστουγεννιάτικο εργαστήρι ζωγραφικής υπό την καθοδήγηση της δασκάλας εικαστικών του ΠΕΑΠ, Αργυρώς Παφίλη, υπό τους ήχους της χορωδίας μαθητών των Φροντιστηρίων «Ευρωγνώση Πεύκης».

Ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης κατά τη φωταγώγηση του δένδρου ευχήθηκε σε όλους «Χρόνια Πολλά», στέλνοντας παράλληλα μηνύματα αισιοδοξίας και αγάπης. Επίσης, επαινώντας την προσπάθεια όλων των καλλιτεχνικών τμημάτων, των καθηγητών και των μαέστρων του ΠΕΑΠ, καθώς και τη συμμετοχή των μαθητών του Ειδικού Σχολείου, τόνισε ότι «αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους για την προαγωγή Πολιτισμού στον Δήμο μας και το αποτέλεσμα της δουλειάς τους είναι συνώνυμο της εργατικότητας και υψηλού αισθήματος ευθύνης που διαθέτουν». Συνεχάρη ταυτόχρονα τα μέλη της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Αμαρουσίου για τη μουσική επένδυση των εκδηλώσεων καθώς και την, όπως σημειώνεται σε σχετική ενημέρωση, άρτια διοργάνωση που επιμελήθηκε προσωπικά η πρόεδρος του ΠΕΑΠ.

Η πρόεδρος του ΠΕΑΠ στον χαιρετισμό της ανέδειξε τις πανανθρώπινες αξίες που ανατροφοδοτεί ο Πολιτισμός, μίλησε για το νόημα των Χριστουγέννων και αφιέρωσε τη βραδιά σε όλα τα παιδιά που είχαν την τιμητική τους με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού. Συγκεκριμένα τόνισε: «Σήμερα περισσότερο από ποτέ ο πολιτισμός μπορεί -και πρέπει- να ανατροφοδοτήσει το κοινό μας όραμα. Οφείλουμε να επενδύσουμε στον πολιτισμό και στους ανθρώπους του. Γιατί αυτό αποτελεί επένδυση στην ίδια την Κοινωνία. Σε μια εποχή κρίσης αξιών, κρίσης θεσμών και απουσίας ιδανικών, σε μια περίοδο που όλα αμφισβητούνται και μένουν στη λήθη, φιλοδοξούμε με όχημα τον Πολιτισμό να αναβιώσουμε και να προβάλλουμε τις διαχρονικές, πανανθρώπινες αξίες που αποτέλεσαν θεμέλιο λίθο στο ιστορικό γίγνεσθαι, ώστε να διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στη σύγχρονη πραγματικότητα».

Παράλληλα, μίλησε για τους τρεις στόχους που επιτεύχθηκαν στα δύο χρόνια της νέας διοίκησης του ΠΕΑΠ. αναφέροντας χαρακτηριστικά τα εξής:

  1. Καταφέραμε να εξορθολογίσουμε και να μηδενίσουμε το υπέρογκο χρέος που παραλάβαμε τον Σεπτέμβριο του 2014, (ύψους σχεδόν 400.000 ευρώ ευρώ) διασφαλίζοντας νέες προοπτικές ανάπτυξης για το μέλλον του Νομικού Προσώπου.
  2. Μειώσαμε τις οικονομικές συνδρομές των μελών – χρηστών των προγραμμάτων του ΠΕΑΠ, εφαρμόζοντας μια πλατιά κοινωνική πολιτική, με επίκεντρο τα οικονομικά βάρη που αντιμετωπίζει η ελληνική οικογένεια, αυξάνοντας παράλληλα τον αριθμό των μελών – συμμετεχόντων στα αθλητικά και καλλιτεχνικά μας τμήματα.
  3. Εμπλουτίσαμε τα πολιτιστικά δρώμενα με πλήθος εκδηλώσεων, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για τα Ταμεία του ΠΕΑΠ, μέσα από:
  • συλλογικές πρωτοβουλίες που έχουν στο επίκεντρο το θέατρο, την εκπαίδευση, τη μουσική, τον χορό, τις παραδόσεις, τις τέχνες.
  • την ανάδειξη και σύνθεση των πολιτιστικών μας δομών
  • καθώς και τη διεύρυνση διαδημοτικών συνεργασιών με ποιοτικά πλουραλιστικά δρώμενα και φιλανθρωπικού χαρακτήρα, για κάθε ηλικία, με δωρεάν είσοδο για όλους. Γιατί πιστεύουμε ακράδαντα ότι ο πολιτισμός είναι αναφαίρετο δικαίωμα για όλους και κανένας οικονομικός περιορισμός δεν πρέπει να τον ακυρώνει.

Η κα Μ. Πατούλη συνέχισε λέγοντας: «Με αυτά ως εφόδια και ταυτόχρονα κίνητρα ποιοτικών αλλαγών, αξιοποιούμε τις ιδέες, την καινοτομία και την εμπειρία στον χώρο του Πολιτισμού, ενώνουμε δυνάμεις με Φορείς της Αυτοδιοίκησης, με Κοινωνικές Ομάδες, με Ανθρώπους του Πνεύματος, πέρα από τα στενά τοπικά όρια, συνδιαμορφώνοντας ένα νέο πολιτιστικό τοπίο με πρωταγωνιστές την Πεύκη και τη Λυκόβρυση για το 2017». Με επίκεντρο τα παιδιά στο κλείσιμο του χαιρετισμού της συνεχάρη την προσπάθεια όλων για τη δημιουργία της εορταστικής συναυλίας απευθύνοντας ευχές: «Μέσα από τις σταθερές του πολιτιστικού γίγνεσθαι της πατρίδας μας, επιδιώκουμε να χτίσουμε έναν καλύτερο κόσμο για τα παιδιά μας. Η δημιουργία και η αισιοδοξία θα πάρουν υπόσταση, μόνο αν πιστέψουμε στο φως που κρύβουμε μέσα μας ως Άνθρωποι. Έτσι, θα φωτίσουμε και το χαμόγελο των παιδιών, που σηματοδοτούν το πολλά υποσχόμενο Αύριο! Καλά Χριστούγεννα, Καλή & Δημιουργική Χρονιά σε όλους».

Η Φιλαρμονική Μπάντα του Δήμου Αμαρουσίου λάμπρυνε με τη συμμετοχή της τη βραδιά της έναρξης των εορταστικών εκδηλώσεων που διοργάνωσε το ΠΕΑΠ Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης.

Πλήθος πολιτών, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της περιοχής έδωσαν δυναμικό «παρών» αγκαλιάζοντας την προσπάθεια όλων των συμμετεχόντων και δίνοντας το πιο ζεστό χειροκρότημα.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, επίσης: ο αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών & Παιδείας Ν. Γκαραβέλλας, ο αντιδήμαρχος Τεχν. Υπηρεσιών Ευαγγ. Παπανικολάου, ο αντιπρόεδρος του ΠΕΑΠ Γ. Καρύμπας, οι δημοτικοί σύμβουλοι Π. Πανταζής, Χρ. Φωτίδης, Γ. Ποριώτου, Δ. Κατραμάδος, Γ. Ιωαννίδης, Κ. Μπαλδεράνος, Δ. Κωνστάντος, ο αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας Δήμου Αμαρουσίου Βασίλης Κόκκαλης, ο πρόεδρος της ΚΕΔΑ Δήμου Αμαρουσίου Νικόλαος Πέππας, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού & Αθλητικού Συλλόγου Πεύκης – Λυκόβρυσης «Αριστοτέλης» Λευτ. Γιαννουλόπουλος, η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Λυκόβρυσης – Πεύκης Β. Μάλαμα, ο διευθυντής της Π.Ε. Β΄ Εκπαίδευσης Αθήνας Αθ. Αδρώνης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet