Μετατόπιση κι αλλαγή τύπου του περιπτέρου στην Ακακιών
Ποιότητα Ζωής

Μετατόπιση κι αλλαγή τύπου του περιπτέρου στην Ακακιών

Στην αυριανή (15/12) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα συζητηθεί, για λήψη  απόφασης, το θέμα έγκρισης ή μη της απόφασης Επιτροπής Ποιότητας Ζωής για τη μετατόπιση περιπτέρου επί της οδού Ακακιών, στο Μαρούσι. Η μετατόπιση κρίνεται απαραίτητη καθώς, λόγω του έργου «Βιοκλιματική Αναβάθμιση Γειτονιών του Δήμου Αμαρουσίου μέσω Δημιουργίας Διαδρομής Πεζών – Ποδηλάτων», το πλάτος του πεζοδρομίου στο εν λόγω σημείο μειώθηκε, η δε μετατόπιση θα πρέπει να πραγματοποιηθεί με έξοδα του ιδιοκτήτη.

Ο Σύλλογος Κατοίκων Πολυδρόσου προκειμένου  να μη  παρακωλύεται η ομαλή διέλευση πεζών και να εφαρμόζονται όλες οι ισχύουσες διατάξεις προτείνει για το θέμα:

  1. Τη μετατόπιση του περιπτέρου στη νέα θέση ώστε να μη δημιουργούνται προβλήματα ασφαλούς κυκλοφορίας των πεζών στα πεζοδρόμια των οδών Φραγκοκκλησιάς και Ακακιών.
  2. Την αντικατάσταση του σώματος του περιπτέρου, το οποίο βρίσκεται στη θέση αυτή για περισσότερο από 25 χρόνια, με άλλο σύγχρονου τύπου βελτιωμένης αισθητικής, με εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων κατάλληλου μεγέθους, αποκλειστικά για την κάλυψη των ιδίων ενεργειακών του αναγκών, καθώς και τη σχετική σήμανση ως «ηλιακό περίπτερο». Οι προδιαγραφές αυτές είναι συμβατές με τα χαρακτηριστικά της  βιοκλιματικής αναβάθμισης της γειτονιάς στο πλαίσιο του υλοποιημένου έργου.
  3. Επειδή η μετατόπιση του συγκεκριμένου περιπτέρου κρίνεται αναγκαία για λόγους δημοσίου συμφέροντος η σχετική δαπάνη μετατόπισης, αντικατάστασης του σώματος με άλλο νέου τύπου «ηλιακού περιπτέρου», να βαρύνουν τον Δήμο επ’ ωφελεία του οποίου γίνεται η μετατόπιση.

Όπως υποστηρίζει ο σύλλογος, από το απόσπασμα του δημοσιευμένου σχεδίου του έργου «Βιοκλιματική Αναβάθμιση Γειτονιών του Δήμου Αμαρουσίου μέσω Δημιουργίας Διαδρομής Πεζών – Ποδηλάτων» της συγκεκριμένης διασταύρωσης οδών προκύπτει ότι το περίπτερο δεν απεικονίζεται αν και θα έπρεπε γιατί κατά τον χρόνο εκπόνησής του και μέχρι σήμερα βρίσκεται στην ίδια θέση.

Τέλος, αναφέρει ότι πληροφορίες για το ηλιακό & αιολικό περίπτερο που προτείνεται και οι θετικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις βρίσκονται στο άρθρο της Νιόβης Νικολαΐδου στο σύνδεσμο ΗΛΙΑΚΟ & ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet