Υπόγειοι κάδοι απορριμμάτων στην πλατεία Ηρακλείου Αττικής
Ποιότητα Ζωής

Υπόγειοι κάδοι απορριμμάτων στην πλατεία Ηρακλείου Αττικής

Στο παρελθόν ανήκει η εικόνα των κάδων απορριμμάτων σε συστάδες, οι οποίοι γέμιζαν τους δρόμους γύρω από την κεντρική πλατεία του Ηρακλείου για να εξυπηρετήσουν τις αυξημένες ανάγκες των καταστημάτων, αλλά και των σπιτιών της περιοχής. Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής τοποθέτησε στη θέση τους τέσσερα συστήματα υπόγειων κάδων απορριμμάτων και ανακύκλωσης, απαλλάσσοντας έτσι το κέντρο από δεκάδες «παραδοσιακούς» κάδους και ομορφαίνοντας ακόμα περισσότερο την κεντρική πλατεία της πόλης.

Για την ακρίβεια, με την πλήρη λειτουργία των τεσσάρων, μόλις, συστημάτων, υπολογίζεται, σύμφωνα με τον Δήμο, ότι από τους δρόμους πέριξ της κεντρικής πλατείας θα μπορούν να αφαιρεθούν 50 – 60 συμβατικοί κάδοι, παρέμβαση που, όπως σημειώνει ο Δήμος, πέραν από τη βελτίωση της εικόνας της περιοχής, θα απελευθερώσει χώρους τόσο για την κυκλοφορία των πεζών, όσο και για την στάθμευση των οχημάτων.

Όμως τα πλεονεκτήματα είναι ακόμα περισσότερα: όντας κάτω από το έδαφος τα απορρίμματα δεν φαίνονται, δεν μυρίζουν, αλλά επιπλέον, επειδή τα συστήματα διαθέτουν πρέσα, η οποία συμπιέζει τα υλικά με την απόθεσή τους, η αποκομιδή μπορεί να γίνεται πιο λειτουργικά, πιο αποτελεσματικά.

Τα συστήματα υπόγειων κάδων τοποθετήθηκαν σε στρατηγικά σημεία της κεντρικής πλατείας, διάσπαρτα (και στις δύο πλευρές των γραμμών του ηλεκτρικού) για να καλύψουν όλη την έκταση. Αναμένεται δε να τεθούν σε λειτουργία, στη διάθεση των κατοίκων και των καταστημάτων τις αμέσως επόμενες ημέρες.

«Αλλάζουμε την πόλη μας σκεπτόμενοι διαφορετικά, εφαρμόζοντας σύγχρονες μεθόδους, πέρα από το μοτίβο μιας πεπατημένης, αλλά παρωχημένης οδού στην οποία ο Δήμος βάδιζε χρόνια. Με μια απλή κίνηση –που στις ευρωπαϊκές πόλεις είναι αυτονόητη– βελτιώνουμε ακόμα πιο πολύ την εικόνα της κεντρικής πλατείας, κάνοντας την ζωή όλων μας πιο εύκολη», σχολιάζει ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet