Στον Δήμο Χαλανδρίου χώρος στο Νομισματοκοπείο & ΧΕΥ8
Ποιότητα Ζωής

Στον Δήμο Χαλανδρίου χώρος στο Νομισματοκοπείο & ΧΕΥ8

Στον Δήμο Χαλανδρίου παραχωρήθηκε ο χώρος του Νομισματοκοπείου, καθώς και ο ΧΕΥ 8.

Συγκεκριμένα, μετά από αίτημα του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλανδρίου και έπειτα από την ειδική συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής, στην οποία κλήθηκε και η δημοτική Αρχή, ψηφίστηκε από την ολομέλεια του Κοινοβουλίου η παραχώρηση για 40 χρόνια στον Δήμο του οικόπεδο, έκτασης 30 στρεμμάτων, του Νομισματοκοπείου.

Το οικόπεδο χαρακτηρίστηκε πλέον ως χώρος αθλητισμού, πολιτισμού και πρασίνου. Όπως σημειώνει ο Δήμος, «αυτή η επιτυχία δικαιώνει διεκδικήσεις χρόνων» και όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος:

«Πέρα από την τεράστια σημασία που έχει για την πόλη και ειδικά για το Κάτω Χαλάνδρι, η απόκτηση της αλάνας -όπως την λέγαμε παιδιά- αποτελεί και δικαίωση όσων πρωτοστάτησαν πριν μερικά χρόνια στη ματαίωση των σχεδίων οικοδόμησης του χώρου. Συνεχίζουμε…».

Παράλληλα, επισημοποιήθηκε και η εκμίσθωση του ΧΕΥ 8 από το ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου).

O Δήμος ανακηρύχθηκε πλειοδότης στον διαγωνισμό που διεξήχθη και έτσι το ακίνητο των 4.196 τ.μ. επί της Λ. Πεντέλης και του παράδρομου της Αττικής Οδού περνά για 30 χρόνια στον Δήμο, έναντι «μικρού και επωφελούς τιμήματος», όπως σημειώνει ο Δήμος.

Το ακίνητο είχε απαλλοτριωθεί πριν 20 χρόνια για τις ανάγκες της κατασκευής της Αττικής Οδού έναντι 780.000.000 δραχμών. Όμως τα χρήματα αυτά, παρά τη νομοθεσία, δεν αξιοποιήθηκαν για αγορά άλλου ακινήτου για τη στέγαση του αμαξοστασίου. Τώρα το οικόπεδο θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για αθλητικές χρήσεις.

Ο προσδιορισμός αθλητικών χρήσεων που επιτεύχθηκε πριν λίγο καιρό, με αίτημα που απηύθυνε ο Δήμος Χαλανδρίου στο υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας δίνει πλέον την δυνατότητα ενοποίησης του αθλητικού κέντρου « Ν. Πέρκιζας» με το ακίνητο που μισθώθηκε, αλλά και με το «Σκεπαστό» της Αττικής Οδού.

Έτσι, η πόλη μπορεί να αποκτήσει έναν τεράστιο χώρο πρασίνου και αθλητισμού έκτασης περίπου 80 στρεμμάτων δίπλα στους σταθμούς του μετρό και του προαστιακού.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet