Κ. Βλάχος: «Ο συνδυασμός μας δεν θυμίζει τίποτα από το παρελθόν»
Πολιτική

Κ. Βλάχος: «Ο συνδυασμός μας δεν θυμίζει τίποτα από το παρελθόν»

Ο επικεφαλής του συνδυασμού ΜΑΡΟΥΣΙ Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ και υποψήφιος δήμαρχος Κωνσταντίνος Βλάχος, εγκαινίασε και επίσημα το εκλογικό κέντρο του συνδυασμού στην οδό Θησέως στο Μαρούσι, με μια σύντομη, αλλά μεστή και ουσιαστική ομιλία ενώπιον ενός ενθουσιώδους κοινού, σύμφωνα με την ανακοίνωση του συνδυασμού.

Προηγουμένως, ο πατήρ Νικόλαος Μανώλης του Ιερού Ναού Αγίου Ελευθερίου, είχε τελέσει Αγιασμό και είχε ευχηθεί καλή επιτυχία στον κ. Κ. Βλάχο και τα στελέχη του συνδυασμού, χωρίς να παραλείψει να του ευχηθεί –«ως πνευματικός του πατέρας», όπως είπε- να ακολουθήσει τον δρόμο του πατέρα του Χρήστου Βλάχου που υπήρξε ένας από τους καλύτερους δημάρχους Αμαρουσίου (1982 – 1989).

Ο κ. Κ. Βλάχος, ξεκίνησε την ομιλία του ευχαριστώντας τους συγκεντρωθέντες για τη δυναμική τους εμφάνιση και τονίζοντας ότι η παρουσία τους «είναι προάγγελος για τη νίκη που έρχεται, μια νίκη του νέου απέναντι στο παλιό, νίκη της δημιουργίας απέναντι στην επικοινωνία και την εικόνα και νίκη των ανθρώπων της προσφοράς, απέναντι στους επαγγελματίες της πολιτικής».

Αμέσως μετά, ο υποψήφιος δήμαρχος είπε: «Ζούμε ιστορικές προκλήσεις, καθώς η χώρα μας διέρχεται μία πρωτόγνωρη κρίση. Στο Μαρούσι, η τοπική οικονομία συρρικνώνεται. Τα μικρομεσαία καταστήματα υποκύπτουν στον ανταγωνισμό των μεγάλων. Είμαστε στα όρια να χαθεί η κοινωνική συνοχή. Γι΄ αυτό είναι καιρός, η νέα γενιά να αναλάβει πρωτοβουλίες. Μιλούν για πλεόνασμα και έξοδο από την κρίση. Ένα όμως είναι βέβαιο, ότι μας περιμένουν δύσκολα χρόνια. Γιατί η όποια ανάπτυξη θέλει χρόνο για να μετατραπεί σε θέσεις εργασίας. Ακόμα και όταν βελτιώνονται τα δημοσιονομικά, τα οφέλη δεν φτάνουν αυτόματα στην τσέπη μας. Μπροστά σε αυτή τη νέα πραγματικότητα, οι προτεραιότητες του Δήμου πρέπει να αλλάξουν. Βέβαια, δεν θα παραμελήσουμε τις καθημερινές υπηρεσίες που τις πληρώνετε εσείς, οι πολίτες. Ούτε θα υποτιμήσουμε την ανάγκη για έργα υποδομής σε κάθε γωνιά της πόλης μας. Ξεκινάμε όμως με δυο προτεραιότητες: α) να βοηθήσουμε τον οικογενειακό προϋπολογισμό και β) να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ο Δήμος μπορεί να μοιράζει άπειρα επιδόματα. Ούτε μπορεί να προσλαμβάνει εκατοντάδες ανέργους. Μπορεί όμως, να κάνει έξυπνα και πρακτικά πράγματα. Όπως κάνουν άλλες ευρωπαϊκές πόλεις που βρίσκονται σε αντίστοιχες συνθήκες κρίσης».

Στη συνέχεια ο κ. Κ. Βλάχος εξήγησε ότι «Θα εφαρμόσουμε άμεσα – δοκιμασμένα μέτρα, προσαρμοσμένα στην ελληνική πραγματικότητα: Πρώτον, επεμβαίνουμε στον οικογενειακό προϋπολογισμό, αυξάνοντας τις παροχές στα σχολεία, χωρίς όμως να δημιουργούμε διακρίσεις και άλλου είδους προβλήματα. Δεύτερον, βοηθάμε τον συνταξιούχο να εξοικονομήσει κάτι για το άνεργο παιδί του, ενισχύοντας τις παροχές στα μέλη του ΚΑΠΗ. Τρίτον, παρεμβαίνουμε άμεσα στο κόστος ζωής της οικογένειας, μειώνοντας την εισφορά των γονέων στους παιδικούς σταθμούς και τέταρτον, μειώνουμε την απόσταση παραγωγού – καταναλωτή δημιουργώντας τοπικό Καταναλωτικό Συνεταιρισμό. Έτσι θα ασκήσουμε κοινωνική πολιτική, με αξιοπρέπεια. Μακριά από τη λογική της τηλεοπτικής ελεημοσύνης κάποιων».

Καταχειροκροτούμενος αναφέρθηκε, στους «νέους που άρχισαν να παίρνουν τον δρόμο της ξενιτιάς» και είπε: «Δημιουργούμε το Κέντρο Επιχειρηματικής Βοήθειας για τους νέους καθώς και Γραφείο Στήριξης των Μικρών Επιχειρήσεων. Με αυτά θα αξιοποιήσουμε τα κοινοτικά κονδύλια για να κτυπήσουμε την ανεργία και να ενισχύσουμε τις μικρές επιχειρήσεις της πόλης μας. Ένα πρόγραμμα άμεσων πρωτοβουλιών πρωτόγνωρο και καινοτόμο για την Ελλάδα. Το πιο σημαντικό δε, είναι ότι μπορούμε άμεσα να το χρηματοδοτήσουμε, περικόπτοντας συγκεκριμένες δαπάνες. Όχι βέβαια τις απαραίτητες. Και η πρώτη περικοπή θα είναι η μείωση των δικών μας αμοιβών. Γι΄ αυτό και καλούμε όλους τους συνδυασμούς να μας ακολουθήσουν σε αυτήν πρωτοβουλία. Οι διοικούντες πρέπει να δίνουν πρώτοι το παράδειγμα».

Αναφερόμενος δε, στις δυνατότητες νέων έργων στην πόλη, τόνισε: «Θα εκμεταλλευτούμε τα ευρωπαϊκά κονδύλια με τρόπο που να δημιουργεί ουσιαστικά οφέλη στην πόλη μας. Όχι με τη λογική των ποδηλατοδρόμων και των έργων βιτρίνας. Γιατί σε αντίθεση με όσα λένε κάποιοι άλλοι, τα χρήματα του ΕΣΠΑ είναι δικά μας χρήματα, χρήματα του λαού και πρέπει να πιάνουν τόπο».

Ο υποψήφιος δήμαρχος Κωνσταντίνος Βλάχος κλείνοντας τη σύντομη ομιλία του, αναφέρθηκε στους εργαζόμενους του Δήμου Αμαρουσίου, τους οποίους αποκάλεσε «συνεργάτες, με κριτήριο όχι την παραταξιακή τους προτίμηση, αλλά την αποδοτικότητα τους και βέβαια όχι με εκφοβισμούς» και τόνισε με έμφαση ότι «Θα κάνουμε τα πάντα για να διασφαλίσουμε τις θέσεις εργασίας τους. Γιατί στον Δήμο Αμαρουσίου δεν περισσεύει κανένας εργαζόμενος. Επίσης, θέλω να τους διαβεβαιώσω ότι ο Δήμος θα διατηρήσει τον δημόσιο χαρακτήρα του στις βασικές υπηρεσίες του».

Στη συνέχεια, ο κ. Κ. Βλάχος, παρουσίασε έναν προς ένα τους υποψήφιους του συνδυασμού, που «δεν θυμίζει τίποτα από το παρελθόν» και οι οποίοι στην πλειοψηφία τους «είναι νέοι άνθρωποι, έτοιμοι να εργαστούν σκληρά και μεθοδικά για την πόλη».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet