Δωρεάν εργαστήριο δημιουργίας ταινίας μικρού μήκους
Πολιτισμός

Δωρεάν εργαστήριο δημιουργίας ταινίας μικρού μήκους

Η Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης διοργανώνει διήμερο δωρεάν εργαστήριο δημιουργίας ταινίας μικρού μήκους με εισηγητές τους σκηνοθέτες Νίκο Γιαννόπουλο και Γιάννη Βολιώτη.

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 14 και 15 Ιανουαρίου 2017, από τις 10:00 έως τις 17:00 (με ενδιάμεσο διάλειμμα) στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων «Μανόλης Αναγνωστάκης» του Δημοτικού Θεάτρου Πεύκης (Χρ. Σμύρνης & Ρ. Φεραίου).

Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου θα παρουσιασθούν: στοιχεία από την ιστορία του κινηματογράφου, εκφραστικά μέσα (πλάνα, γωνίες λήψεις, κινήσεις κάμερας, φακοί), επαγγέλματα, σενάριο, σταδία παραγωγής, διανομή ρόλων, γύρισμα και τελική επεξεργασία (μοντάζ-μιξάζ).

Το εργαστήριο απευθύνεται σε ενήλικες, κατά προτίμηση εκπαιδευτικούς, ώστε να διαδοθεί η οπτικοακουστική δραστηριότητα στα σχολεία.

Η δράση θα ολοκληρωθεί με τη δημιουργία ταινίας μικρού μήκους από την ομάδα των συμμετεχόντων.

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 15

Οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν συμμετοχή μπορούν να απευθύνονται στην κα Μήτση καλώντας στον αριθμό τηλεφώνου 6977 779551 ή αποστέλλοντας μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected].

Περισσότερες πληροφορίες: Νίκος Γιαννόπουλος, e-mail: [email protected].

Λίγα λόγια για τους εισηγητές

Νίκος Γιαννόπουλος – Σκηνοθέτης, παραγωγός (http://www.imdb.com/name/nm0947961/)

1976

  • Δίπλωμα Ειδικού Παιδαγωγού – Yπουργείο Nεότητας και Aθλητισμού Γαλλίας
  • Δίπλωμα Κινηματογράφου – Paris III, Γαλλία

1977

  • Δίπλωμα Κινηματογράφου & Τηλεόρασης –  Paris VIII, Γαλλία

1992

  • Απόφοιτος EAVE (Ευρωπαϊκό πρόγραμμα για την εκπαίδευση ευρωπαίων παραγωγών)

Aπό το 1978 εργάζεται ως σκηνοθέτης, παραγωγός και σεναριογράφος στον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Έλαβε μέρος σε  Ευρωπαϊκά και Διεθνή Φεστιβάλ και σε πολλές ελληνικές διοργανώσεις. Κείμενα του δημοσιεύτηκαν σε πολλά ελληνικά περιοδικά. Ασχολήθηκε επίσης και με τη συγγραφή παιδικών βιβλίων.

Από το 2003 έως το 2008 διδάσκει «Χρήση οπτικοακουστικών μέσων και νέων τεχνολογιών στην ψυχαγωγία και εκπαίδευση των παιδιών», στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών της Παιδαγωγικής Σχολής του ΔΠΘ.

Από το 2004 έως το 2008 διδάσκει «Σκηνοθεσία Κινηματογράφου» στο Τμήμα Κινηματογραφικών Σπουδών, της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ.

Γιάννης Βολιώτης – Παραγωγός, σκηνοθέτης, μοντέρ (https://www.facebook.com/profile.php?id=768070488&sk=about)

Απόφοιτος του Τμήματος Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Κατέχει και μεταπτυχιακό δίπλωμα στον κινηματογράφο.

H πρώτη ταινία του, «36», κέρδισε το βραβείο «Ταινίας Μυθοπλασίας» στη Θεσσαλονίκη στο  Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους CRASHFEST για νέους δημιουργούς.

Η τελευταία του δημιουργία ήταν «Το Πορτραίτο του Ντόριαν Γκρέυ» στο Θέατρο «Βέμπο», μια μουσική παράσταση με τρισδιάστατα ηλεκτρονικά σκηνικά, σε πρωτότυπη διασκευή, σκηνοθεσία και παραγωγή του ιδίου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet