Για λογοκρισία στο ΚΑΠΗ Πεύκης κάνουν λόγο οι εργαζόμενοι
Πολιτική

Για λογοκρισία στο ΚΑΠΗ Πεύκης κάνουν λόγο οι εργαζόμενοι

Για προσπάθεια επιβολής λογοκρισίας κατηγορεί τη δημοτική Αρχή και τον πρόεδρο του Νομικού Προσώπου ΚΟΙΠΑΠ του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης το Σωματείο Εργαζομένων, καταγγέλλοντας ότι έχουν υπάρξει κατ’ επανάληψη γραπτές εντολές στην προϊσταμένη του ΚΑΠΗ Πεύκης για απαγόρευση αναρτήσεων ανακοινώσεων κι έντυπου υλικού του Σωματείου.

Το τελευταίο «απαιτεί» από τον δήμαρχο να προβεί σε άμεσες ενέργειες κατά της «αντιδημοκρατικής εντολής» του προέδρου του ΚΟΙΠΑΠ.

Ακολουθεί η επιστολή του Σωματείου:

Καταγγέλλουμε την προσπάθεια του προέδρου του ΚΟΙΠΑΠ να επιβάλλει απαγόρευση ανάρτησης ανακοινώσεων και έντυπου υλικού στον χώρο του ΚΑΠΗ Πεύκης. Πρόκειται ξεκάθαρα για λογοκρισία που θυμίζει μαύρες εποχές, αν αναλογιστεί κανείς ότι πρόκειται για δημόσιο χώρο.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι στην παρέμβαση του Σωματείου μας στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου επέμενε ότι καμιά τέτοια εντολή δεν δόθηκε. Όμως, όχι μόνο είχε δώσει γραπτά τέτοια εντολή, αλλά επανήλθε μετά το Δημοτικό Συμβούλιο με νέα γραπτή εντολή στην προϊσταμένη του ΚΑΠΗ.

Το Σωματείο Εργαζομένων έχει στη διάθεσή του το σύνολο της αλληλογραφίας και καλεί όλους τους φορείς της πόλης που επιθυμούν, να ενημερωθούν και να καταγγείλουν την απαράδεκτη, αντιδημοκρατική πρακτική της δημοτικής Αρχής.

Απ’ ό,τι φαίνεται η συγκεκριμένη πρακτική στόχο έχει για μία ακόμα φορά την προϊσταμένη του ΚΑΠΗ Πεύκης. Το γεγονός ότι, αντιδρώντας με στοιχειώδη δημοκρατικά αντανακλαστικά και κατά πάγια πρακτική, καθώς ποτέ δεν υπήρξε ανάλογη απαγόρευση στον χώρο του ΚΑΠΗ Πεύκης, δεν πρόβαλε αντιρρήσεις στην ανάρτηση υλικού διαφόρων φορέων, μεταξύ των οποίων και του Σωματείου μας, την κατέστησε για μία ακόμα φορά «εχθρό» της διοίκησης του ΚΟΙΠΑΠ.

Αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά ότι η εφαρμογή της αντεργατικής – αντιλαϊκής πολιτικής της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, της Ε.Ε. και του ΔΝΤ από τη δημοτική  Αρχή του Δήμου Λυκόβρυσης Πεύκης, πάει χέρι χέρι με την τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς.

Αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά ότι στο πλαίσιο της δικτατορίας των μονοπωλίων, η δημοκρατία τους σταματάει στις εισόδους των τόπων δουλειάς. 

Απαιτούμε από τον δήμαρχο να κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να ανακληθεί άμεσα η απαράδεκτη και αντιδημοκρατική εντολή του προέδρου του ΚΟΙΠΑΠ.

Καλούμε τους εργαζόμενους στο ΚΑΠΗ, τα μέλη του ΚΑΠΗ και τους φορείς της πόλης μας να καταργήσουν στην πράξη την απαράδεκτη ενέργεια της δημοτικής Αρχής.

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet