Εθελοντική αιμοδοσία στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Χαλανδρίου
Κοινωνία

Εθελοντική αιμοδοσία στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Χαλανδρίου

Εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Χαλανδρίου την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017, από τις 16:30 έως τις 19:30, στον χώρο του σχολείου.

Σκοπός της αιμοδοσίας η δημιουργία Τράπεζας Αίματος.

Κ​ινητή μονάδα από το Λαϊκό Γενικό Νοσοκομείο​, ​με ειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό θα υποστηρίζει τους εθελοντές αιμοδότες καθ΄ όλη τη διάρκεια της αιμοδοσίας.

Σε σχετική ανακοίνωση – πρόσκληση προς τους γονείς για συμμετοχή στην αιμοδοσία ο Σύλλογος τονίζει:

«Ο Σύλλογος Γονέων αποδεικνύει έμπρακτα τη στήριξή του στον θεσμό ​της εθελοντικής αιμοδοσίας ​και ευαισθητοποιεί ​τα μέλη της σχολικής μας κοινότητας για τη σημασία της εθελοντικής αιμοδοσίας που είναι μια πράξη ανθρωπισμού και απόδειξη κοινωνικής ευαισθησίας προς τους συνανθρώπους μας . ​​Συμμετέχοντας, χαρίζουμε ζωή.

»Επισημαίνεται ότι είναι απαραίτητο να υπάρχουν αποθέματα με ελεγμένες μονάδες αίματος για κάθε έκτακτη ή τακτική ανάγκη καθώς όταν προκύψει έκτακτη ασθένεια ή ατύχημα δεν θα μπορούμε να βοηθήσουμε άμεσα το δικό μας άνθρωπο, αφού το αίμα που θα δώσουμε χρειάζεται 2-3 μέρες για να ελεγχθεί.

»Η αιμοδοσία είναι μια απλή διαδικασία και διαρκεί μόνο 8 -10 λεπτά. Επισημαίνεται ότι ο εθελοντής αιμοδότης δικαιούται αίμα σε ώρα προσωπικής ή οικογενειακής ανάγκης .

​»Αγαπητοί γονείς, σας καλούμε όλους να ανταποκριθείτε σε αυτό το κάλεσμα. ​Είναι η πρώτη φορά για τη σχολική μας κοινότητα, αλλά στόχος μας είναι η καθιέρωση του θεσμού, δύο φορές στο σχολικό έτος».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet