Έκθεση ζωγραφικής «Του ουρανού και της γης» στη Γκαλερί Χρυσόθεμις
Πολιτισμός

Έκθεση ζωγραφικής «Του ουρανού και της γης» στη Γκαλερί Χρυσόθεμις

Η Γκαλερί Χρυσόθεμις στο Χαλάνδρι παρουσιάζει την έκθεση ζωγραφικής της Έφης Μάνου με τίτλο «Του ουρανού και της γης» από την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου έως το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017, στις 19:30, στον νέο χώρο της Γκαλερί (Καλογρέζης 14, ένας δρόμος πριν την κεντρική πλατεία Χαλανδρίου, τηλ. 210 6811418).

Η καλλιτέχνις σημειώνει σχετικά με την έκθεσή της:

«Για τα έργα αυτής της έκθεσης θα έλεγε κάποιος ρίχνοντας μια βιαστική ματιά ότι αποτελούν δύο ενότητες σε αντίθεση μεταξύ τους Ουρανός – Γη. Όμως η τελική γεύση των έργων ξεπερνά τη φυσική όψη όσων αντικρίζει το βλέμμα του ανθρώπου, ο οποίος είναι και ο συνδετικός κρίκος μεταξύ ουρανού και γης.

»Άλλωστε περί του ονόματος “άνθρωπος” δίνεται από τον Σωκράτη στον “ΚΡΑΤΥΛΟ” η παρακάτω ετυμολογική ερμηνεία.

»“Το όνομα άνθρωπος σημαίνει ότι τα μεν άλλα ζώα τίποτε από όσα βλέπουν δεν μελετούν, δεν συλλογίζονται και δεν αναθρούν….ο δε άνθρωπος άπαξ και δει κάτι –άπαξ δηλαδή και όπωπε κάτι-και αναθρεί και συλλογίζεται ό,τι όπωπε. Από τα ανωτέρω προκύπτει ότι ο άνθρωπος σωστά ονομάστηκε άνθρωπος γιατί “αναθρεί ά όπωπε” παρατηρεί δηλαδή με μεγάλη προσοχή ό,τι έχει δει”. 

»Ανθρωποκεντρική λοιπόν και αυτή η έκθεση η οποία προκύπτει από την παρατήρηση των ουρανίων άνω και των γήινων κάτω με άξονα τον παρατηρητή άνθρωπο».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet