Δήμος Αγ. Παρασκευής: Η αλήθεια για τον άτυχο κάτοικο Πευκακίων
Κοινωνία

Δήμος Αγ. Παρασκευής: Η αλήθεια για τον άτυχο κάτοικο Πευκακίων

Σε «ψευδή» και «αυθαίρετα» συμπεράσματα αναφορικά με τον θάνατο αναξιοπαθούντος πολίτη του Δήμου Αγίας Παρασκευής οδηγήθηκε ο τέως δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, Βασίλης Ζορμπάς, σύμφωνα με τον νυν δήμαρχο, Γιάννη Σταθόπουλο, και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και εντεταλμένο σύμβουλο Κοινωνικής Πολιτικής, Γεράσιμο Βλάχο.

Απαντώντας σε ανακοίνωση του τ. δημάρχου (Αγία Παρασκευή η Πόλη μας: Η ένοχη σιωπή της δημοτικής Αρχής) ο Δήμος Αγίας Παρασκευής τονίζει ότι ο αποθανών αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας και υποστηριζόταν από τις κοινωνικές δομές του Δήμου. Παράλληλα, ο ίδιος αρνούταν οποιαδήποτε βοήθεια, όπως σημειώνεται στην ακόλουθη ανακοίνωση:

Δήμος Αγ. Παρασκευής: Η αλήθεια για τον άτυχο κάτοικο Πευκακίων 

O θάνατος πριν λίγες μέρες του κατοίκου Πευκακίων Α.Κ. ετών 59, στην οικία του από άγνωστα αίτια, οδηγεί τον πρ. δήμαρχο Β. Ζορμπά σε αυθαίρετα, ψευδή συμπεράσματα και απρεπείς, προσβλητικές δηλώσεις εναντίον της δημοτικής Αρχής, αλλά και προσωπική, ανοίκεια και συκοφαντική στοχοποίηση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ.  Γερ. Βλάχου, εντεταλμένου συμβούλου Κοινωνικής Πολιτικής.

Για ενημέρωση των συμπολιτών μας και κάθε ευαίσθητου ανθρώπου ενημερώνουμε ότι:

Ο αποβιώσας κατοικούσε σε κακές συνθήκες στην ιδιόκτητη εκ κληρονομιάς ηλεκτροδοτούμενη κατοικία του, σιτιζόταν από τον Δήμο διά του Κοινωνικού Μαγειρείου (τρεις φορές την εβδομάδα με διπλή μερίδα φαγητού), έλαβε κατ΄ επανάληψη φάρμακα από τον Δήμο και προσωπικά από τον κ. Γεράσιμο Βλάχο και έπασχε από προχωρημένο στάδιο καρδιακής ανεπάρκειας και οξύ πνευμονικό οίδημα, για τα οποία εισήχθη στην εντατική κρατικού Νοσοκομείου τα Χριστούγεννα και εξήλθε αμέσως με άρνηση νοσηλείας και υπογραφή του ιδίου.

Οι άξιες υπάλληλοι της Κοινωνικής Υπηρεσίας (σε εφαρμογή πάγιας πολιτικής του Δήμου Αγίας Παρασκευής) είχαν κατ΄ επανάληψη πιέσει τον αποθανόντα να νοσηλευτεί σε νοσοκομείο, όπως και να φιλοξενηθεί σε ξενώνα αστέγων, κάτι που αρνήθηκε επιμόνως και σθεναρά. Συγκεκριμένοι γείτονες βεβαιώνουν την άρνησή του για οποιαδήποτε βοήθεια. Οι γείτονες, αλλά και οι υπάλληλοι της Κοινωνικής Υπηρεσίας, σημειώνουν χαρακτηριστικά την ύπαρξη ηλεκτρικής κουβέρτας όπως και σόμπας πετρελαίου, στενός δε συγγενής του αποθανόντος μας ενημέρωσε ότι είχε αναλάβει την πληρωμή των λογαριασμών ρεύματος και νερού, όπως ανέλαβε και τα έξοδα της κηδείας.

Ενημερώνουμε, τέλος, ότι αναμένεται η ιατροδικαστική έκθεση για τα αίτια θανάτου.

Γερ. Βλάχος                                                                                                                 Ι. Σταθόπουλος

Πρόεδρος Δημ. Συμβουλίου, εντ. σύμβουλος Κοιν. Πολιτικής              Δήμαρχος Αγ. Παρασκευής

 

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet