Σεμινάρια κυκλοφοριακής αγωγής σε σχολεία Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης
Κοινωνία

Σεμινάρια κυκλοφοριακής αγωγής σε σχολεία Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης

Εκπαιδευτικά σεμινάρια με θέμα την οδική ασφάλεια θα πραγματοποιηθούν σε σχολεία του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, στο πλαίσιο του προγράμματος Κυκλοφοριακής Αγωγής που υλοποιεί για τους Δήμους – μέλη του ο Σύνδεσμος για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων (21 ΟΤΑ) σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς».

Συγκεκριμένα, στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης έχουν προγραμματιστεί οι εξής ομιλίες το προσεχές διάστημα:

  • Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017 στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Πεύκης.
  • Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017 στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Πεύκης.
  • Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017 στο Ειδικό Σχολείο Κωφών και Βαρηκόων Λυκόβρυσης – Πεύκης.

Παράλληλα, έχει προγραμματιστεί η ακόλουθη δράση βιωματικής εκπαίδευσης με χρήση προσομοιωτή ανατροπής οχήματος και πρόσκουσης:

  • Τρίτη 07 Φεβρουαρίου 2017 στο 1ο ΓΕΛ Πεύκης.

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης «Κυκλοφορώ με ασφάλεια» απευθύνεται σε παιδιά του δημοτικού, δίνει οδηγίες για την ασφαλή κυκλοφορία στον δρόμο, αλλά και για την αναγκαιότητα χρήσης του κράνους όταν κυκλοφορούν με το ποδήλατο. Το πρόγραμμα εκπαίδευσης «Κάν΄το Σωστά» απευθύνεται σε παιδιά του γυμνασίου και λυκείου. Ενώ οι ομιλίες και τα σεμινάρια «Βιωματικής εκπαίδευσης με χρήση προσομοιωτή ανατροπής οχήματος και πρόσκρουσης» απευθύνονται σε μαθητές του λυκείου.

Το Πρόγραμμα Κυκλοφοριακής Αγωγής που πραγματοποιείται για πέμπτη συνεχή χρονιά με εξαιρετική επιτυχία, σε συνεργασία με τα σχολεία και με τις δημοτικές Αρχές των Δήμων – μελών  του Συνδέσμου, στόχο έχει τη σωστή αγωγή των νέων και βέβαια τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, καθώς η χώρα μας κατέχει θλιβερό ρεκόρ και ιδίως σε νεανικές ηλικίες.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet