Με κατοίκους του κέντρου συναντήθηκε ο Γ. Πατούλης
Πολιτική

Με κατοίκους του κέντρου συναντήθηκε ο Γ. Πατούλης

Με κατοίκους της γειτονιάς του κέντρου συναντήθηκε ο δήμαρχος Αμαρουσίου, επικεφαλής του συνδυασμού ΜΑΡΟΥΣΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ Γιώργος Πατούλης, όπου συνομίλησε μαζί τους για το έργο που έχει ολοκληρωθεί στην πόλη, αναπτύσσοντας παράλληλα το πρόγραμμα του συνδυασμού για την επόμενη τετραετία.

Στις τέσσερις διαφορετικές συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν σε γνωστά στέκια του κέντρου συμμετείχαν οι υποψήφιοι του συνδυασμού: ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Δημήτρης Σμυρνής και οι Παναγιώτης Βραχνός, Ευάγγελος Κάββαλος και Ευθύμιος Τσίγκας με τη συμμετοχή του δημοτικού συμβούλου Νικόλα Αλεπού και των Γλυκερίας Μοστρού–Αντωνέλλου, Μαρίας Τζαγάκη και Κορίνας Λιούτα.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης κάλεσε τους πολίτες να αξιολογήσουν θετικά το μεγάλο έργο που έχει επιτευχθεί στο Μαρούσι, μέσα από την ισχυρή και αποτελεσματική διεκδίκηση πόρων εθνικών και ευρωπαϊκών, χωρίς να επιβαρυνθούν ούτε ένα ευρώ οι δημότες και με την ψήφο εμπιστοσύνης τους να δώσουν ισχυρή πλειοψηφία από την πρώτη Κυριακή στον συνδυασμό ΜΑΡΟΥΣΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ, ώστε ενωμένοι, με αξιοσύνη, οργάνωση, αλληλεγγύη και αγάπη για το Μαρούσι να οδηγήσουμε την πόλη μας εκεί που τις αξίζει. «Να γίνει το Μαρούσι πρότυπο πόλη σε όλη την Ελλάδα».

«Διεκδικούμε 35.000.000 ευρώ από το ΕΣΠΑ για νέα έργα στην πόλη μας και προχωρούμε στην ενίσχυση των κοινωνικών μας δομών για τη στήριξη της εργαζόμενης μητέρας, των ανθρώπων που μας μεγάλωσαν, των συμπολιτών που έχουν ανάγκη. Στις προτεραιότητες μας είναι η λειτουργία νέων Παιδικών Σταθμών, η ίδρυση Πρότυπου Δημοτικού Κοινωνικού Γηροκομείου και Πρότυπης Μονάδας Ημερήσιας Φροντίδας για άτομα με νοητική υστέρηση» τόνισε ο κος Πατούλης αναπτύσσοντας το έργο της διοίκησης.

Μεταξύ των μεγάλων έργων και των παρεμβάσεων που έχουν υλοποιηθεί ή βρίσκονται στο στάδιο υλοποίησης είναι:

  • Η βιοκλιματική ανάπλαση του Κέντρου.
  • Η βιοκλιματική ανάπλαση των γειτονιών του Αμαρουσίου με τη δημιουργία διαδρομής πεζών και ποδηλάτων.
  • Έργα αντιπλημμυρικής προστασίας και έγκριση από την Περιφέρεια χρηματοδότησης ύψους 3.500.000 ευρώ για έργα σε Στούντιο Α, Νέα Λέσβο, Ψαλίδι και η διεκδίκηση και άλλων χρημάτων για αντίστοιχα έργα και στις υπόλοιπες περιοχές για τις οποίες υπάρχουν ήδη ώριμες μελέτες ή βρίσκονται στο στάδιο της εκπόνησης.
  • Οριοθέτηση του ρέματος Σαπφούς με την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος για νέες εντάξεις στο Σχέδιο Πόλης και έργα υποδομής και ανάπλασης στις παρακείμενες περιοχές.
  • Έναρξη της δημόσιας διαβούλευσης για τον Νέο Γενικό Πολεοδομικό Σχεδιασμό και ολοκλήρωσή της εντός του 2015.
  • Έργα αποχέτευσης και κατασκευής αγωγών ακαθάρτων σε όλο το Μαρούσι.
  • Έργα οδοποιίας και κατασκευές νέων πεζοδρομίων σε όλο το Μαρούσι.
  • Οι δύο πεζογέφυρες επί της Κηφισίας.

Στον σχεδιασμό έργων για το επόμενο διάστημα μεταξύ των σημαντικότερων περιλαμβάνονται:

  • Η κατασκευή υπόγειου χώρου στάθμευσης στην πλατεία ΗΣΑΠ με αυτοχρηματοδότηση και δημιουργία πλατείας στον πάνω χώρο με συντριβάνι που θα αποτελεί τοπόσημο για την πόλη.
  • Η ανάπλαση της πλατείας Ηρώων σε συνδυασμό με την ανάπλαση του οικοπέδου επί της Κηφισίας και Βασ. Σοφίας και την τοποθέτηση πεζογέφυρας.
  • Η τοποθέτηση δύο ακόμη πεζογεφυρών επί της Αγίου Κωνσταντίνου και Κηφισίας και στο ύψος του «ΥΓΕΙΑ».
  • Η αξιοποίηση έκτασης 14 στρεμμάτων περίπου επί της οδού Ειρήνης που θα παραχωρηθούν από το υπουργείο Υγείας για τη δημιουργία αθλητικών χώρων.
  • Η κατασκευή γηπέδου ποδοσφαίρου στο ακίνητο Καρέλλα.
  • Η κατασκευή νέου κλειστού γυμναστηρίου και υπόγειου χώρου στάθμευσης στη θέση του κλειστού «Σπύρος Λούης».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet