Παραίτηση μέλους και από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΟΙΠΑΠ
Κοινωνία

Παραίτηση μέλους και από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΟΙΠΑΠ

Αποχωρεί από το ΝΠΔΔ «Παιδεία – Κοινωνική Προστασία & Αλληλεγγύη» (ΚΟΙΠΑΠ) του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Αθανάσιος Κίκος.

Σε επιστολή παραίτησης που κοινοποίησε στη διοίκηση του ΚΟΙΠΑΠ σήμερα, Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017, ο κ. Αθ. Κίκος κάνει λόγο για ύπαρξη διαμετρικά αντίθετων απόψεων μεταξύ των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και της διοίκησης του ΚΟΙΠΑΠ αναφορικά με την επίτευξη στόχων προς όφελος της κοινωνίας.

Μάλιστα, τονίζει ότι «η μικροπολιτική, η επιρροή εξωθεσμικών παραγόντων και η με κάθε τρόπο και μέσο διατήρηση διοικητικών θέσεων, έχει εξόφθαλμα πλέον εκτρέψει τον Δήμο μας από κάθε έννοια και πλαίσιο ορθής θεσμικής λειτουργίας».

Ακολουθεί η δήλωση παραίτησης:

Προς: Διοίκηση ΚΟΙΠΑΠ

Δήλωση παραίτησης από το Δ.Σ. του ΝΠΔΔ ΚΟΠΑΠ

Αποδέχτηκα πριν δύο χρόνια την τιμητική πρόταση συμμετοχής μου στο Δ.Σ. του ΚΟΙΠΑΠ με αποκλειστικό γνώμονα την παραγωγή έργου προς όφελος της κοινωνίας και ιδιαίτερα στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, στους παιδικούς σταθμούς και στα ΚΑΠΗ.

Στη διάρκεια αυτών των δύο ετών υπήρξαν επαρκή συμβάντα από τα οποία διαμόρφωσα την άποψη ότι μεταξύ των μελών και της διοίκησης του ΚΟΙΠΑΠ υπάρχουν διαμετρικά αντίθετες αντιλήψεις, ως προς την υλοποίηση των σκοπών αυτών.

Θεώρησα αυτονόητο ότι προείχε η παραμονή μου στο Δ.Σ. ώστε μαζί με άλλα μέλη του ΝΠΔΔ που είχαμε ταύτιση απόψεων να διασφαλίσουμε την επίτευξη των υγιών, ανιδιοτελών και κοινωνικά επιβεβλημένων, από την παρούσα σοβαρή οικονομική κρίση, στόχων.

Παρατηρώντας τον δημόσιο διάλογο που έχει αναπτυχθεί στον Δήμο μας με αφορμή την παραίτηση από τη θέση της προέδρου του ΠΕΑΠ, κας Μαρίνας Πατούλη – Σταυράκη, αντιλαμβάνομαι πλέον και θλίβομαι ταυτόχρονα γιατί αυτό που βίωσα στο ΚΟΙΠΑΠ φαίνεται να κυριαρχεί στο σύνολο της σημερινής διοίκησης του δημάρχου κ. Μαυρίδη. Είναι προφανές ότι δεν επικρατούν οι αρχές της αξιοκρατίας, της προαγωγής των ικανότερων, της διαφάνειας, της συναίνεσης και της αυστηρής προσήλωσης στα θεσμικά μας καθήκοντα.

Δυστυχώς, η μικροπολιτική, η επιρροή εξωθεσμικών παραγόντων και η με κάθε τρόπο και μέσο διατήρηση διοικητικών θέσεων, έχει εξόφθαλμα πλέον εκτρέψει τον Δήμο μας από κάθε έννοια και πλαίσιο ορθής θεσμικής λειτουργίας. 

Με δεδομένο ότι έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η πορεία αυτή είναι επιζήμια για τα συμφέροντα του Δήμου και των συμπολιτών μας, διαχωρίζω τη θέση μου από όσους εκφράζουν μια παλαιοκομματική και αναντίστοιχη με τις προκλήσεις της εποχής μας πολιτική, τασσόμενος υπέρ αρχών και αξιών που πρέσβευα ανέκαθεν και πρεσβεύω στον πολυετή βίο μου.

Αρχές όπως η ευπρέπεια, η συνεργασία, η διαφάνεια, η αξιοκρατία, η ουσιαστική κοινωνική ευαισθησία και η θεσμικότητα.

Διατηρώντας ακέραια την εντιμότητα, την ειλικρίνεια, την ευθύτητα και αποδεικνύοντας στην πράξη ότι ανέκαθεν υπήρξα άνθρωπος που δε δίστασα να λάβω την ευθύνη των επιλογών μου, για τις οποίες είμαι υπερήφανος, υποβάλλω την παραίτησή μου από μέλος του Δ.Σ. του ΝΠΔΔ ΚΟΙΠΑΠ.

Με εκτίμηση

Αθανάσιος Κίκος

Απόστρατος αξιωματικός Πολεμικής Αεροπορίας, μέλος Δ.Σ. ΚΟΙΠΑΠ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet