Καλά κρατούν οι συναντήσεις στη Λέσχη Ανάγνωσης Δήμου Ηρακλείου
Κοινωνία

Καλά κρατούν οι συναντήσεις στη Λέσχη Ανάγνωσης Δήμου Ηρακλείου

Καλά κρατούν οι συναντήσεις στο πλαίσιο της Λέσχης Ανάγνωσης στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής.

Ειδικότερα, την Τετάρτη 21/12/2016 πραγματοποιήθηκε, στο Παιδικό Τμήμα της Βιβλιοθήκης Δήμου Ηρακλείου Αττικής, η 2η συνάντηση των παιδιών της Λέσχης Ανάγνωσης ηλικίας 9-12 ετών, με συντονίστρια τη συγγραφέα Βασιλική Μουργελά που πραγματοποιεί το πρόγραμμα εθελοντικά.

Στη συνάντηση αυτή διαβάστηκαν αποσπάσματα από το βιβλίο «…Που Χριστούγεννα σημαίνει…». Το βιβλίο αυτό αποτελείται από έξι Χριστουγεννιάτικες ιστορίες με χιούμορ, μα και με πολλά μηνύματα, όπως οι αξίες της αγάπης και της αλληλεγγύης. Από τις ιστορίες αυτές, τρεις φέρουν την υπογραφή της Πόλυ Βασιλάκη και τρεις του Βαγγέλη Ηλιόπουλου.

Έγινε ανάγνωση από τη συντονίστρια και συγγραφέα Βασιλική Μουργελά, αλλά και απ’ όλα τα παιδιά. Ύστερα ακολούθησε συζήτηση με θέμα τα Χριστούγεννα.

Στο τέλος της συνάντησης τα παιδιά δανείστηκαν βιβλία για το σπίτι, δύο μάλιστα δήλωσαν ενδιαφέρον να δανειστούν το συγκεκριμένο βιβλίο.

Ακολούθησε, την Τετάρτη 18/1/2017, η 3η συνάντηση των παιδιών της Λέσχης Ανάγνωσης ηλικίας 9-12 ετών.

Το βιβλίο απ’ το οποίο διαβάστηκαν αποσπάσματα ήταν «Ο Τρελαντώνης» της Πηνελόπης Δέλτα. Οι χαρακτήρες του βιβλίου είναι υπαρκτοί και ο πρωταγωνιστής είναι ο Αντώνης, ο αδερφός της Πηνελόπης Δέλτα. Πρόκειται για ένα ζωηρό παιδί που έκανε συνέχεια σκανταλιές, μα δεν έλεγε ποτέ του ψέματα. Ο πατέρας του, ο Εμμανουήλ Μπενάκης, άνθρωπος με κάποια οικονομική άνεση, του είχε διδάξει να ομολογεί την αλήθεια «παλικαρίσια», όπως τους έλεγε χαρακτηριστικά.

Τα γεγονότα που περιγράφονται διαδραματίζονται ένα καλοκαίρι στην Καστέλα το 1881. Έγινε μια μικρή εισαγωγή η οποία αφορούσε  τη ζωή και το έργο της Πηνελόπης Σ. Δέλτα  από τη συντονίστρια κα Βασιλική Μουργελά. Ύστερα διαβάστηκαν αποσπάσματα με συμμετοχή όλων των παιδιών. Κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης εντοπίστηκαν κάποιες άγνωστες λέξεις, επεξήγηση των οποίων έγινε  απ’ τη  συντονίστρια.

Αφού ολοκληρώθηκε η ανάγνωση έγινε συζήτηση για τον τρόπο γραφής της Πηνελόπης Δέλτα και για τα μηνύματα που περνάει το συγκεκριμένο βιβλίο, όπως πόσο σημαντικό είναι να μην λέμε ψέματα, μα και να παραδεχόμαστε την αλήθεια, με όποιες συνέπειες και αν έχει αυτή.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης οι μικροί μας φίλοι  δανείστηκαν βιβλία της δικής τους επιλογής για τον ελεύθερο χρόνο τους και ανανέωσαν το ραντεβού τους για την 3η Τετάρτη του Φεβρουαρίου την 15/2/2017.

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet