ΠΕΑΠ: Χοροί, γάμοι και επισκέψεις
Πολιτισμός

ΠΕΑΠ: Χοροί, γάμοι και επισκέψεις

Το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου στις 20:00, στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης, το τμήμα Ευρωπαϊκών και Λατινοαμερικάνικων Χορών του ΠΕΑΠ διοργανώνει τη φαντασμαγορική χορευτική παράσταση «χορεύουμε… όπως παλιά!», με ρυθμούς που οι μεγαλύτεροι χόρεψαν και τραγούδησαν στα “όμορφα νιάτα” και οι νεότεροι έμαθαν και αγάπησαν από τον κινηματογράφο αλλά και αναρίθμητες σύγχρονες διασκευές.

Θα είναι μια βραδιά γεμάτη υπέροχες χορευτικές εικόνες, σε μελωδίες της δεκαετίας του ’50 σε μια Ελλάδα που, βγαίνοντας από τον πόλεμο, ανθίζει και αρχίζει να συναντιέται με την μουσική από όλο τον κόσμο. Σκηνές από μια εποχή με ρυθμούς αξέχαστους και χορογραφίες που συνδυάζουν κίνηση, ελευθερία έκφρασης και πάθος.

Χορογραφίες – Διδασκαλία: Τάσος Λάσκαρης
Αφήγηση: Νίκος Παντελίδης, Μάρθα Μανέτα
Σκηνοθεσία: Πέτρος Δαμουλής
Πιάνο: Έφη Βασιλοπούλου
Τραγούδι: Σοφία Βεντούρη Τσιτσοπούλου
Κοστούμια Βεστιάριο Latin: ΠΕ.Α.Π. Δήμου Λυκόβρυσης Πεύκης
Κείμενα: Ελευθερία Κατσούρα
Διόρθωση κειμένου: Μαρία Χριστοδούλου

Είσοδος ελεύθερη

Την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου, στις 11:00, το ΠΕΑΠ, στο πλαίσιο των πολιτιστικών του δραστηριοτήτων, διοργανώνει επίσκεψη στο Μουσείο Μπενάκη.

Το κόστος της επίσκεψης κατ’ άτομο είναι:
Κόστος μετακίνησης με πούλμαν και ξεναγό, 5 ευρώ
Κανονικό εισιτήριο, 7 ευρώ
Πολύτεκνοι, με επίδειξη ταυτότητας, δωρεάν
Παιδιά μέχρι 18 ετών δωρεάν
Άνω των 65 χρόνων, 5 ευρώ

Η επιβίβαση στο πούλμαν θα γίνει στον χώρο έξω από τo Δημοτικό Θέατρο (Χρυσ. Σμύρνης) και η αναχώρηση θα γίνει στις 11:00 ακριβώς. Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλ. 210 6140612 & 210 6145128 ή στα γραφεία του ΠΕΑΠ, Ελευθερίου Βενιζέλου 15, Πεύκη.

Την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου, στις 20:00, στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης, το ΠΕΑΠ, στο πλαίσιο της προσπάθειάς του για την παρουσίαση, διατήρηση και συνέχιση των λαϊκών μας παραδόσεων και εθίμων, παρουσιάζει στη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου ένα παραδοσιακό γάμο. Ένα γάμο που αναβιώνει τα έθιμα από τη Μακεδονία και τη Θράκη.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, “σε μια προσπάθεια να πάμε πίσω στον χρόνο και να φωτίσουμε ήθη και έθιμα, για να θυμηθούν οι παλαιότεροι και να μάθουν οι νεότεροι, το τμήμα παραδοσιακών χορών του ΠΕΑΠ, σε συνεργασία με το Εθνομουσικολογικό ΄Ιδρυμα Π. Ζήση, ανοίγει «το μπαούλο» με τα κυριότερα έθιμα που γινόντουσαν μέσα στα σπίτια πριν τον γάμο… σας! Γιατί μέσα στα έθιμα του τόπου μας ο γάμος είναι κυρίαρχος. Αυτή τη φορά όμως ο γάμος δεν αφορά έναν τόπο, αλλά δυο διαφορετικούς. Κάναμε έτσι ένα δικό μας πάντρεμα με τον γαμπρό από τη Μακεδονία και τη νύφη από τη Θράκη.

Σας περιμένουμε όλους στο γάμο που θα είναι γεμάτος συγκίνηση, ευτυχία και χορό!”.

Είσοδος Ελεύθερη

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet