Κέντρο Κοινότητας στον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού
Κοινωνία

Κέντρο Κοινότητας στον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού

Κέντρο Κοινότητας θα συσταθεί στον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού.

Συγκεκριμένα, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να συστήσει στη Δ/νση Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας, Υγείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, την κοινωνική δομή «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού».

Το Κέντρο Κοινότητας θα αποτελέσει το σημείο διασύνδεσης των δημοτών με όλα τα κοινωνικά προγράμματα και τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Η δομή αυτή θα ενισχύσει την υπηρεσιακή ένταξη του Δήμου σε επιδοτούμενα επιχειρησιακά προγράμματα όσο και σε λοιπές συγχρηματοδοτούμενες δράσεις με φορείς του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.

Όπως ενημερώνει ο Δήμος, η δημιουργία της δομής δεν θα επιβαρύνει τον προϋπολογισμό της Υπηρεσίας και θα ενταχθεί στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής από το οποίο και θα εποπτεύεται.

Το Κέντρο Κοινότητας θα λειτουργεί ενδεικτικώς με τις κάτωθι αρμοδιότητες:

  • Πληροφόρηση των πολιτών ως προς τα προγράμματα πρόνοιας και κοινωνικής ένταξης, που υλοποιούνται σε τοπικό, περιφερειακό ή εθνικό επίπεδο (π.χ. «Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα»).
  • Υποστήριξη στη διαδικασία ένταξης των πολιτών στα ανωτέρω προγράμματα.
  • Πληροφόρηση των πολιτών ως προς το πρόγραμμα του «Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους», κοινωνικές δομές και υπηρεσίες, που χρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.
  • Συνεργασία και παραπομπή αιτημάτων σε άλλες υπηρεσίες που παρέχονται στα γεωγραφικά όρια της περιοχής λειτουργίας του «Κέντρου Κοινότητας», π.χ. Κοινωνικοί Ξενώνες Αστέγων, Συμβουλευτικά Κέντρα και Ξενώνες Φιλοξενίας για γυναίκες θύματα βίας, Κοινωνικά Φροντιστήρια, Δομές Ψυχικής Υγείας, Δομές για ΑμεΑ, Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί Σταθμοί, Προγράμματα για Ηλικιωμένους, Προγράμματα για Ρομά, Προγράμματα για Μετανάστες κ.λπ.
  • Συνεργασία και παραπομπή αιτημάτων σε υπηρεσίες απασχόλησης για την ένταξη των ωφελούμενων σε προγράμματα κατάρτισης, δράσεις απασχόλησης, επιμορφωτικά σεμινάρια.
  • Συνεργασία με την τοπική αγορά εργασίας προς ένταξη των ανέργων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet