Ατύχημα εργαζομένου στην αποκομιδή στον Δήμο Βριλησσίων
Κοινωνία

Ατύχημα εργαζομένου στην αποκομιδή στον Δήμο Βριλησσίων

Με ανάρτησή του στην ιστοσελίδα του, ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Βριλησσίων αναφέρεται σε τραυματισμό εργαζόμενου, με 8μηνη σύμβαση εργασίας, τη Δευτερά 30 Ιανουαρίου 2017, κατά την αποκομιδή σκουπιδιών, προσθέτοντας μάλιστα ότι ο εν λόγω εργαζόμενος δεν έφερε τα απαραίτητα μέσα ατομικής προστασίας.

Το Σωματείο απαιτεί την άμεση χορήγηση των εν λόγω μέσων, ενώ παράλληλα καλεί τους εργαζόμενους που τα έχουν προμηθευτεί να τα φορούν κατά τη διάρκεια της εργασίας τους.

Ακολουθεί η ανακοίνωση ου Συλλόγου:

Συνάδελφοι, στις 30/01/2017 ένας συνάδελφός μας με 8μηνη σύμβαση είχε ατύχημα την ώρα εργασίας του δουλεύοντας στην αποκομιδή των σκουπιδιών.

Μετά το ατύχημα ενημερωθήκαμε ότι ο συνάδελφος αυτός δεν είχε τα απαραίτητα μέσα ατομικής προστασίας (ΜΑΠ) όπως παπούτσια, μπουφάν κ.ά.

Επίσης, κάποιοι συνάδελφοι εργάζονται χωρίς να έχουν τα απαραίτητα Μέσα Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ).

Απαιτούμε την άμεση χορήγηση των ΜΑΠ σε όσους συναδέλφους τα δικαιούνται ανεξάρτητα από τη σχέση εργασίας που έχουν. Επισημαίνουμε δε ότι η μη τήρηση της υποχρέωσης για παροχή των Μέσων Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) μπορεί να επιφέρει την άρνηση παροχής εργασίας χωρίς καμιά συνέπεια για τους εργαζόμενους.

Μετά από την επίπονη προσπάθεια της Τεχνικού Ασφαλείας να καλύψει τις ανάγκες όλων των Υπηρεσιών όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, όσοι συνάδελφοι έχουν προμηθευτεί τα Μέσα Ατομικής Προστασίας, θα πρέπει απαραίτητα να τα φορούν στη διάρκεια της εργασίας τους για την προσωπική τους ασφάλεια.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet