Συναυλία «Καρνάκ: το Διαστημόπλοιο του Σύγχρονου Μάγου» στη Νέα Ιωνία
Πολιτισμός

Συναυλία «Καρνάκ: το Διαστημόπλοιο του Σύγχρονου Μάγου» στη Νέα Ιωνία

Συναυλία με τίτλο «Καρνάκ: το Διαστημόπλοιο του Σύγχρονου Μάγου» διοργανώνει το Ίδρυμα Γκουρτζίεφ σε συνεργασία με τη θεατρική ομάδα ΡΟΔΑ την Παρασκευή 17 και το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017, στην Αίθουσα 3Α (Καποδιστρίου 106 & Ελευθερίας, Νέα Ιωνία).

 

Στη συναυλία «Καρνάκ: το Διαστημόπλοιο του Σύγχρονου Μάγου», με έργα Γκουρτζίεφ – ντε Χάρτμαν, η μουσική οδηγεί στη μαγεία του ήχου μιας νέας εποχής. Η εκδήλωση γίνεται όχημα προς τη βαθύτερη κατανόηση της διδασκαλίας του Γεώργιου Γεωργιάδη (1866-1949), και της σημασίας που η φιλοσοφία αυτή έχει για τη σύγχρονη παγκόσμια πραγματικότητα.

Μετά τους «Αναζητητές», η ομάδα ΡΟΔΑ παρουσιάζει στη νέα της συναυλία έργα μέσα από τον πλούτο παραδοσιακών τραγουδιών, προσευχών, ύμνων, και δερβίσικων χορών που ο Έλληνας φιλόσοφος από τον Πόντο, γνωστός ως Γκουρτζίεφ, συγκέντρωσε κατά τη διάρκεια των ταξιδιών του στην Ανατολή, και στη συνέχεια προσάρμοσε στη δυτική συμφωνική ορχήστρα με τη συνεργασία του μαθητή του Τόμας ντε Χάρτμαν, μαέστρου των μπαλέτων της Πετρούπολης. Η μουσική αυτή συνοδεύει τις «Κινήσεις», τους ιερούς χορούς που συνέθεσε ο ίδιος ο Γκουρτζίεφ και αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της διδασκαλίας του.

Από το 1991 η ομάδα ΡΟΔΑ διερευνά τη μουσική και θεατρική εμπειρία με στόχο την ανάπτυξη του δυναμικού του ανθρώπου. Χάρη στον πρωτοποριακό της ήχο και τη διευρυμένη οπτική της ενορχήστρωσης της κας Μαρίας Περετζή, η συναυλία «Καρνάκ» διατυπώνει μουσικά την ουσία και τη δύναμη της φιλοσοφίας που κληροδότησε ο Γκουρτζίεφ. Από ένα μεγάλο φάσμα ηχοχρωμάτων και συναισθηματικών αποχρώσεων που αποδίδονται από τη συνεργασία ανατολικών και δυτικών οργάνων που συχνά ανατρέπει κάθε προηγούμενο δεδομένο μουσικής εκτέλεσης, αναδύεται μια καινούργια δυνατότητα διαλόγου μεταξύ Ανατολής και Δύσης στη σύγχρονη εποχή της έντονης πολιτικής, κοινωνικής και θρησκευτικής πόλωσης.

Ώρα έναρξης: 20:30.

Είσοδος: 12 ευρώ. Περιορισμένος αριθμός θέσεων.

Πληροφορίες για κρατήσεις: 210 2836763, 6976 033948, 6937 422456.

Συντελεστές της εκδήλωσης
  • Τάκης Πατερέλης – πιάνο, φλάουτο, σαξόφωνο, κρουστά, χανκ ντραμς, φωνητικά
  • Μαρία Θωϊδου – σόλο φωνή
  • Σταύρος Κάππας – σαντούρι, πλήκτρα, φωνητικά
  • Γιώργος Ντούνης – κρουστά, φωνητικά, θιβετιανά μπολ, ντιτζεριντού
  • Αλέξανδρος Περετζής – μπάσο, κιθάρα, τζουράς, θιβετιανά μπολ, φωνητικά
  • Ίρις Μπαγλανέα – τραγούδι, φωνητικά, τζουράς
  • Ιουλία Βεντίκου – φωνητικά, πλήκτρα
  • Άννα Κυπραίου – άρπα, φωνητικά
  • Πάτυ Παπαγεωργίου – φωνητικά
  • Καλλιτεχνική Διεύθυνση/ Ενορχήστρωση: Μαρία Περετζή

Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να επισκέπτονται τις ιστοσελίδες του Θεάτρου ΡΟΔΑ και του Ιδρύματος Γκουρτζίεφ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet