Δράση αλληλεγγύης προς οικογένεια της Αγ. Παρασκευής από το 7ο ΕΠΑ.Λ. Αθηνών
Κοινωνία

Δράση αλληλεγγύης προς οικογένεια της Αγ. Παρασκευής από το 7ο ΕΠΑ.Λ. Αθηνών

Δράση αλληλεγγύης προς μία οικογένεια του Δήμου Αγίας Παρασκευής πραγματοποιούν μαθητές του 7ου Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. Αθηνών.

Συγκεκριμένα, οι μαθητές, ενώ είχαν προγραμματίσει να πραγματοποιήσουν αποκριάτικη γιορτή προκειμένου να καλύψουν μέρος των εξόδων για την ετήσια εκδρομή τους, αποφάσισαν να ακυρώσουν την εκδρομή και να διαθέσουν τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από την εκδήλωση σε μία οικογένεια στην Αγία Παρασκευή προκειμένου για τη νοσηλεία του γιου της σε νοσοκομείο του εξωτερικού.

Όπως ενημερώνει ο δημότης Αγίας Παρασκευής, πρ. δημοτικός σύμβουλος, Φώτης Αλεξόπουλος, πρόκειται για μία οικογένεια με χαμηλά εισοδήματα που αντιμετωπίζει σοβαρό θέμα υγείας με το παιδί της που είναι 5 ετών. Ο πατέρας της οικογένειας είναι συμβασιούχος εργαζόμενος στην Καθαριότητα του Δήμου Αγίας Παρασκευής, ο οποίος είναι απλήρωτος, και η μητέρα είναι άνεργη.

Κατά τη διάρκεια γενικής συνέλευσης των μαθητών έγινε ευρύτερα γνωστό το θέμα και αμέσως όλοι ευαισθητοποιήθηκαν και έθεσαν ως προτεραιότητα να μαζέψουν ένα σεβαστό χρηματικό ποσό προκειμένου να το δώσουν στην οικογένεια ώστε να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία του γιου τους στην Ιταλία.

Η εκδήλωση για τη συγκέντρωση των χρημάτων θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017, στον χώρο εκδηλώσεων του 7ου ΕΠΑ.Λ. (Νέστου 4, Αθήνα) και όλοι προετοιμάζονται πυρετωδώς ώστε να μαζέψουν όσο περισσότερα χρήματα μπορούν για τη θεραπεία του μικρού παιδιού. Το ποσό που θα συγκεντρωθεί θα δοθεί από αντιπροσωπεία μαθητών στους γονείς.

Όπως τονίζει ο κ. Φ. Αλεξόπουλος, «στα Εσπερινά Λύκεια (ΕΠΑ.Λ.) φοιτούν αγωνιστές της ζωής που, για πολλούς και διαφορετικούς λόγους ο καθένας, δεν είχαν την ευκαιρία να τελειώσουν τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Αυτοί οι αγωνιστές της ζωής, καθημερινά μέσα από τον προσωπικό και οικογενειακό βίο τους αποδεικνύουν με πράξεις τη μεγάλη τους αγάπη για τον συνάνθρωπο. Αυτή τη φορά όμως ξεπέρασαν τους εαυτούς τους λέγοντας “ΟΧΙ” στην εκδρομή τους και “ΝΑΙ” στη ζωή του μικρού τους φίλου».

Χρήματα για τον εν λόγω σκοπό έχει συγκεντρώσει, σύμφωνα με τον κ. Αλεξόπουλο, και ο Σύλλογος Εργαζόμενων Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, το οποίου ο ίδιος είναι μέλος, καθώς και πολλοί άλλοι για να ενισχύσουν τη θεραπεία του παιδιού που πρέπει να μεταφερθεί σε ειδική κλινική στην Ιταλία.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet