Video

Ν. Χιωτάκης: «Το πρόγραμμα, το όραμα και οι εκλογές” – VIDEO

Σε αναλυτική παρουσίαση του προγράμματος της δημοτικής παράταξης ΣΙΓΟΥΡΑ ΒΗΜΑΤΑ, στην περίπτωση που λάβει ψήφο εμπιστοσύνης από τους δημότες της Κηφισιάς, προχώρησε ο δήμαρχος Κηφισιάς Νίκος Χιωτάκης, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Τετάρτη 7 Μαΐου. Παράλληλα, μίλησε για τα έργα που βρίσκοναι σε εξέλιξη στον Δήμο, ενώ δεν έλλειψαν και οι πολιτικές αναφορές στο προεκλογικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί στην πόλη.

«Το πρόγραμμά μας και το όραμά μας»

Ξεκινώντας την τοποθέτησή του, ο δήμαρχος μίλησε για το πρόγραμμα της παράταξής του, το οποίο -όπως τόνισε- είναι καλά μελετημένο και κοστολογημένο, κατοχυρώνει ό,τι έχει γίνει μέχρι σήμερα στον Δήμο και επίσης είναι διεκδικητικό προς την κεντρική εξουσία, προκειμένου να υλοποιηθούν οι νέες δράσεις που σχεδιάζει η δημοτική αρχή.

Επίσης, ανέλυσε το όραμά του για έναν Δήμο ευρωπαϊκό, που θα παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους δημότες, θα δίνει κίνητρα για αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες και θα στηρίζει τις κοινωνικές δομές.

«Δύσκολη εποχή, αλλά το παλεύουμε»

Ο κ. Ν. Χιωτάκης χαρακτήρισε τη διανυόμενη περίοδο για την Αυτοδιοίκηση πολύ δύσκολη, όπου εκτός από τη μείωση των κρατικών πόρων και το ανύπαρκτο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, δημιουργούνται πρόσθετα προβλήματα από την εκχώρηση νέων αρμοδιοτήτων στον Δήμο, οι οποίες στερούνται ανάλογης χρηματοδότησης. Παρ’ όλα αυτά, όπως επεσήμανε, ο Δήμος Κηφισιάς δεν κάθεται με σταυρωμένα χέρια, απλώς διαμαρτυρόμενος για τις περικοπές, αλλά προχωρεί σε έργα, εκμεταλλευτόμενος τις κοινοτικές χρηματοδοτήσεις και προσπαθώντας, στο μέτρο του δυνατού, να μην επιβαρύνει τα ήδη επιβαρυμένα νοικοκυριά.

«Στις προτεραιότητές μας η κοινωνική πολιτική»

Ιδιαίτερη ήταν η αναφορά του δημάρχου στις κοινωνικές ανάγκες του Δήμου, οι οποίες υποτιμούνται από ορισμένους (μίλησε χαρακτηριστικά για συμπτώματα κοινωνικού ρατσισμού), τονίζοντας ότι η διοίκησή του, εφόσον επανεκλεγεί, θα συνεχίσει να ρίχνει βάρος στη στήριξη των κοινωνικών δομών («θα συνεχίσουμε το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι ακόμη κι αν εγκαταληθεί από την κεντρική εξουσία», ήταν μία από τις χαρακτηριστικές δηλώσεις του). Παράλληλα, μίλησε για προσπάθειες προσέλκυσης της νεολαίας και παροχής κινήτρων για μεγαλύτερη δραστηριοποίησή της.

Οι άξονες του προγράμματος

Στη συνέχεια ο δήμαρχος προχώρησε σε αναλυτική παρουσίαση τόσο των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη όσο και αυτών που σχεδιάζονται για το άμεσο μέλλον, αναφερόμενος στους τομείς:

  • Οικονομική πολιτική (μείωση ανταποδοτικών τελών για κατοικίες και επαγγελματικούς χώρους, χαμηλό κόστος για τη δημοτική ύδρευση στη Ν. Ερυθραία, μείωση τροφείων παιδικών σταθμών, διακανονισμός οφειλών δημοτών κ.λπ.).
  • Διεκδικήσεις από την κεντρική διοίκηση (βίλα Καζούλη, έσοδα από τακτοποίηση ημιυπαίθριων χώρων, ανακήρυξη Πεντελικού σε εθνικό δρυμό, μείωση αντικειμενικών αξιών κ.λπ.).
  • Μεγάλα έργα (ολοκλήρωση επέκτασης ΗΣΑΠ, μέσω του Μετρό, μέχρι τη Ν. Ερυθραία).
  • Πολεοδομικά-Κυκλοφορία (ενιαίο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο για όλον τον Δήμο, νέες εντάξεις, διαγωνισμός για νέα συνολική μελέτη, με προοπτική 20ετίας, η οποία θα αξιοποιήσει τις πολλές τμηματικές κυκλοφοριακές μελέτες που έχουν γίνει).
  • Θεσμικές παραμβάσεις (δημιουργία δύο νέων αντιδημαρχιών, Καθημερινότητας & Γειτονιάς και Ασφάλειας & Ελέγχου Δημόσιων Χώρων).
  • Έργα σε εξέλιξη (αντιπλημμυρικής προστασίας, ανάπλασης κι ενίσχυση πρασίνου, αγωγοί ακαθάρτων, αθλητικές εγκαταστάσεις, κατασκευή νέων σχολείων, υπόγειοι χώροι στάθμευσης κ.λπ.).
  • Νέα έργα (αξιοποίηση οικολογικού πάρκου Ν. Ερυθραίας, ανάπλαση ιστορικής γειτονιάς Ν. Ερυθραίας, επέκταση ποδηλατοδρόμων, κατασκευές νέων σχολείων και ανακαινίσεις υφιστάμενων κ.λπ.)
  • Κοινωνική πολιτική (δημιουργία δύο νέων ΚΑΠΗ σε Κάτω και Άνω Κηφισιά, δημιουργία τριών νέων παιδικών σταθμών, δημιουργία δημοτικού θεάτρου και δημοτικού ωδείου, θεσμοθέτηση Δημοτικού Συμβουλίου Νέων, κοινωνικά φροντιστήρια κ.λπ.).

Διαβάστε αναλυτικά Το Πρόγραμμα – ΣΙΓΟΥΡΑ ΒΗΜΑΤΑ

 

Συνδυασμοί με «εισαγόμενους υποψηφίους»

Ενδιαφέρον, όπως αναμενόταν, είχαν και οι πολιτικές αναφορές του δημάρχου τόσο στο κεντρικό πολιτικό σκηνικό (εξέφρασε τον προβληματισμό του για το πώς θα επιδράσει η γενικότερη πολιτική ατμόσφαιρα στο θέμα της αποχής στις εκλογές), όσο και στα του Δήμου.

Σε ό,τι αφορά τον συνδυασμό του, ο κ. Ν. Χιωτάκης επεσήμανε ότι αποτελεί σημείο συνάντησης παλιών-δοκιμασμένων και νέων ανθρώπων, από διάφορες πολιτικές παρατάξεις, που είναι αποφασισμένοι να πάνε την πόλη μπροστά. Την ίδια στιγμή «κάρφωσε» κάποιους άλλους συνδυασμούς, οι οποίοι -όπως είπε- αναγκάζονται με μεταδημοτεύσεις της τελευταίας στιγμής να συμπληρώσουν τα ψηφοδέλτιά τους.

Τέλος, ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι γι΄ αυτόν δεν αποτελεί στόχο η νίκη από την πρώτη Κυριακή, αλλά η παραμονή της παράταξής του στο «τιμόνι» του Δήμου, προς όφελος του έργου που έχει γίνει, αλλά και δρομολογείται, για την πόλη, ενώ δεν θέλησε να κάνει κάποιο σενάριο για τις εξελίξεις μεταξύ πρώτης και δεύτερης Κυριακής.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet