Γ. Πατούλης προς κυβέρνηση: Μην «πυροβολείτε» άλλο την Αυτοδιοίκηση
Αυτοδιοίκηση

Γ. Πατούλης προς κυβέρνηση: Μην «πυροβολείτε» άλλο την Αυτοδιοίκηση

«Κανένας δήμαρχος δεν θα δώσει εξετάσεις νομιμοφροσύνης σε οποιονδήποτε υπουργό, οποιασδήποτε κυβέρνησης» δηλώνει ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), Γιώργος Πατούλης, με αφορμή το θέμα που έχει προκύψει με την παράταση των συμβάσεων των εργαζομένων στην Καθαριότητα στους ΟΤΑ.

«Αυτό θα πρέπει να το καταλάβουν όλοι» συνεχίζει ο κ. Πατούλης, προσθέτοντας ότι «δεν κρίνουμε οι δήμαρχοι την αντισυνταγματικότητα των νόμων ή των διατάξεων».

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ υποστηρίζει ότι αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου και οι πράξεις των Επιτρόπων του έκριναν ότι είναι αντισυνταγματικός ο νόμος της παράτασης των συμβάσεων των εργαζομένων στον τομέα της Καθαριότητας στους ΟΤΑ. Γι’ αυτό και αρνήθηκαν να θεωρήσουν τα εντάλματα πληρωμής τους.

Όπως τονίζει ο ίδιος, «δεν συντάσσουν, ούτε ψηφίζουν οι δήμαρχοι τους νόμους. Η κυβέρνηση δημιούργησε το πρόβλημα και όχι οι δήμαρχοι. Ας φροντίσει, λοιπόν, να το λύσει για να μην μείνουν απλήρωτοι οι χιλιάδες εργαζόμενοι στην Καθαριότητα των Δήμων. Επιτέλους, ας μην πυροβολούν άλλο την Αυτοδιοίκηση, αφού είναι ο μόνος θεσμός του κράτους που έχει μείνει όρθιος για να στηρίξει τους πολίτες».

Τέλος, ο κ. Πατούλης λέει ότι η ΚΕΔΕ περιμένει από τον υπουργό Εσωτερικών να  παρουσιάσει τους άξονες της μεταρρύθμισης στη Δημόσια Διοίκηση, «ώστε να ξεκινήσει επιτέλους ένας ουσιαστικός και ειλικρινής διάλογος, για την επίλυση των μεγάλων ζητημάτων της Αυτοδιοίκησης».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet