Γ. Πατούλης: “Η εικόνα του Πολυδρόσου αλλάζει”
Κοινωνία

Γ. Πατούλης: “Η εικόνα του Πολυδρόσου αλλάζει”

«Η εικόνα του Πολυδρόσου αλλάζει» τόνισε ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, επικεφαλής του συνδυασμού ΜΑΡΟΥΣΙ ΑΝΡΘΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ, σε συγκέντρωση κατοίκων σε γνωστό στέκι της περιοχής, με τη συμμετοχή μελών της διοίκησης και υποψηφίων δημοτικών συμβούλων του συνδυασμού.

«Η μεγάλη παρέμβαση βιοκλιματικής ανάπλασης και αναβάθμισης της γειτονιάς του Πολυδρόσου, που βρίσκεται στη διαδικασία δημοπράτησης, συνολικού προϋπολογισμού 5.700.000 ευρώ, με την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής, με έργα αντιπλημμυρικής προστασίας για τα οποία ολοκληρώθηκαν και έχουν εγκριθεί οι μελέτες, οδηγούν το Πολύδροσο σε μια νέα εποχή. Μέσα από την αποτελεσματική και ισχυρή διεκδίκησή μας και τη συστηματική μας προσπάθεια, πετύχαμε την υλοποίηση πολύ σημαντικών έργων για το Πολύδροσο, χωρίς να κοστίσουν ούτε 1 ευρώ στους πολίτες. Αυτή είναι η απάντηση της διοίκησής μας» υπογράμμισε ο δήμαρχος.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, “η βιοκλιματική ανάπλαση της γειτονιάς του Πολυδρόσου, η οποία ξεκινά από την οδό Πηγάσου και συνεχίζει στις οδούς Σάμου – Φραγκοκλησιάς και οδό Ευζώνων, με τη δημιουργία διαδρομής πεζών και ποδηλάτων, θα αναβαθμίσει τη γειτονιά μέσω της προστασίας και ανάδειξης των ελεύθερων αστικών χώρων. Επίσης θα ενισχύσει τη συνεκτικότητα της πόλης, τη βελτίωση του μικροκλίματος και τον περιορισμό της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Σημαντικό έργο επίσης είναι η ολοκλήρωση της διάνοιξης της οδού Φραγκοκλησιάς, που αποτελούσε ένα χρόνιο και πάγιο αίτημα όλων των κατοίκων, η οποία εκτός των άλλων δίνει λύση στο κυκλοφοριακό πρόβλημα της περιοχής και στις μετακινήσεις των κατοίκων.

Μεταξύ των έργων που έχουν σχεδιασθεί επίσης για το Πολύδροσο είναι η ενίσχυση του φωτισμού της περιοχής, με εξασφαλισμένη τη χρηματοδότηση μέσω του προγράμματος ΕΞΟΙΚΟΝΩ και η αντικατάσταση με νέα φωτιστικά σώματα χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης και υψηλής φωτιστικής ισχύος, με αποτέλεσμα την εξοικονόμηση ενέργειας και τη μείωση του κόστους για τον πολίτη.

Εξασφαλισμένη είναι επίσης η χρηματοδότηση στο 100% για την κατασκευή πράσινων δωμάτων στο 7ο Γυμνάσιο (οδός Σάμου).

Ο δήμαρχος, αναφερόμενος στην προσπάθεια για την οικονομική εξυγίανση και το νοικοκύρεμα του Δήμου από χρέη και δάνεια εκατομμύριων ευρώ του παρελθόντος, όπως είπε, ώστε ο προϋπολογισμός του 2014 να είναι πλεονασματικός μετά από πολλά χρόνια, κατά 11, 5 εκατ. ευρώ, έκανε ειδική αναφορά στην αποτελεσματική διεκδίκηση χρηματοδοτικών προγραμμάτων ύψους 50.000.000 ευρώ, με τα οποία χρηματοδοτήθηκαν έργα χρήσιμα για την πόλη που δεν κόστισαν ούτε 1 ευρώ στους πολίτες.

Όσον αφορά στο σημαντικό κοινωνικό έργο της διοίκησης για την υποστήριξη όλων των κοινωνικών ομάδων των πολιτών, ο κ. Πατούλης έκανε ειδική μνεία στη στήριξη και συμπαράσταση των ανθρώπων της Τρίτης Ηλικίας, των ανθρώπων που μας μεγάλωσαν, με τη λειτουργία Στέγη Αγάπης (ΚΑΠΗ) σε κάθε γειτονιά, καθώς και στη δυνατότητα που τους παρέχεται με πρωτοβουλία του δημάρχου κ. Γιώργου Πατούλη για τη συνταγογράφηση των φαρμάκων στο Κεντρικό ΚΑΠΗ και τα παραρτήματά του.

Παράλληλα ο κος Δημάρχος ξεκαθάρισε για ακόμη μία φορά ότι η Δημοτική Συγκοινωνία όχι μόνο δεν πρόκειται να συρρικνωθεί ή να καταργηθεί, αλλά απεναντίας την επόμενη διετία ο στόλος των δημοτικών λεωφορείων θα ανανεωθεί και θα αναβαθμισθεί η εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.

Κλείνοντας την ομιλία του ο κος Πατούλης κάλεσε τους πολίτες να δώσουν με την ψήφο τους στις εκλογές της 18ης Μαΐου και την ανανέωση της εμπιστοσύνης τους στο συνδυασμό ΜΑΡΟΥΣΙ ΑΝΡΘΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ, που στελεχώνεται από άξια και ικανά στελέχη, τη δύναμη να συνεχισθεί το μεγάλη έργο που έχει ξεκινήσει στο Μαρούσι. «Με τη στήριξή σας κάνουμε πράξη το πρόγραμμά μας για να μην χαθούν όσα με κόπο και σκληρή προσπάθεια δημιουργήσαμε όλα αυτά τα χρόνια. Με αγάπη για την πόλη μας, αξιοσύνη, οργάνωση, σχέδιο και με διάθεση προσφοράς οδηγούμε το Μαρούσι Μπροστά. Σταθερή μας απόφαση είναι να γίνει το Μαρούσι πρότυπη Ανθρώπινη Πόλη».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet