Επαγγελματίες της Υγείας συνάντησε ο Γ. Πατούλης
Κοινωνία

Επαγγελματίες της Υγείας συνάντησε ο Γ. Πατούλης

Σε συγκέντρωση με επαγγελματίες της Υγείας, ιδιώτες γιατρούς και φαρμακοποιούς που δραστηριοποιούνται στο Μαρούσι καθώς και ιατρικό προσωπικό που απασχολείται στα νοσηλευτήρια της πόλης και στη Μονάδα Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ) Αμαρουσίου παραβρέθηκε ο δήμαρχος και επικεφαλής του συνδυασμού ΜΑΡΟΥΣΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ Γιώργος Πατούλης, στη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν θέματα που σχετίζονται με την Υγεία στην τοπική Αυτοδιοίκηση.

Στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε σε πολύ φιλική ατμόσφαιρα, σύμφωνα με την ανακοίνωση ο κ. Γ. Πατούλης αναφέρθηκε στις εξελίξεις σε καίρια ζητήματα που σχετίζονται με τον ιατρικό χώρο, όπως στην είδηση των ημερών για επαναφορά του πλαφόν στη συνταγογράφηση, καταθέτοντας την εκπεφρασμένη αντίθεση του ιατρικού κλάδου μέσω του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και χαρακτηρίζοντάς την ως απαράδεκτη κίνηση.

Όσον αφορά στον νέο φορέα το ΠΕΔΥ ο κ. Γ. Πατούλης μίλησε για τα ζητήματα που έχει θέσει υπόψη του διοικητή της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής Βασίλη Κοντοζαμάνη. Ειδικά για τη Μονάδα ΠΕΔΥ Αμαρουσίου ενημέρωσε ότι έχει ζητήσει να ενισχυθεί με ιατρικό προσωπικό και την κατάλληλη υποδομή για να πραγματοποιούνται και ιατρικές εξετάσεις και να μετατραπεί σε ένα Κέντρο Υγείας Βορείων Προαστίων, αλλά να υπάρχει μέριμνα και για τους ανασφάλιστους συμπολίτες μας.

Αναφερόμενος στη σημαντική υποστήριξη από εθελοντές γιατρούς της πόλης του έργου του Δημοτικού Πολυιατρείου, αλλά και την υποστήριξη προς τους ηλικιωμένους από όσους γιατρούς εθελοντικά συνταγογραφούν στα ΚΑΠΗ του Δήμου, τους ευχαρίστησε θερμά για την προσφορά τους και που στηρίζουν την κοινωνική αλληλεγγύη και συνοχή της πόλης.

Κλείνοντας, αναφέρθηκε στον σημαντικό θεσμό των Κέντρων Πρόληψης Υγείας που εγκαινιάζεται την προσεχή Δευτέρα 12 Μαΐου με τη λειτουργία του 1ου ΚΕΠ Υγείας στο Μαρούσι και όπως αναγράφεται στην ανακοίνωση, κάλεσε όλους «αλληλέγγυοι και ενωμένοι να συνεχίσουν να αποτελούν στήριγμα για την κοινωνία του Αμαρουσίου».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet