500 δένδρα φυτεύθηκαν στην περιοχή Κοκκιναρά Δήμου Κηφισιάς
Ποιότητα Ζωής

500 δένδρα φυτεύθηκαν στην περιοχή Κοκκιναρά Δήμου Κηφισιάς

Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση μαθητών, πολιτών, φορέων, αλλά και κατοίκων της περιοχής Κοκκιναρά, στην εθελοντική αναδάσωση «Φυτεύω ένα δένδρο, συμβάλλω στην ελπίδα» του Δήμου Κηφισιάς, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017 στη διασταύρωση Χειμάρας και Θανοπούλου στην Πολιτεία.

Ο δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος, τόνισε ότι είναι η πρώτη μεγάλη δενδροφύτευση που πραγματοποιεί ο Δήμος Κηφισιάς μέσα στον οικιστικό ιστό της πόλης, στις παρυφές της Πεντέλης, ώστε να ξαναζωντανέψει το περιαστικό δάσος, το οποίο είχε καεί στις πυρκαγιές του 2008. Η συγκεκριμένη δασική έκταση, η οποία είχε μπαζωθεί στο παρελθόν, ακολούθως κηρύχθηκε αναδασωτέα. Ο κ. Γ. Θωμάκος ευχαρίστησε τις Διευθύνσεις Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, την Πολιτική Προστασία και τη Δημοτική Αστυνομία που εργάστηκαν για την οργάνωση και υλοποίηση της δράσης.

Για τη δενδροφύτευση κινητοποιήθηκε η νεολαία του Δήμου, καθώς συμμετείχαν μαθητές του Λυκείου Νέας Ερυθραίας με τις καθηγήτριες τους Κωνσταντίνα Κοκκίνη και Μαρία Κούτα, μαθητές του 1ου Γυμνασίου Κηφισιάς και του 7ου Δημοτικού Κηφισιάς, φυτεύοντας 500 δένδρα (μεγάλα πεύκα, κουτσουπιές και κυπαρίσσια), όπως είχε προγραμματιστεί.

Στη δράση παρευρέθηκαν ο αντιδήμαρχος, Δημήτρης Λιανός, οι δημοτικοί σύμβουλοι, Ρόζυ Χαριτοπούλου, Γιώργος Κομιανός, Ζέτη Κσιμάτη, Παντελής Παπανικολόπουλος, Γιώργος Σκορδίλης και ο δασονόμος Αγίου Στεφάνου, Κωνσταντίνος Μούγιος.

Με ανακοίνωσή του ο Δήμος Κηφισιάς ευχαριστεί το κατάστημα «Στεργίου» για την προσφορά του προς τους εθελοντές.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet